CookiesPanasonic DMC-FP3 en DMC-FP2 met HD video

7 januari 2010 15:22 door Hans Wind

Panasonic DMC-FP3 en DMC-FP2 met HD videoPanasonic introduceert de nieuwe zeer slanke digitale camera’s DMC-FP3 en DMC-FP2, voorzien van een nieuw ontwikkelde ultra-dunne 4x optische zoomlens met ingebouwde optica (equivalent met 35mm tot 140mm op een 35mm camera).

De nieuwe lensdop dient niet alleen ter bescherming van de lens, maar tevens als een aan- en uitschakelaar voor de camera. De camera kan nu in één vloeiende beweging snel uit de tas worden gehaald en worden ingeschakeld. De stijlvolle afwerking van de lensbescherming van de FP3 zorgt voor een chique accent.

De wereldberoemde iA (intelligent Auto) modus van Panasonic maakt het voor iedereen makkelijk om schitterende foto’s te maken dankzij allerlei handige functies. Zo is er de MEGA O.I.S.(Optische Beeldstabilisatie) tegen onscherpte door handbeweging, Intelligente ISO Controle voor bewegende onderwerpen, Gezichtsherkenning en Intelligente Scene Selectie. Met de speciale iA knop bovenop de camera kan de iA-modus direct worden geactiveerd. Als deze iA-modus eenmaal is ingeschakeld, herkent de camera automatisch zijn omgeving en stelt hierop automatisch de meest optimale instelling in. Fotograferen is vanaf nu pas echt makkelijk, in welke situatie dan ook.

Nieuw in de FP3 en de FP2 is de mogelijkheid om HD (high definition) videobeelden vast te leggen in 720p motion jpeg. De videobeelden kunnen niet alleen op de PC worden bekeken, maar ook op een DVD worden gebrand, of als een diashow op een TV worden weergegeven.
De DMC-FP3 is voorzien van een 3-inch LCD, en de DMC-FP2 heeft een 2,7-inch LCD-scherm (beide 230.000 pixels) met de Intelligent LCD functie. Deze functie meet de lichtomstandigheden en past het helderheidsniveau van het LCD-scherm aan in 11 stops. Zo wordt in elke omstandigheid de juiste helderheid geboden. Het 3,0-inch Intelligent LCD-scherm van de FP3 is voorzien van een touchscreen dat een intuïtieve hybride bediening mogelijk maakt in combinatie met de knoppen.

Optische Zoom 35-140mm*
De DMC-FP3 en DMC-FP2 zijn voorzien van een hoogwaardige 4x optische zoom Lumix DC Lens (35-140mm*). Om de robuustheid van de lensunit te garanderen, is gebruik gemaakt van de ingebouwde optica. Met 11 elementen en een prisma-unit in 10 groepen, waaronder een ED-lens en 4 asferische lenzen met 7 asferische oppervlakken, zorgt deze lensunit voor een hoge resolutie tot in alle hoeken van het beeld, zelfs met de ingebouwde optica.
De beeldprocessor LSI, Venus Engine IV, is voorzien van geavanceerde signaalverwerkings- technologie voor het produceren van hoogwaardige afbeeldingen. De multifunctionele beeldprocessor Venus Engine IV, geïntegreerd in de DMC-FP3 en DMC-FP2, ondersteunt een supersnelle responstijd. De vertraging in de sluitertijd bedraagt slechts ongeveer 0,006. De snelle respons van de camera maakt het makkelijker om onverwachte fotomomenten vast te leggen, dit in combinatie met de supersnelle AF (auto focus) waarmee de gebruiker het onderwerp scherp kan hebben in maar 0,33 seconde** en de korte opstarttijd van ongeveer 0,96 seconde.
*35mm camera equivalent.

De iA(Intelligent Auto) modus
Panasonic integreerde de Intelligent Auto modus in het streven naar het ultieme gebruiksgemak en het voorkomen van mislukte opnames. Uiteraard is deze modus ook aanwezig op de nieuwe FP3 en FP2. De MEGA O.I.S. onderdrukt onscherpte door beweging van de hand en de Intelligente ISO controle voorkomt dat bewegende onderwerpen vervagen door het optimaliseren van de sluitertijd en de ISO-instelling. Zo is het resultaat altijd een heldere, scherpe afbeelding, onder alle omstandigheden. Gezichten van mensen worden scherp weergegeven en met de juiste belichtingstijd dankzij de Gezichtsherkenning functie. Ongewenste rode ogen worden digitaal gecorrigeerd en eventuele overlast van lichtbronnen achter het onderwerp wordt automatisch gecompenseerd. Intelligente Scene Selectie is een functie die automatisch de beste scène-modus selecteert – Macro, Portret, Landschap, Nacht Portret, Nachtlandschap en het nieuw toegevoegde Zonsondergang – die bij de opnamesituatie past. Dankzij het Quick AF systeem kan de camera het onderwerp in focus houden zelfs voordat de camera in de opnamestand staat, zonder dat de sluiter half moet worden ingedrukt. Zo krijgt de gebruiker het beste resultaat bij een fotomoment omdat de AF-tijd tot het mimimum is teruggebracht.
De gebruiker kan al deze handige, nuttige hulpfuncties activeren door gewoon op de speciale iA-knop te drukken bovenop de camera. De FP3 en FP2 zijn stijlvolle camera’s gericht op design en gebruiksvriendelijkheid.

