CookiesOlympus OM-D E-M5 Mark II introductie

5 februari 2015 08:15 door Hans Wind

Olympus OM-D E-M5 Mark-IIDe Olympus OM-D E-M5 Mark II camera is de opvolger van de E-M5 en is voorzien van een verbeterde 5-assige beeldstabilisatie. Dit levert, volgens Olympus, een winst van 5 stops op. Daarnaast ligt bij de Mark II versie ook de kwaliteit van de weerbestendige OM-D-behuizing op een hoger niveau.

De krachtige beeldstabilisator gecombineerd met het compacte formaat maakt het voor filmers mogelijk om trillingsvrije opnames in vrijwel iedere omstandigheid te maken. Dit kan vanuit de losse hand en vergt geen extra, zware materialen als videorigs en statieven. De nieuwe OM-D Movie modus ondersteunt meerdere framerates en Full-HD-video tot 77 Mbps.

Het draai- en kantelbare touchscreen en de relatief grote elektronische zoeker geven de gebruiker een scherp en helder beeld. Voor de nieuwe camera is een keuze uit 40 verwisselbare ZUIKO-objectieven beschikbaar.

40 Megapixel High Res Shot

De Olympus OM-D E-M5 Mark II heeft een nieuwe “High Res Shot” functie: dankzij het nieuwe 5-assige beeldstabilisatiesysteem kunt u foto’s met een extreem hoge resolutie maken. Door de sensor tussen elke opname te verplaatsen in stappen van een halve pixel en vervolgens 8 losse opnamen te combineren tot één, zorgt de E-M5 Mark II voor een 40-megapixel beeld met zeer veel details en een hoge scherpte.

Olympus OM-D E-M5 Mark II belangrijke kenmerken

• Verbeterde 5-assige beeldstabilisatie

• Lichtgewicht en compact ontwerp met een stof- en spatwaterdichte en vorstbestendige behuizing

• OM-D Movie Mode voor 1080 Full-HD 60p video-opnamen met flexibele framerates, incl. klassiek 24p voor filmopnamen.

• Draai- en kantelbaar touchscreen van 7,6 cm en een grote, heldere elektronische zoeker met automatische oogdetectie en 2,36 miljoen pixels voor een haarscherp beeld.

• 16-megapixel Live MOS-sensor en TruePic VII-beeldprocessor

• Functie voor 40-megapixel samengestelde beelden

• Snelle Fast AF voor een directe scherpstelling

• Ingebouwde wifi-functie voor bediening vanaf afstand (diafragma, sluitertijd en Live Bulb) en delen via een smartphone met de OI.Share-software.

Olympus OM-D E-M5 Mark II prijs en beschikbaarheid

De Olympus OM-D E-M5 Mark II body is verkrijgbaar vanaf eind februari, in een zwarte- en zilverkleurige uitvoering. De losse body kost 1.099 euro en er zijn verschillende kits verkrijgbaar met diverse M.ZUIKO-objectieven. Bijvoorbeeld met de M.ZUIKO ED 12-50 mm 1:3.5-6.3 EZ in een zwarte uitvoering voor 1.299 euro of de nieuwe, compacte M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150 mm 1:4.0-5.6 II met geruisloze scherpstelmotor die de flexibiliteit biedt van groothoek tot tele-opnamen voor 1.499 euro. Dit laatste objectief is net als de E-M5 Mark II stof- en spatwaterdicht. Alle kits worden geleverd met een spatwaterdichte FL-LM3 flitser die draai- en kantelbaar is.
Aanbevolen accessoires:

Bron: Olympus