CookiesNokia X7 smartphone met HD video

12 april 2011 15:47 door Hans Wind

Nokia X7 smartphone met HD videoDe Nokia X7 is een nieuwe smartphone voor entertainmentliefhebbers. De X7 beschikt over de nieuwste Symbian software-update. Die update biedt naast nieuwe iconen ook verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zoals eenvoudiger tekstinvoer, een snellere browser en een vernieuwde versie van Ovi Kaarten.

Bij de Nokia X7-smartphone ligt de focus volgens de fabrikant op entertainment. De X7 biedt een groot 4-inch scherm – geschikt voor gamen – en een 8 megapixel-camera voor het maken van foto’s en HD-video.

Het opvallende ontwerp van de Nokia X7 kenmerkt zich door een combinatie van naadloos roestvrij staal en glas, en ligt aangenaam en stevig in de hand. De populaire HD-spellen ‘Galaxy on Fire HD’ en ‘Asphalt 5’ zijn al geïnstalleerd op de Nokia X7.

De Nokia X7 beschikt als eerste smartphone over de complete update voor een verbeterde gebruikservaring van de Symbian-software. Deze update bevat een reeks gebruiksverbeteringen waaronder frisse, nieuwe iconen, verbeterde tekstinvoer, sneller browsen en een vernieuwe Ovi Kaarten-applicatie met verbeterde zoekoptie en nieuwe openbaar-vervoerroutes. De vernieuwde software biedt ook een uitgebreid pakket van nieuwe opties die specifiek zijn gericht op zakelijke gebruikers, zoals uitstekende hardware accelerated encryption, en nieuwe e-mailopties, zoals volledige ondersteuning voor vergaderverzoeken. De software update – met als bijnaam Symbian Anna – is binnen enkele maanden ook standaard geïnstalleerd op de nieuwe Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 en Nokia C6-01. Bovendien is de update dan ook beschikbaar als download voor reeds bestaande gebruikers van deze smartphones.

Nokia X7 prijs en beschikbaarheid

De Nokia X7 zal naar verwachting een consumentenadviesprijs krijgen van 479 euro incl. btw. De beschikbaarheid van de Nokia X7 in de Benelux is nog niet bekend.

Bron: Nokia

Nokia X7 prijs vergelijking