CookiesPanasonic AX630 Ultra HD 4K LCD TV serie

9 september 2014 09:11 door Hans Wind

Panasonic TX-55AX630De Panasonic AX630 serie bestaat uit drie modellen Ultra HD 4K LCD TV’s en wel: de Panasonic TX-55AX630 met 55 inch scherm, de TX-48AX630 met 48 inch scherm en de TX-40AX630 met 40 inch scherm. Gezien de prijsstelling kunnen we deze AX630 zien als de instapklasse Ultra HD televisies van Panasonic.

De AX630 serie draait op een Dual-Core Plus-processor en TV’s zijn uitgerust met de nieuwe 4K 60p-ondersteunende HDMI-aansluiting, die compatibel is met het High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 2.2-protocol. Dit betekent dat 4K-content bij hoge framesnelheden kan worden verzonden. Het assortiment ondersteunt een invoersignaal van maximaal 60 frames per seconde.


Met TV Anywhere is de content van de TV overal ter wereld te benaderen. Met de Panasonic TV Remote 2 App en een verbinding via de Panasonic Cloud kan men overal live TV-programma’s of films streamen naar een tablet of smartphone. Ook kan opgenomen content worden bekeken via een USB-harddiskdrive die is aangesloten op de TV. Als men op reis gaat, dan kan men met TV Anywhere thuis een film beginnen te kijken, vervolgens opnemen aanzetten voordat men het huis uitgaat en dan verder kijken na aankomst in een hotel. Is men vergeten opnemen aan te zetten, dan kan dit onderweg alsnog met de Panasonic TV Remote 2 App.

Daarnaast biedt my Stream een nieuwe TV-ervaring. Deze service biedt persoonlijke kanalen met gepersonaliseerde content voor alle gezinsleden, afkomstig van verschillende bronnen. Op basis van de aangegeven voorkeur heeft men toegang tot films en TV-programma’s die binnenkomen via de kabel of de ether of Video on Demand (VOD) bronnen. Zo heeft men snel toegang tot favoriete content zonder tijd kwijt te zijn met zoeken. Daarnaast kan men opgenomen content, eigen videobeelden, familiefoto’s en online video’s heel eenvoudig bekijken via het my Stream-menu.

De Voice Print-stemherkenningstechnologie, die beschikbaar is via de touchpad-afstandsbediening en de Panasonic TV Remote 2 App, herkent welk gezinslid de TV gebruikt en roept automatisch zijn of haar my Stream-profiel op. Bovendien begrijpt de innovatieve stembediening niet alleen losse woorden maar ook hele zinnen. Ook zijn er meer geïntegreerde spraakopdrachten beschikbaar waarmee men snel de content vindt die men zoekt.

My Home Screen is het VIERA beginscherm dat voor elk gezinslid kan worden gepersonaliseerd. Ook zijn er meer downloadbare beginschermen beschikbaar, zoals schermen met een sport- (voetbal), game-, Twitter-, Facebook- of YouTube-thema.

Panasonic AX630 kenmerken

• Ultra HD LED TV met 1.200 Hz (BLS)

• Heeft een smalle rand en is verkrijgbaar als Panasonic TX-55AX630 met 55 inch scherm, de TX-48AX630 met 48 inch scherm en de TX-40AX630 met 40 inch scherm

• Brilliant Contrast

• TV Anywhere – beelden kunnen vanaf de TV op een mobielapparaat met internetfunctionaliteit worden bekeken

• my Stream – biedt content die is afgestemd op de voorkeur van de kijker via een gebruiksvriendelijk menu

• Voice Assistant – de TV bedienen, media doorzoeken en surfen op het internet via stembediening

Panasonic AX630 prijs en beschikbaarheid

De AX630 serie is beschikbaar vanaf eind september 2014 en de adviesprijzen zijn als volgt:

• Panasonic TX-55AX630: 1.499 euro

• Panasonic TX-48AX630: 1.199 euro

• Panasonic TX-40AX630: 899 euro

Bron: Panasonic