CookiesPanasonic AG-HPX171E HD professionele HD camcorder

15 september 2008 09:39 door Hans Wind

Panasonic AG-HPX171E HD professionele HD camcorderPanasonic PBITS Professional & Broadcast IT Systems introduceert de nieuwe compacte en lichte AG-HPX171E P2 HD handheld camcorder. Een in het oog springend detail is de nieuw ontwikkelde Leica Dicomar zoomlens, de groothoeklens voor 1/3 inch camcorders. Door het P2 Solid State registratiesysteem is het gewicht van de camcorder ongeveer 25% lichter dan dat van zijn voorganger. Zodoende is de AG-HPX171E de lichtste compacte HD camcorder in zijn klasse en voor cameralieden aanzienlijk gemakkelijker te hanteren.

Op basis van het nieuwe 1/3 progressiv 3CCD systeem biedt de AG-HPX171E een aanzienlijk verbeterde signaal/ruis verhouding en vermijdt bepaalde beeldvervorming (V-Smear). De camcorder biedt een tot 20 niveaus variabele frame-rate functie voor fast motion (overcrank)/slow motion (undercrank) opnamen. Naast de Focus Assist functie beschikt de AG-HPX171E over een Vectorscope /Waveform indicator en is dankzij zijn HD/SD omschakeling voor veel toepassingen inzetbaar.

De Leica Dicomar groothoeklens met 13x optische zoom, die speciaal voor de AG-HPX171E werd ontwikkeld, is eenvoudiger dan het tot nu toegepaste lenzensysteem, zoals bijv.bij de AG-HVX201E. De diameter van de lens is teruggebracht van 67 mm naar 53,2 mm. De 28-mm groothoeklens van de AG-HPX171E heeft uitmuntende eigenschappen, zonder dat daar extra voorzetlenzen voor nodig zijn.
De Dynamic Range Stretcher (DRS) functie verhoogt de dynamiekomvang en maakt objecten in lichte en donkere beelden zichtbaar, zoals bijv. buitenopnamen die binnenshuis zijn genomen. Gradaties van heldere gebieden over tussentinten en donkere gebieden in een registratie blijven behouden, en de daaruit resulterende kleurvervalsingen worden geminimaliseerd.

Met de instelbare beeld(raam)snelheid functie, die voor het eerst mogelijk was met de succesvolle Varicam van Panasonic, krijgt de gebruiker toegang tot een uitgebreid palet van camera-effecten. De Focus Assist functie voor HD is verbeterd door toevoeging van een histogram als aanvulling op de Centree Zoom functie, en een nieuwe Focus-Bar display. In het LCD-scherm kan worden overgeschakeld naar een vereenvoudigde Waveform/Vector Scope weergave.

Voor de AG-HPX171E geldt het Panasonic Support pakket (een gratis garantie voor de duur van 3 jaar, die de gebruiker behalve zekerheid ook kostenbesparing biedt) en ook de Premium Five-Day Turnaround service. Als extra functies en specificaties zijn er nog: een 14-bit AD convertor en 19-bit DSP (Digital Signal Processing). En zeven instelbare gamma-parameters, waaronder bijv. Cine Gamma, vullen de mogelijkheden van deze camera aan. DVCPRO HD, multicodec- registratie, twee P2 kaartslots, Loop Recording, One Shot Recording, Interval-registratiefunctie en 4-kanaals PCM Audio-registratie via XLR-aansluitingen, maken de AG”“HPX171E tot een voortreffelijk instrument voor professionele gebruikers.

”žDe P2HD camcorder serie legt nieuwe maatstaven voor de richtlijnen bij omroepinstellingen en filmmakers,” aldus Nela Pertl, Provideo Product Manager voor de Europese markt. ”žDe AG-HPX171E is een uitbreiding van de productreeks en biedt hoge prestaties en kwaliteit voor filmers die op zoek zijn naar een compacte camcorder, die niet alleen langer kan filmen maar ook eenvoudig is te hanteren en de veelzijdigheid en voordelen van het P2-systeem kan bieden.

Bron: Panasonic