CookiesOp je PC TV kijken en simpel zappen via Kijkdirect

2 november 2006 15:29 door Hans Wind

KijkdirectMet Kijkdirect kun je met één muisklik televisie kijken en zappen op je PC. De site biedt een variéteit aan streaming beelden en je kunt direct naar een live programma kijken. Kijkdirect biedt een portaal om eenvoudig naar programma’s te kunnen kijken met een interessant aanbod.

De selectie is volstrekt subjectief tot stand gekomen. Ongetwijfeld zijn er goede kanalen die hiermee tekort worden gedaan maar gaandeweg zal het aantal sites op deze online tv webportal gaan toenemen. Klik op een icoon naar keuze en kijk direct naar een uitzending van de door jou gekozen televisiezender zoals bijvoorbeeld CNN, TMF of internetstations als ManiaTv of Reelgood TV. www.kijkdirect.nl biedt op dit moment toegang tot 54 web tv-stations. De samenstelling is een selectie van kwalitatief goede kanalen in de categorieén nieuws, informatie, entertainment, muziek, sport en regionaal.


Aanleiding was ergernis
www.kijkdirect.nl is een initiatief van B21 Business Creatie en is ontstaan uit de ergernis dat vanaf een afstandje de letters op bijna elke website te klein zijn om te lezen. “Sluit je vol enthousiasme je pc aan op de televisie in de huiskamer, kun je er nog niks mee,” zegt Jens Borghardt, initiatiefnemer. “Daarbij wil ik geen extra software aanschaffen, het is tijd dat websites op deze nieuwe situatie worden ingericht. Kijkdirect.nl is ideaal voor in de huiskamer: hangen op de bank en zappen maar.”

Diepere achtergrond is tv ”“ pc integratie
Tv en pc groeien naar elkaar toe. De vraag is: hoe? De laatste tijd ontstaat het beeld dat de kijker ook graag zelf producent is: prosuming. Zie het succes van Youtube en weblogs. Borghardt: “Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen dat altijd permanent wilt doen. Je zou er toch bekaf van worden. Juist als je even geen energie of inspiratie hebt, wil je even onderuit hangen, even zappen. Via Kijkdirect bijvoorbeeld. In dit geval vormt de pc zich juist naar bestaand tv gedrag.”

Over B21
B21 creéert nieuwe business met en voor ondernemers. Periodiek lanceert B21 vanuit eigen initatief nieuwe internetdiensten.