CookiesPanasonic Blu-ray spelers met Skype functie

17 februari 2011 13:02 door Hans Wind

Panasonic Blu-ray spelers met Skype functiePanasonic introduceert een drietal 3D Blu-ray spelers en een 2D-speler. De Blu-ray spelers bieden een groot aantal praktische functies, zoals de ultrasnelle opstart en op hoge snelheid afspelen van Blu-ray discs, een gebruikersvriendelijk on-screen menu, en een Touch-Free Sensor waarmee de lade voor de disc kan worden geopend en gesloten zonder daarvoor een knop te hoeven indrukken.

Ook zijn de nieuwe spelers uitgerust met een Skype functionaliteit. Met behulp van een apart verkrijgbare camera kan de gebruiker met beeld communiceren met familie en vrienden die zich elders bevinden.

In het Panasonic Hollywood Laboratory werkt Panasonic al heel lang samen met Hollywood filmstudio’s aan onderzoek op het gebied van technologieën voor beeldweergave.

Eén van de nieuwste functies die beschikbaar is op de Panasonic DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110 en DMP-BDT111 is de Skype functionaliteit.
Met Skype kan de gebruiker via een groot TV-scherm genieten van real-time visuele communicatie met vrienden en familie die zich elders bevinden. De Blu-ray spelers zijn ook voorzien van een handige Auto Answering Video Message functie (zeg maar een automatische videofoonbeantwoorder). .

Enkele van de nieuwe video-functies van de nieuwe Blu-ray spelers (alle modellen) zijn:

• Full HD 3D Blu-ray disc afspeelmogelijkheid
De geavanceerde 2D beeldtechnologie die in de loop der jaren ontwikkeld is in het Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) is ook toegepast op de weergave van 3D-beelden, waardoor de hoogwaardige beelden de kwaliteit van de orginele film benaderen. Levensechte 3D-beelden met verbluffende sprongeffecten en verbeterde diepte, schittering en textuur worden prachtig weergegeven.
• Adaptive Chroma Processing
Adaptive Chroma Processing is een hoogwaardige technologie voor beeldverwerking die is ontwikkeld om elke pixel van het Blu-ray videosignaal in verticale en horizontale richtingen te verwerken. Vergeleken met de modellen voor 2010 is de verticale gegevensverwerking verbeterd met een factor 1,5. Zo kan Adaptive Chroma Processing de kleurendata waarheidsgetrouw weergeven.
• 2D-3D Conversie
• 3D Effect Controller
Met de 3D Effect Controller kan de gebruiker de sprongeffecten van 3D-beelden temperen. Tevens kan de dieptewerking worden ingesteld, zodat de beelden in de gewenste mate van 3D-effecten kunnen worden bekeken.
• Full HD Up Sampling (New P4HD)
Dankzij de Full HD Up Sampling functie kunnen films in standaard definitie op DVD-discs worden bekeken in een kwaliteit die Full HD benadert. Het beeld wordt intelligent geanalyseerd om elke pixel optimaal te verwerken.

Enkele van de nieuwe audio-functies van de nieuwe Blu-ray spelers zijn:
• Twin HDMI (DMP-BDT310)
Eén van de uitgangen kan worden gereserveerd voor een audiosignaal. De Twin HDMI functie realiseert een betere geluidskwaliteit en komt tegemoet aan de wensen van de gebruiker die zijn home theater systeem wil aanpassen aan bestaande* audio-apparatuur.
*Met bestaande audio-apparatuur worden audiosystemen bedoeld die niet compatibel zijn met 3D-content.
• Digital Tube Sound (DMP-BDT310, DMP-BDT210)
Jarenlang heeft Panasonic het geluid van vacuum buizenversterkers bestudeerd. Nu zijn we in staat om nauwkeurig het karakteristieke warme geluid na te bootsen van deze buizenversterkers. Met deze functie kunnen de respectievelijke weergaven van maar liefst zes verschillende soorten buizenversterkers worden genoten.
• Pure Audio op HDMI (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)
• High Clarity Sound (DMP-BDT310, DMP-BDT210)
• 96kHz Surround Re-master (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)

