CookiesOWLink HD Digital Light Link FO2850 ontvangt CES onderscheiding

26 november 2007 10:22 door Hans Wind

OWLink HD Digital Light Link FO2850 ontvangt CES onderscheidingOWLink, een leverancier van innovatieve technologie waarmee digitale video in HDTV kwaliteit , geluid en besturingssignalen over een enkele transparente optische fiber verbinding kunnen worden getransporteerd, maakt vandaag bekend dat de OWLink HD Digital Light Link FO2850 is gekozen als de Best of Innovations, Design and Engineering Award winnaar voor de CES 2008 (Consumer Electronics Show).

De CES, die in Las Vegas wordt gehouden van 7-10 januari 2008, is de grootste consumenten elektronika tentoonstelling ter wereld.

De jury gaf de OWLink HD Digital Light Link FO2850 één van de hoogste scores in de categorie video accessoires. De gepatenteerde technologie van OWLink maakt het mogelijk om digitale video in ongecomprimeerde HD TV kwaliteit , audio en bedieningssignalen te versturen over een enkele, transparante optische fiber verbinding tot afstanden van 300 meter.

OWLink FO2850 zender en ontvangerDe OWLink FO2850 kan 1080p HDMI, stereo audio, USB, en Infrarood signalen gelijktijdig versturen met behulp van een zogenaamde DLI™ Fiber Optic kabel. De FO2850 is prima geschikt om bijvoorbeeld een set-top box, een DVD of Blu-ray speler, of een PC en HDTV, met elkaar te verbinden met behoud van optimale HD kwaliteit. De DLI™ Fiber Optic kabel heeft ongeveer dezelfde dikte als een flinke vislijn en is na installatie praktisch onzichtbaar voor het blote oog. Hierdoor is het vaak niet meer nodig om gaten in muren te boren of draden zichtbaar langs de muur te leiden.

De OWLink producten ondersteunen het HDCP protocol en met behulp van een enkele Audio Video switch kan een enkele bron door meerdere apparaten binnen de woning worden gebruikt waardoor een soort fiber thuisnetwerk ontstaat voor audio en video binnen het huis

De OWLink producten worden tijdens de CES show gedemonstreerd in het bekende Wynn Hotel en Casino in Las Vegas en op de stand van het bedrijf op POD IP232 in het Sands Convention Center.

Op dit moment is nog niet bekend of de OWLink producten ook in ons land beschikbaar zullen komen maar het lijkt een veelbelovende technologie. In de VS heeft een transmitter receiver combinatie met 30 meter transparante fiber verbindingskabel een adviesprijs van $999 maar de set is daar al te koop voor rond de $ 800.

DLI™ is een geregistreerd handelsmerk van of OWLink Technology, Inc. (Digital Light Interface).