CookiesPanasonic DMC-FX80 camera met Full HD video

31 januari 2012 19:04 door Hans Wind

Panasonic DMC-FX80 camera met Full HD videoDe Panasonic DMC-FX80 is een nieuwe digitale camera met Leica DC Vario-Summarit lens met 24mm ultra groothoek en 5x optische zoom (vergelijkbaar met 24-120mm op een 35mm-camera) en een lichtsterkte van F2.5 past in de compacte lenseenheid. Deze lens is door zijn brede beeldhoek uitermate geschikt voor het maken van dynamische landschapsfoto’s. Door zijn hoge lichtsterkte is hij ook in staat bewegende onderwerpen vast te leggen zelfs bij weinig omgevingslicht, zoals binnenshuis of ’s avonds. De Intelligent Zoom-functie vergroot de 5x optische zoom tot 10x, waarbij de Intelligent Resolution-technologie ervoor zorgt dat er nauwelijks wordt ingeboet aan beeldkwaliteit.

Met de 12,1 megapixel Hi-Speed CCD-sensor beschikt de DMC-FX80 over de snelle en krachtige signaalverwerking die nodig is voor het maken van 1920 x 1080 50i Full HD video-opnames in AVCHD-formaat, of 1080 25fps Full HD in MP4-formaat. Daarnaast zorgt deze sensor ervoor dat er snel foto’s achtereen kunnen worden gemaakt en dat met de Sonic Speed AF de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd. De verbeterde beeldprocessor LSI Venus Engine zorgt door het Intelligent Noise Reduction-systeem voor een hoogwaardige beeldkwaliteit bij zowel foto- als video-opnames.

De DMC-FX80 is uitgerust met een aantal speciale effecten die fotograferen nog leuker maken. Naast de 3D-fotomodus en Panorama Shot beschikt de camera over Creative Control, dat 10 verschillende aantrekkelijke filtereffecten biedt voor foto- en video-opnames. Met de functies Artistic Retouch (Creative Retouch, Defocus Effect, Color/Brightness Control), Beauty Retouch en Auto Retouch kunnen beelden mooier worden gemaakt zelfs nadat ze zijn vastgelegd.

Dankzij de MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) met de Active-modus en Motion Deblur-modus kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto)-modus het maken van mooie foto’s helemaal aan de camera overlaten. Daarnaast beschikt de iA over nog meer interessante opties zoals AF Tracking, Intelligent ISO Control, Gezichtsherkenning, Intelligente Scène Selectie en Intelligent Exposure,. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als de omstandigheden veranderen.

De DMC-FX80 kan behalve via een standaard AC-adapter ook worden opgeladen via een USB-verbinding. Gebruikers zullen ook plezier beleven aan de LUMIX Image Uploader, waarmee beelden onmiddellijk gedeeld kunnen worden via Facebook of YouTube met behulp van een pc.

De DMC-FX80 is vanaf maart 2012 leverbaar in het zwart.

 
Panasonic DMC-FX80 prijs vergelijking
 

Bron: Panasonic