CookiesPanasonic 10 serie plasma HDTV introductie

9 november 2007 09:29 door Hans Wind

Panasonic 10 serie plasma HDTV introductiePanasonic introduceert haar nieuwe 10 Serie 1080p High Definition Plasmaschermen bestaande uit drie Full HD TV modellen: de Panasonic TH-50PF10EK met 50 inch (127 cm) scherm, TH-65PF10EK met 65 inch (165 cm) en het grootste plasmascherm ter wereld: de TH-103PF10EK met 103 inch (261 cm). De drie nieuwe schermen maken deel uit van de 10 Serie die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Alle schermen in deze serie zijn voorzien van een technologie die garant staan voor een scherp, helder beeld met uitzonderlijke detailweergave, natuurlijke Full HD TV resolutie en buitengewone dieptewerking.

Hoogste HDTV kwaliteit
Panasonic heeft een unieke oplossing ontwikkeld voor toepassing in bedrijfspanden, winkels, maar ook in de huiskamer. Met een resolutie van 1920 x 1080 bieden de Panasonic Full HD schermen schitterende beelden zonder dat er pixelconversie hoeft plaats te vinden voor de standaard 1080p videosignalen. De schermen zijn ontworpen om zonder moeilijk gedoe te worden geplaatst, vrijstaand of hangend tegen een wand. Dankzij het smalle design en brede beeld van de professionele plasmaschermen zijn de toepassingen werkelijk onbeperkt. Omdat de extreem hoge resolutie van Full HD het best tot zijn recht komt op een groot scherm, zijn deze plasmaschermen bij uitstek geschikt voor zakelijke toepassingen, communicatie, entertainment en publiekspresentaties.

HD TV oplossingen voor elke branche
De apparaten in de nieuwe 10 Series zijn een uitbreiding van het assortiment van Panasonic dat gericht is op het bieden van oplossingen. Dankzij het standaard zogenaamde ‘3-slot’ systeem kan het professionele scherm worden aangepast aan de veranderende wensen van de gebruiker. De maximale flexibiliteit die geboden wordt door de uitwisselbare inputboards is tevens vergroot door de nieuwe mogelijkheden van de HD-SDI oplossing voor de omroepbranche en de ruimtebesparende slot-in PC voor zogenaamde Digital Signage toepassingen. Omroeporganisaties kunnen nu gebruik maken van embedded audio met 10-bit video processing; voor wat betreft digital signage, dit kan zijn voordeel doen met de gebruikersvriendelijke PC die onderin het scherm kan worden ingeplugd en waarmee geïntegreerde signage oplossingen kunnen worden gerealiseerd zonder dat er een externe voedingsbron aan te pas hoeft te komen.

Kleurkwaliteit, echt zwart en hoge contrastwaarde
De ervaring die Panasonic heeft opgedaan met industriéle schermen, vooraanstaand design en hoogwaardige productie vindt zijn weerslag in de nieuwe modellen. Dankzij de geavanceerde 16-bit digitale beeldverwerking en verbeterde sub-veld aansturing van Panasonic geven de plasmaschermen beelden weer met 3.072 gradaties. Dit zorgt voor de hoogste contrastwaarde in de branche (10.000:1) en het hoogste helder-gebied contrast (400:1). Het nieuwe Real Black Creation kleursysteem levert een belangrijke bijdrage aan dat hoogste contrastniveau. De meeste conventionele plasmaschermen lichten zwart op, wat de contrastwaarde verlaagt. In de Panasonic plasma’s wordt de intensiteit van de pre-ontlading drastisch verminderd wat rijk en diep zwart oplevert dat zorgt voor een superieure diepte en beeldopbouw.

Om er voor te zorgen dat de uitmuntende kleurkwaliteit ook volledig kan worden benut, heeft Panasonic een verbeterd anti-verblindingsfilter geïntegreerd. Dit maakt de beelden beter leesbaar onder de matige lichtomstandigheden die gewoonlijk heersen in veel publieke ruimtes waarin een presentatie moet worden getoond, zoals winkeletalages en stationshallen.

Verbeterde levensduur van 100.000 uur
De nieuwe Full HD Panasonic plasma schermen zijn ontworpen om 100.000 uur dienst te doen (bij de oudere modellen was dat 60.000 uur), oftewel 7 jaar genieten van superieure beeldkwaliteit.

Deze levensduur is langer dan welk ander scherm van een ander merk kan bieden. Daarmee zijn de Panasonic plasma schermen ideaal voor 24/7 toepassingen zoals digital signage, Point of Sale en publieksvoorlichting.

Loodvrije schermen: het milieu staat voorop
Alle Panasonic plasmaschermen zijn loodvrij. Dit houdt in dat er een significant lagere belasting van het milieu plaatsvindt als de schermen in de verre toekomst worden gerecycled of vernietigd. Bij een plasmascherm varieert het stroomverbruik naar gelang de helderheid van het getoonde beeld. Panasonic plasmaschermen zijn uitgerust met een systeem dat speciaal ontworpen is om het stroomverbruik zo efficiént mogelijk te laten verlopen, afgestemd op het getoonde beeld. Hierdoor wordt het stroomverbruik tot een minimum beperkt. De zorg die Panasonic heeft voor het milieu strekt zich ook uit tot de productie. Zo zijn de printplaten in de Panasonic plasma’s vervaardigd met behulp van loodvrije soldeer.

Nieuwe modellen
Deze drie opmerkelijke aanvullingen op de Panasonic 10 Series Professional Displays maken de continu groeiende serie nog completer. Panasonic biedt nu één van de meest uitgebreide assortimenten aan plasmaschermen in de branche, met modellen van 103 inch Full HD tot een 42 inch SD model.

Het 50 inch model is perfect voor posterformaat signage, de 65 inch is de ideale oplossing voor gedetailleerde bedrijfspresentaties. Met in totaal 7 schermformaten variérend van SD, HD tot Full HD, bieden Panasonic Professional Displays dé oplossing voor elke gewenste resolutie en toepassing.

Panasonic TH-103PF10EK
• 103 inch / 261cm Diagonaal
• 5.000:1 Contrast
• Full High Definition 1080p
• 100.000 uur levensduur
• Adviesprijs 59.995 Euro

Panasonic TH-65PF10EK
• 65 inch / 165cm Diagonaal
• 10.000:1 Contrast
• Full High Definition 1080p
• 100.000 uur levensduur
• Adviesprijs 7.950 Euro

Panasonic TH-50PF10EK
• 50 inch / 127cm Diagonaal
• 10.000:1 Contrast
• Full High Definition 1080p
• 100.000 uur levensduur
• Adviesprijs 3.995 Euro

Panasonic TY-FB10HD
• Nieuw HD-SDI (High Definition Serial Digital Interface) board
• Verzorgt gelijktijdig video & audio signaal via één enkele kabel
• Ondersteunt de seriéle digitale interface (SDI) die omroepen gebruiken

Panasonic ETX-1312C1400 / XPE
• XPE versie wordt geleverd met besturingssysteem
• 1,4 Ghz processor
• 40G Hard Drive / 512 Mb of RAM
• Slot-In Integrated PC Ideaal voor Digital Signage en publieksvoorlichting.

De nieuwe plasmaschermen zijn reeds leverbaar op de Nederlandse markt