CookiesOlympus Stylus 1 – een compacte camera met 10x zoom

29 oktober 2013 09:13 door Hans Wind

Olympus Stylus 1 - een compacte camera met 10x zoomDe Olympus Stylus 1 is een compacte camera met handmatige instellingsopties. De 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor werkt samen met de nieuwe compacte i.Zuiko Digital-lens met een constant diafragma van 1:2.8 en 10,7x zoom (28-300 mm) en de TruePic VI-beeldprocessor.

Hoewel de behuizing slechts 56,5 mm dik is beschikt de Olympus Stylus 1 over een i.Zuiko Digital-lens met een zoombereik van 28-300 mm met een constant diafragma van 1:2.8 voor zowel groothoek als tele-opnamen. De lens is voorzien van een ingebouwd VCM-beeldstabilisatiemechanisme dat compensatie biedt voor camerabewegingen en beeldvervormingen.

De 1/1.7-inch BSI CMOS-sensor en de TruePic VI-beeldprocessor, die ook wordt gebruikt in de OM-D E-M5 systeemcamera, bieden zeer goede beeldkwaliteit. Voor een nauwkeurige kaderbepaling is dit model uitgerust met een elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels. Via de ingebouwde Wi-Fi-mogelijkheden kunnen foto’s vervolgens makkelijk draadloos worden gedeeld. Daarnaast zijn instellingen als bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd gemakkelijk op de smartphone aan te passen.

Elektronische zoeker van de Olympus Stylus 1

Olympus Stylus 1 achterkantDe Olympus Stylus 1 is voorzien van een handige elektronische zoeker. Deze zoeker, die gelijk is aan die van de OM-D E-M5, biedt een helder en nauwkeurig zoekerbeeld. Verder zorgt de automatische tegenlichtcorrectie voor een getrouwe reproductie van donkere en lichte delen. En doordat de zoeker van de Stylus 1 weet wanneer u door de zoeker kijkt, wordt meteen het Live View-beeld op het LCD uitgeschakeld.

Met 116,2 x 87 x 56,5 mm is de Olympus Stylus 1 compact te noemen en de camer biedt een combinatie van handige opties en instellingen en hulpmiddelen zoals de Fast AF en Touch AF. Aan de controlering en aan de draaiknop op de bovenzijde van de camera kunt u zelf de functies toewijzen die u het meest gebruikt (zoals diafragma, sluitertijd, belichting en programmawisseling). Op deze manier kunt u snel handmatig de juiste instelling kiezen.

Wi-Fi

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-voorziening en gratis OI.Share-software werkt de camera naadloos samen met uw smartphone. Niet alleen kunt u vervolgens met uw smartphone of tablet gemakkelijk uw foto’s delen, maar de nieuwe Olympus Stylus 1 is ook volledig in te stellen via uw smartphone.

Accessoires

• Oogschelp voor de elektronische zoeker. De EP-11 oogschelp voorkomt ongewenste lichtinval en dat betekent een betere zichtbaarheid bij heldere omstandigheden

• Full-body beschermhoes. Deze praktische hoes beschermt de camera tegen krassen en beschadigingen en wordt geleverd met een los opzetstuk.

• 1.7x televoorzetlens. Vergroot de brandpuntsafstand van uw camera tot 510 mm met deze geavanceerde lens door gebruik te maken van de CLA-13 voorzetlensadapter, zonder dat dit gevolgen heeft voor de helderheid van het constante diafragma van 1:2.8.

De volledige specificaties kunt u vinden op de Olympus website.

Olympus Stylus 1 prijs en beschikbaarheid

De Olympus Stylus 1 is vanaf eind november verkrijgbaar in een klassiek zwarte uitvoering voor 599,99 euro.

Bron: Olympus