CookiesNOS brengt EK Voetbal en Olympische spelen in HDTV

3 oktober 2007 13:56 door Hans Wind

NOS brengt EK Voetbal en Olympische spelen in HDTVDe NOS zal in 2008 de uitzendingen van het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen in HDTV kwaliteit aanbieden aan de kabelmaatschappijen. Het gaat hierbij om een experiment, waarin fiks wordt geïnvesteerd.

Niet alleen de wedstrijden zijn in HDTV te zien, ook de presentatie en interviews zijn in hoge kwaliteit te volgen. Op het Media Park in Hilversum wordt hiertoe momenteel een studio voorzien van HD-faciliteiten.

Naar verwachting hoeven de kabelmaatschappijen geen vergoeding te betalen aan de NOS voor het doorgeven van de HDTV-beelden.

Bron: Broadcast Magazine

Volgens DutchMedia zullen de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 worden ‘gesimulcast’, opdat het reguliere signaal van deze zenders in HDTV-formaat kan worden gedistribueerd via de kabel en IPTV-providers, zo meldt de meerjarenbegroting 2008 van de NOS. De NOS ziet deze investering als testcase voor HDTV in samenwerking met kabelexploitanten, die ook voor langere termijn kan worden ingezet.

Update 1 juni 2008: Nederland 1 in HDTV kwaliteit

Update 5 juni 2008: Ook Tour de France in HDTV kwaliteit