Filmen in HDTV kwaliteit
Alle Lumix camera’s kunnen foto’s maken in 16:9 HD (high-definition) kwaliteit die perfect passen op een grootbeeld HDTV. Het is mogelijk om diavoorstellingen van foto’s die met de camera zijn genomen te bekijken in een verbluffende HD-kwaliteit door een SDHD/SD geheugenkaart te plaatsen in het daarvoor bestemde slot in de VIErA HDTV (VIErA Image Viewer).
De nieuwe DMC-FP3 en DMC-FP2 kunnen zelfs dynamische HD-opnames maken van 1280 x 720p in een soepele 30 fps, naast WVGA (848 x 480) en normaal VGA (640 x 480). Het is tevens mogelijk om de film niet alleen op de PC te bekijken, maar om deze ook te uploaden naar YouTube© met de bijgeleverde software PHOTOfunSTUDIO ver.5.0.

・Gebruik een kaart met SD Snelheidsklasse* met “Klasse 6” of hoger bij het opnemen van videobeelden.
*SD snelheidsklasse is de snelheidsstandaard met betrekking tot continu wegschrijven.
・Voor Europa kunnen videobeelden continu maximaal 15 minuten lang worden vastgelegd.

3 inch Touch-Screen op FP3
De DMC-FP3 en DMC-FP2 zijn uitgerust met een gemakkelijk af te lezen Intelligent LCD-scherm van 230.000 punten voor een goed beeld bij het maken van opnames en het terugkijken van de resultaten. De Intelligent LCD-functie peilt de lichtomstandigheden en verhoogt de lichtsterkte van het LCD-scherm automatisch met 40 procent bij opnames in fel zonlicht, en met hetzelfde percentage bij opnames onder slechte lichtomstandigheden. Daarnaast gebruikt de functie de zogeheten pixel-mixed afleesmethode om de helderheid in dergelijke situaties te verzekeren. Omdat deze functie de lichtomstandigheden exact peilt en de helderheid aanpast in een totaal van 11 stops, biedt het display altijd de meest geschikte helderheid zonder dat daar extra accuvermogen voor wordt gebruikt. Dankzij de High Angle modus kan het LCD-scherm heel makkelijk worden afgelezen als de camera boven het hoofd wordt gehouden, bijvoorbeeld als er over een menigte heen moet worden gefotografeerd.
Met het nieuw geïntegreerde 3,0-inch touch-screen LCD-scherm op de FP3 kan men alle functies gemakkelijk, intuïtief activeren dankzij de hybride bediening in combinatie met de vier belangrijkste bedieningsknoppen. Het touchscreen werkt soepel bij zowel het maken van opnames als het terugkijken ervan. In de opnamemodus, als de compositie eenmaal is gemaakt, hoeft de gebruiker alleen maar het gebied aan te raken dat hij in focus wil hebben voordat hij de sluiter half indrukt. In de terugkijk-modus kan het beeld met een vinger over het scherm worden getrokken om de fotoserie te bekijken, net zoals de bladzijden van een boek worden omgeslagen.

Meer voorkeuzes
De nieuwe DMC-FP3 en DMC-FP2 zijn voorzien van een scala aan functies waarmee het plezier en het gemak bij het fotograferen worden vergroot, om prachtige foto’s te kunnen maken.
Een breed scala aan scène-modi maakt het gemakkelijk om schitterende foto’s te maken in allerlei situaties. De Baby, Huisdier en Sport modi maken gebruik van de Intelligente ISO Controle die hierboven is beschreven. Hiermee kunnen prachtige resultaten worden behaald, zelfs als de onderwerpen zich onverwacht bewegen. Bovendien kunnen de naam en de verjaardagen van kinderen of huisdieren worden vastgelegd en de informatie kan vervolgens in de afbeelding worden opgenomen. De gebruiker kan hierna kiezen of hij één van de twee, of beide op de foto wil afdrukken. Met de Foto Frame modus kan men randen om de foto heen plaatsen. Als de foto’s worden afgedrukt, zien ze er uit als foto’s in fotolijstjes, zodat ze leuk zijn als briefkaarten.
De meest gebruikte functies en instellingen, zoals O.I.S., burst-opname, Spot AF, witbalans aanpassing, ISO-waarde, beeldformaat en LCD-modus kunnen makkelijk en snel worden geactiveerd via de Quick Setting functie. Om deze instellingen aan te passen hoeft er geen menu te worden geopend.
Naast de gangbare SD/SDHC geheugenkaart kunnen de DMC-FP3 en de DMC-FP2 ook de nieuwe generatie SD kaart SDXC hebben, die een grote potentie heeft voor zowel capaciteit als data-transfer snelheid. De DMC-FP3 en DMC-FP2 zijn compatibel met Windows 7.

Meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO 5.0
De meest recente versie van de software PHOTOfunSTUDIO 5.0 wordt meegeleverd met de
DMC-FP3 en DMC-FP2. Met een snelle opstarttijd en snel inlezen van afbeeldingen maakt PHOTOfunSTUDIO 5.0 het mogelijk om foto’s te ordenen en te organiseren – niet alleen de pas genomen foto’s, maar ook reeds opgeslagen foto’s op de PC. Met het nieuwe PHOTOfunSTUDIO 5.0 kan de gebruiker een diavoorstelling van foto’s en films maken met de gewenste overgangseffecten en muziek, en deze als MPEG2-bestand op een DVD branden. De videobeelden, de foto’s of de diavoorstelling kunnen tevens worden geüpload naar YouTube ©. PHOTOfunSTUDIO 5.0 is compatibel met Windows 7.

Panasonic DMC-FP3 en DMC-FP2 prijs en beschikbaarheid
De DMC-FP2 is leverbaar in het zwart, zilver, lichtroze en rood.
De DMC-FP3 komt in de kleuren zwart, grijs, donkerblauw en rood.
De verwachte levertijd is eind februari 2010.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-FP2 prijs vergelijking

Panasonic DMC-FP3 prijs vergelijking