CookiesNu ook digitale TV decoders bij Kieskeurig

7 december 2006 07:33 door Hans Wind

Kieskeurig logoNu de analoge TV etheruitzendingen binnen enkele dagen beéindigd worden en digitale TV snel in populariteit groeit heeft de vergelijkingssite KIESKEURIG digitale TV decoders toegevoegd aan het assortiment producten dat via de site vergeleken en gevonden kan worden. Digitale televisie is bezig aan een opmars in Nederland en de vraag naar goede decoders neemt daarmee eveneens toe. De ontwikkeling wordt nog versneld door het feit dat de analoge etheruitzendingen per 11 december volledig gestaakt worden. Vanaf dat moment zijn er alleen nog digitale ethersignalen beschikbaar.

Minouk Fieggen-Verkerke, hoofd marketing van KIESKEURIG.nl: “Bezoekers van KIESKEURIG weten dat ze bij ons vrijwel alle consumentenelektronica kunnen vinden en vergelijken. Met de enorme groei in de populariteit van platte beeldschermen en de komst van HD-TV neemt de behoefte toe aan goede digitale signalen. De decoder is een logische aanvulling op dit assortiment. Wij starten nu met 25 verschillende decoders.”


Digitale televisie wordt steeds populairder in Nederland. De beeld-en geluidskwaliteit en het grote aantal zenders maken digitale televisie tot een goed alternatief voor het analoge televisiekijken. In Nederland kan het digitale signaal op verschillende manieren de woning binnen komen. Via een schotelantenne, via de kabel, via de ether en via de telefoon. In alle gevallen moet de consument over een digitale decoder beschikken. De digitale decoder zet het ontvangen digitale signaal om in signalen die de televisie kan weergeven. Belangrijk is het verschil tussen de verschillende bronnen van het signaal. Voor digitale televisie via de kabel is een andere decoder nodig dan voor digitale televisie via de schotel.