CookiesPanasonic 32GB SDHC geheugen kaart introductie

14 februari 2008 10:03 door Hans Wind

Panasonic 32GB SDHC geheugen kaart introductiePanasonic heeft een 32GB (Gigabyte) SD High Capacity (SDHC) geheugen kaart geannonceerd met Class 6 snelheid. De nieuwe SD kaart zal volgens de leverancier vanaf april wereldwijd beschikbaar zijn en krijgt hier de type aanduiding RP-SDV32GE1K.

De kaart is uitstekend geschikt voor het vastleggen van HD materiaal, zo kan er bijvoorbeeld 4 uur video in 1920x1080i HDTV kwaliteit op worden geregistreerd. De 32GB SDHC kaart zal een adviesprijs hebben van 449 Euro.

De nieuw ontwikkelde kaart, met de royale opslagcapaciteit van 32GB is ideaal voor AVCHD HD video opnamen, waarnaar een toenemende vraag is ontstaan na recente aankondigingen van High Definition SD Camcorders. Wanneer deze kaart wordt gebruikt in de recent geannonceerde Panasonic HDC-SD9 HD SD camcorder kan er ongeveer 12 uur video op worden vastgelegd in 1440 x 1080i resolutie in HE modus, of ongeveer vier uur 1920 x 1080i HD video in HA modus. Met de Class 6 snelheid specificatie en maximale data overdrachtsnelheid van 20MB/s, biedt de 32GB kaart uitstekende mogelijkheden.

De nieuwe kaart is ook voorzien van nieuwe labels waardoor gebruikers titels aanduidingen en of commentaar direct op de voor of achterkant van de kaart kunnen schrijven. Panasonic is van plan om dergelijke labels ook op haar andere kaarten te gaan gebruiken.

Net als de andere Panasonic SD en SDHC geheugenkaarten is deze 32GB versie te gebruiken onder extreme temperaturen. Door het gebruik van hoogwaardig Flash geheugen kan deze kaart worden gebruikt bij temperaturen tussen -25°C en + 85°C.

De Panasonic 32GB SDHC geheugen kaart is een uitbreiding op de Pro High Speed lijn van het bedrijf waarin ook al kaarten beschikbaar waren met een capaciteit van respectievelijk 1GB, 2GB, 4GB, 8GB en 16GB.