CookiesPanasonic 4x Write-Once Blu-ray Disks introductie

2 juli 2007 16:22 door Hans Wind

Panasonic 4x Write-Once Blu-ray Disks introductiePanasonic kondigt vandaag de wereldwijde introductie van de Write-Once Blu-ray Disks (BD-R) met 4x schrijfsnelheid aan.

De nieuwe disks zijn beschikbaar in zowel 25GB als 50GB en worden geïntroduceerd in respectievelijk juli en september.

• De Panasonic LM-BR25LDE: Write once, 25GB, Single-Sided, Single Layer en beschikbaar in juli 2007
• De Panasonic LM-BR50LDE:Write once, 50GB, Single-Sided, Dual Layer en beschikbaar in september 2007

Door de gelijktijdige introductie van de 4x BD drivers en de nieuwe 4x schrijfsnelheid van de nieuwe disks, worden consumenten in staat gesteld om grote hoeveelheden High Definition data eenvoudig te verwerken. Panasonic is het eerste merk die de introductie van de 4x BD-R disks aankondigt.

Sinds de introductie van ‘s-werelds eerste dual layer 1x BD-RE disk in 2004, is Panasonic continue vooruitstrevend geweest in de ontwikkeling van Blu-ray disk technologie om aan de groeiende vraag voor high-speed schrijven en lezen van grote volumes data te kunnen voldoen.

De nieuwe 4x disks hebben een maximale data transfer snelheid van 144MBps. Dit houdt in dat hij een bestand van 1GB kan kopiéren binnen één minuut terwijl een DVD-RW (2x data transfer speed) hier 6 minuten voor nodig heeft. Dit is bereikt door de toepassing van een nieuwe phase-change recording technologie welke is gerealiseerd dankzij de 35-jarige ervaring van Panasonic in de ontwikkeling van Optical Disks. Met als resultaat zeer precieze en stabiele opnames, zelfs bij een 4x hoge schrijfsnelheid.

Panasonic is erin geslaagd deze technologie niet alleen toe te passen op de single layer disks, maar ook op de dual layer disks. Hiermee zijn gebruikers in staat om tot 50 GB data te schrijven met een 4x hoge schrijfsnelheid zonder de disk om te draaien. Met deze geavanceerde technologie introduceert Panasonic, die als eerste ter wereld 50GB disks met 2x schrijfsnelheid lanceerde, eveneens als eerste binnen de industrie disks met 4x schrijfsnelheid. Tevens heeft de nieuw ontwikkelde recording layer een ruime energie marge bij iedere schrijfsnelheid van 1x tot 4x. Dit maakt hoge kwaliteit opname mogelijk, zelfs wanneer de drive’s laser kracht fluctueert, wat resulteert in een betere overall drive compatibiliteit.

De nieuwe disks bieden een extreem lage foutmelding dankzij de nieuw ontwikkelde film forming technologie welke de stof ontwikkeling in het sputter proces minimaliseert. Het aantal foutmeldingen is gereduceerd tot 10% ten opzichte van een conventionele disk, hiermee worden hoge betrouwbaarheid en hoge kwaliteit opnames verzekerd.