CookiesPanasonic DMC FT1 digitale camera met HD support

27 januari 2009 16:18 door Hans Wind

Panasonic DMC FT1 digitale camera met HD supportPanasonic brengt dit voorjaar een aantal nieuwe Lumix camera’s op de markt, waaronder de nieuwe DMC-FT1.

De Panasonic DMC-FT1 is een nieuw soort camera in de Panasonic line-up: een camera die tegen een stootje kan. Hij is waterbestendig tot 3 meter diepte en schokbestendig tot 1,5 meter. Omdat men niet bang hoeft te zijn dat de camera valt en beschadigd raakt, neem je deze eerder mee op pad dan een gewone camera. Een conventionele digitale camera kan niet tegen vocht, dus ook niet tegen regen.

Met dit model hoeft men ook in natte weersomstandigheden geen problemen te verwachten. Men kan zelfs foto’s onder water maken. Beelden vastleggen van snorkelen, raften en kano-varen of een spelend kind in een zwembad achter in de tuin, met de FT1 kan het allemaal. Zelfs als de camera na een dagje strand of een jeep-safari vies geworden is, kan deze simpel onder de kraan worden schoongemaakt.

Bij videobeelden draait het helemaal om de HD standaard. Steeds meer randapparatuur is geschikt voor de HD TV. Zo ook de FT1. Met de FT1 filmt men in een prachtige HD beeldkwaliteit van maar liefst 720p. Maar niet alleen zijn robuuste uiterlijk en HDTV beeldkwaliteit maken dit model compleet. Ook de 28mm groothoeklens maakt deze camera af. De groothoeklens zorgt voor een grotere kijkhoek en de mogelijkheid tot ruimtelijk fotograferen. Bij overzichtsfoto’s, foto’s in kleine ruimtes of groepsfoto’s kan dit bijzonder voordelig zijn. De 12.1 megapixel CCD en Leica objectief zorgen voor een fantastische beeldkwaliteit.

De FT1 is een camera met eindeloze mogelijkheden. Een camera waarmee men foto’s kan nemen van situaties waarbij men voorheen geen camera mee zou durven nemen.

Belangrijkste specificaties DMC-FT1
• Waterbestendig tot 3 meter
• Schokbestendig tot 1,5 meter
• Stofvrij
• Leica DC Vario Elmar lens met 4.6x optische zoom
• 2.7 inch LCD-scherm
• 12.1 Megapixel
• 28 mm Groothoeklens
• HD kwaliteit filmopname in 720p
• leverbaar in diverse kleuren

Panasonic DMC-FT1 prijs en beschikbaarheid
De DMC-FT1 is vanaf maart 2009 leverbaar in de kleuren: blauw, groen, oranje en zilver. De prijs is nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC FT1 prijs vergelijking