CookiesPanasonic DMC-FZ45 met HD video

21 juli 2010 11:11 door Hans Wind

Panasonic DMC-FZ45 met HD videoDe nieuwe Panasonic hybride 14,1 megapixel digitale camera DMC-FZ45 is voorzien van tal van innovatieve functies en combineert een krachtige optische zoom met creatieve opties, waaronder handmatige bediening.

De nieuw ontwikkelde LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens van de DMC-FZ45 breidt het bereik van de optische zoom uit van 27 mm naar 25 mm en de zoomkracht van 18x naar 24x, hetgeen deze camera nog veelzijdiger maakt dan de DMC-FZ38.

De nieuwe beeldverwerker LSI, de Venus Engine HD II, staat garant voor een hoge kwaliteit van zowel foto’s als HD-video’s. De Intelligent Resolution-technologie zorgt voor optimale signaalverwerking afhankelijk van het deel van een afbeelding, om de volledige foto te voorzien van uitmuntende, natuurlijke helderheid met fijne details.
De krachtige 24x optische zoom wordt uitgebreid met de 32x Intelligent Zoom-functie, die gebruik maakt van de Intelligent Resolution-technologie, waardoor de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. De Sonic Speed AF in de FZ45 zorgt voor de grootste snelheid die beschikbaar is in dit segment. In combinatie met een snelle opstartsnelheid voorziet dit de FZ45 van het hoogste responsniveau binnen de industrie, waarmee zelfs de meest vluchtige momenten kunnen worden vastgelegd.

De handmatige bediening van de FZ45 tilt fotografie naar een hoger niveau met de toevoeging van een nieuwe jog dial-knop. Dankzij de focusknop kan de gebruiker de instellingen snel aanpassen aan de omstandigheden. Creativiteit komt bij de Lumix FZ45 niet alleen tot uiting in de vorm van foto’s, maar ook in de vorm van video’s, hetgeen mogelijk is dankzij opties zoals Creative Movie Mode en My Color Mode.

Panasonic’s iA-modus (Intelligent Auto) – een kenmerk van LUMIX-camera’s – omvat de functie POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) die beschikt over twee keer zoveel onderdrukkingsvermogen als het gangbare beeldstabilisatiesysteem, MEGA O.I.S. Het trillen van de camerahand, dat optreedt wanneer de gebruiker de sluiterknop indrukt of ‘s nachts foto’s maakt met een lange sluitertijd, wordt effectief gecompenseerd door het nieuwe POWER O.I.S., met altijd scherpe afbeeldingen als resultaat – zelfs bij het volledig inzoomen. De iA-modus is ook beschikbaar in de video-opnamemodus. Het systeem selecteert automatisch de meest geschikte Scene-modus en helpt bij het corrigeren van onscherpte door het trillen van de hand, de focus en problemen met de helderheid. Hiermee is de iA-modus een universele hulp bij het maken van prachtige foto’s en videobeelden.

Het 3,0 inch 230.000-dots Intelligent LCD-scherm zorgt voor een goede afleesbaarheid tijdens de opname en weergave. Ondanks de uitstekende prestaties, blinkt de DMC-FZ45 uit in energiebesparing, waardoor de levensduur van de accu verlengd wordt tot wel 580 shots (CIPA) per enkele oplaadbeurt.
Uiteraard mag een video functionaliteit in de DMC-FZ45 niet ontbreken. Deze veelzijde camera neemt high definition video op in het efficiënte AVCHD Lite formaat. Het AVCHD Lite formaat geeft als grote voordeel dat de gebruiker twee maal zoveel HD beeld kan filmen op hetzelfde geheugen ten opzichte van een Motion JPEG HD bestand. Daarnaast verbruikt dit bestand minder energie waardoor langer gefilmd kan worden op een volle batterijlading.

Met de DMC-FZ45 kunnen zowel kwalitatief hoogwaardige foto’s als video’s gemaakt worden met een snelle responstijd bij een supergroothoek van 25 mm en 24x telefoto-zoomlens. Dit maakt de DMC-FZ45 een ongeëvenaard veelzijdig digitale camera, met functies die voldoen aan de behoeften van alle gebruikers: van beginners tot gevorderde amateurs.

Panasonic DMC-FZ45 prijs en beschikbaarheid
De DMC-FZ45 is naar verwachting vanaf midden augustus leverbaar in het zwart.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-FZ45 prijs vergelijking