CookiesOS X Mountain Lion beeld op de HD TV via Apple TV

26 juli 2012 08:46 door Hans Wind

OS X Mountain Lion beeld op de HD TV via Apple TVMet de beschikbaarheid van OS X Mountain Lion is ook een nieuwe interessante functie voor Mac gebruikers beschikbaar gekomen in combinatie een Apple TV. We doelen dan op de Airplay Mirroring functie die aan OS X Mountain Lion is toegevoegd.

Met Airplay Mirroring kan het beeld van bijvoorbeeld een MacBook zonder kabels worden weergegeven op een HD TV als daar een Apple TV aan gekoppeld is. Sinds vorig jaar was die functie al beschikbaar voor de iPad. Lees daarover ons eerdere artikel IOS 5 scherm op de HD TV via Airplay.

Met Airplay mirroring in OS X is het nu mogelijk uw bureaublad, foto’s of video’s draadloos op het grote scherm van de HD TV te tonen en dat kan dan in HD resolutie(tot 1080p). De resolutie van de Mac wordt daarbij automatisch aangepast aan de meest geschikte voor het apparaat dat de stream ontvangt.
Dat kan eventueel ook handmatig veranderd worden in de scherm-instellingen. Wanneer OS X een Apple TV in het netwerk “ziet” verschijnt een Airplay icoon in de menubalk waarmee simpelweg deze functie met een muisklik kan worden geactiveerd.

Bij mirroring wordt het beeld zowel op de Mac als op de HD TV weergegeven. In plaats van de mirroring methode kun je natuurlijk ook direct uit iTunes streamen, Bij een snel draadloos netwerk is de weergave kwaliteit prima te noemen.

Tot zover klinkt alles goed maar…..helaas werkt deze mooie functie lang niet altijd. Om Airplay mirroring op de geschetste manier te gebruiken moet u naast een snel en betrouwbaar netwerk ook:
• in het bezit zijn van een Apple TV van de 2e generatie of later
• in het bezit zijn van een iMac van midden 2011 of nieuwer of
• in het bezit zijn van een Mac Mini van midden 2011 of nieuwer of
• in het bezit zijn van een MacBook Air van midden 2011 of nieuwer of
• in het bezit zijn van een MacBook Pro van begin 2011 of nieuwer

Wanneer niet aan die voorwaarden is voldaan zult u het Airplay icoontje niet in de menubalk zien verschijnen. U kunt dan meestal wel Airplay vanuit iTunes voor streaming gebruiken.

 
Apple TV 3 (1080p) prijs vergelijking
 
 
Apple TV 2 (720p) prijs vergelijking