CookiesPanasonic DMC-FZ150 met Full HD video

26 augustus 2011 09:43 door Hans Wind

Panasonic DMC-FZ150 met Full HD videoDe Panasonic DMC-FZ150 is een nieuwe superzoom digitale compactcamera en een van de meest geavanceerde camera’s in de populaire LUMIX FZ serie. Met de DMC-FZ150 kunnen vloeiende video-opnames worden gemaakt in 1920 x 1080 50p (PAL) Full HD TV kwaliteit.

De hoogwaardige 25mm LEICA DC VARIO-ELMARIT ultra groothoeklens met krachtige 24x optische zoom is voorzien van Panasonic’s Black Box Nano Surface Coating om lichtreflectie, die beeldschaduwen en lichtvlekken veroorzaakt, te verminderen. De krachtige 24x optische zoom (gelijk aan 25-600 mm op een 35mm-camera) kan worden verhoogd tot 32x zoom met de functie Intelligent Zoom, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Intelligent Resolution-technologie om de beeldkwaliteit te behouden, zelfs bij gebruik van de digitale zoom.
De combinatie van de 12,1-megapixel MOS-sensor en de Venus Engine zorgt ervoor dat de camera bij het vastleggen van beelden zowel qua gevoeligheid als snelheid zeer goed presteert. De lens, de sensor en de beeldverwerkingsprocessor leveren alle drie een belangrijke bijdrage aan een verbeterde beeldkwaliteit, vooral bij opnames die worden gemaakt als er weinig licht is.

Panasonic DMC-FZ150 achterkantDe Light Speed AF van ongeveer 0,1 sec. zorgt ervoor dat er nooit een onverwacht fotomoment wordt gemist. Om het maken van foto’s nog aantrekkelijker te maken voor degenen die overstappen op dit nieuwe model, kan de DMC-FZ150 ook volledig handmatig worden bediend. Men kan zijn creativiteit niet alleen uitdrukken in foto’s maar ook in video-opnames en daarbij gebruik maken van veel verschillende opties zoals de nieuwe functies Creative Control en Photo Style, die een breed scala aan voorinstellingen bieden.
De populaire iA (Intelligent Auto) modus zorgt in alle opname-omstandigheden voor het beste resultaat. Het effectieve POWER O.I.S. systeem is nu ook voorzien van een Active-modus, zodat er zelfs tijdens het lopen stabiele video-opnames kunnen worden gemaakt.

De LUMIX DMC-FZ150 is een geavanceerd toestel waarmee niet alleen uitstekende kwaliteit foto’s kunnen worden gemaakt, maar ook hoge resolutie Full HD 1920 x 1080 50p (PAL) video-opnames in het progressive AVCHD (MPEG-4/H.264) formaat. Door de Full HD opnamemogelijkheid op te waarderen van interlaced naar progressive, worden onderwerpen die snel bewegen of kleine details nog helderder weergegeven. De krachtige 24x optische zoom is beschikbaar voor het opnemen van video’s.

De populaire iA (Intelligent Auto) modus kan ook gebruikt worden bij het maken van video-opnames en bestaat uit de reeds bekende eigenschappen POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) met Active Mode voor ultieme stabilisatie in uiterste zoomwaarden, Intelligent Scene Selectie, Intelligent Resolution Technologie en Intelligent D-range Control.

De camera beschikt over een stereozoommicrofoon, waardoor video-opnames worden voorzien van het hoogwaardige stereogeluid van de Dolby Digital Stereo Creator, zodat het geluid bij de videobeelden zeer realistisch is. Mechanisch geluid dat wordt veroorzaakt als de zoom wordt gebruikt, wordt onderdrukt om te zorgen voor een helderder geluid. De camera beschikt ook over een Auto Wind Cut-functie om het windgeruis grotendeels te elimineren, waardoor stemmen duidelijker hoorbaar zijn.

Het is ook mogelijk om stilstaande beelden te maken tijdens het vastleggen van videobeelden (met een resolutie van 3,5 megapixels). Een favoriete scene kan in de camera als stilstaand beeld uit de video worden geknipt. Het rijke progressive opnameformaat en de Intelligent Resolution-technologie zorgen voor heldere beelden.

Foto’s of video’s die in AVCHD werden vastgelegd op SD-geheugenkaarten kunnen gemakkelijk worden bekeken op een Panasonic VIERA TV. Men stopt de kaart gewoon in de VIERA Image Viewer (SD-geheugenkaartslot) op een VIERA TV of Blu-ray-Disc-speler/recorder om de inhoud af te spelen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een optionele mini-HDMI-kabel om via de TV-koppeling van VIERA de AVCHD progressive video-opnames die werden opgenomen met de DMC-FZ150 rechtstreeks op de TV te bekijken.

Bovendien zijn de opnames gemakkelijk te bekijken en te bewerken met de meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO 6.5 BD Edition. Video’s kunnen ook worden geĆ¼pload naar YouTube of op een BD/DVD worden gebrand.

Het 3D-beeld dat de DMC-FZ150 met de 3D Photo-modus produceert, kan ook bekeken worden op een VIERA 3D HDTV of via andere MPO-compatibele 3D-apparatuur. Video’s kunnen worden opgenomen in MP4-formaat en direct worden afgespeeld op een pc of draagbare elektronische apparatuur zonder dat het bestand hoeft te worden geconverteerd.

De DMC-FZ150 wordt leverbaar in het zwart

 
Panasonic DMC-FZ150 prijs vergelijking