Enkele van de gebruikersvriendelijke functies van de nieuwe Blu-ray spelers zijn:
• Nieuwe stijlvolle menustructuur (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)
Het menu-ontwerp is stijlvol en eenvoudig dankzij de toepassing van grote icoontjes en illustraties. De bediening van de Full HD 3D Blu-ray speler is eveneens makkelijk via een eenvoudig menu. Met één klik kan de cursor van de afstandsbediening op het gewenste item in het menu worden geplaatst; waarna het menu het betreffende scherm toont. Zelfs voor onervaren gebruikers is dit snel te leren.
• Home Screen Wallpaper
(DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111]
De gebruiker kan zelf de achtergrond van het scherm voor het menu van de Blu-ray speler bepalen. Bijvoorbeeld een eigen foto, gemaakt met een digitale camera en opgeslagen op een SD geheugenkaart.
• iPhone afstandsbediening (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)
Met behulp van de installatie van een Panasonic App op een iPhone of iPod touch kan de Blu-ray speler worden bediend via aantikken en vegen op het scherm van de iPhone of iPod touch.
*Hiervoor is een draadloze LAN omgeving benodigd.
• Touch-Free Sensor (DMP-BDT310, DMP-BDT210)
Op het bovenpaneel van de Blu-ray speler bevindt zich nu een sensor. De disc-lade kan worden geopend of gesloten door gewoon even de hand over de sensor te halen. Handig als de gebruiker zijn handen niet vrij heeft of wanneer er te weinig licht is om de knoppen te kunnen zien.
• Geïntegreerd Wi-Fi systeem (DMP-BDT310, DMP-BDT210)
In de basis unit is een Wi-Fi systeem ingebouwd, zodat direct van VIERA CAST en BD-LiveTM content kan worden genoten zonder dat de Blu-ray speler met een LAN kabel of draadloze LAN adapter hoeft te worden verbonden.
*Hiervoor is een draadloze LAN-omgeving benodigd.
**Voor de DMP-BDT110, DMP-BDT111 is een optionele draadloze LAN adapter verkrijgbaar.
• Ultra snel opstarten en laden (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)
Als de speler eenmaal is ingeschakeld, is de tijd tussen het maken van een menukeuze en het daadwerkelijk afspelen van een disc, veel korter dan bij conventionele modellen. Ook het opstarten en laden van de disc vanaf standby gaat heel snel, waardoor het bekijken van video’s nog aangenamer wordt.

Enkele van de andere functies van de Panasonic Blu-ray speler zijn:

• Snelle toegang tot het menuscherm
Het Skype-menuscherm kan heel snel worden geopend, gewoon door op de Skype-knop te drukken op de afstandsbediening. Dit is erg handig, omdat het menuscherm dus gemakkelijk kan worden opgeroepen, zelfs als de gebruiker een TV-programma kijkt.
• Binnenkomende ringtones
Als de gebruiker een TV-programma aan het kijken is, wordt hij er door middel van een ringtone van de speler op geattendeerd dat er een telefoontje binnenkomt. De ringtone wordt ook weergegeven als het apparaat in de standby modus staat. 
• Auto Antwoord Video Boodschap
Neem een originele boodschap op en stel deze in als antwoordbericht. De boodschap wordt automatisch afgespeeld als het binnenkomende telefoontje niet wordt opgenomen.
• Video Voicemail opname
De beller kan ook een boodschap inspreken, deze wordt vastgelegd op de SD geheugenkaart*. De gebruiker kan deze later afkijken.
* Minimaal 512MB vereist.
• Gebruik met bestaande televisie
Met een Panasonic Blu-ray speler en Communicatie Camera kan Skype op elke bestaande TV worden gebruikt.
• VIERA CAST (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)
VIERA CAST is verder uitgebreid met Skype. Via het speciale VIERA CAST scherm kan ook andere content worden opgehaald. Zoals de weersverwachting en de beurskoersen.
• DLNA (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)
Met gebruik van de DLNA technologie kunnen Blu-ray speler™ spelers bestanden openen op een DLNA server-compliant PC* of high definition recorders (DIGA)**. Door gewoon het apparaat aan te sluiten op een thuisnetwerk (LAN) kunnen AVCHD, WMV, DivX®, JPEG en MP3 via de PC of AVCHD-bestanden en op genomen programma via de DIGA** worden bekeken.
• Network Drive Access (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)
• SD Image Viewer (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111)
Via het SD-slot kunnen foto’s en videobestanden die zijn opgenomen met een LUMIX (digitale fotocamera) of HD camcorder in HD-kwaliteit (1920×1080 resolutie) worden afgespeeld op het grote scherm van de Full HD TV. Met de SD Image Viewer kunnen ook 3D foto’s (MPO) en videobestanden (AVCHD) worden bekeken die zijn opgenomen met een 3D-compatibele digitale camera of camcorder.
* Voor het bekijken van 3D foto/video zijn een 3D-compatibele TV en 3D-bril nodig.
• USB afspeelmogelijkheid (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110, DMP-BDT111, DMP-BD75)
Foto’s, video’s en muziekbestanden die zijn opgeslagen op een USB-apparaat of externe harde schijf kunnen worden afgespeeld*.

Standby Power Save in de DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110 en DMP-BDT111 zorgt automatisch voor een minimaal energieverbruik als de VIERA TV met de afstandsbediening wordt uitgeschakeld. De Blu-ray spelers zijn ook compatibel met Intelligent Auto Standby: de spelers worden in standby modus met Quick Start gezet als de invoer weer naar TV wordt geschakeld na het bekijken van een video.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe modellen zijn vanaf dit voorjaar leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic DMP-BDT310 prijs vergelijking

Panasonic DMP-BDT110 prijs vergelijking

Panasonic DMP-BDT111 prijs vergelijking