CookiesPanasonic DMC-LF1 compact camera

24 april 2013 14:00 door Hans Wind

Panasonic DMC-LF1 compact cameraDe Panasonic DMC-LF1 is de nieuwste compactcamera in het topsegment van deze fabrikant.

De camera biedt een grote verscheidenheid aan opnamemogelijkheden met een ruim groothoek- en telebereik. De Panasonic DMC-LF1 heeft een 12,1-megapixel MOS-sensor en een hoge ISO-gevoeligheid voor goede prestaties bij weinig omgevingslicht. Met deze nieuwe camera kan men volledig naar eigen inzicht beelden vastleggen en door de Wi-Fi- en NFC-connectiviteit kunnen foto’s en video’s onmiddellijk worden gedeeld.

De 28-200 mm F2.0 Leica DC Vario-Summicron lens biedt goede beeldkwaliteit, zelfs bij weinig omgevingslicht. Doordat er een meer licht binnenkomt, zijn er snellere sluitertijden mogelijk. Daarnaast is het door het diafragma van f2.0 gemakkelijker geworden om foto’s te maken met minder scherptediepte en een vervaagde achtergrond.

Panasonic DMC-LF1 achterkantDe 28-200 mm groothoeklens met 7,1x optische zoom is speciaal ontworpen om opnames mogelijk te maken onder verschillende omstandigheden. Van panoramafoto’s van weidse landschappen tot portretopnames.

Panasonic DMC-LF1 beeldkwaliteit

De nieuwe Leica-lens van de Lumix DMC-LF1 en de 12,1-megapixel gevoelige MOS-sensor bieden samen een groot dynamisch bereik van 80-12800 ISO. Zelfs bij composities met een sterk contrast tussen licht en donker, is de Lumix DMC-LF1 in staat heldere beelden in hoge resolutie vast te leggen. De Venus Engine draagt verder bij aan de goede prestaties en beeldkwaliteit, dankzij de nieuwste technologieën van Panasonic op het gebied van ruisonderdrukking en het laten vervloeien van randen.

De beeldkwaliteit van de Lumix DMC-LF1 beperkt zich niet tot foto’s. Ondanks zijn compacte formaat kunnen er met deze camera ook Full HD 1920×1080 50i video-opnames worden gemaakt in zowel AVCHD Progressive als MP4 formaat.

Alles in eigen hand

De Lumix DMC-LF1 is zo ontworpen dat de gebruiker alles volledig in eigen hand heeft, waar en onder welke omstandigheden het perfecte fotomoment zich ook voordoet. Door onderwerpen binnen een compositie te plaatsen volgens het meest geschikte patroon uit de nieuwe compositiegids, kan men beelden met een schitterend perspectief en verfijnd resultaat creëren. De compositiegids biedt de volgende opties: Rule of Thirds Offset, Diagonal Lines, Tunnel, Radiation 1, Radiation 2 en S-Shape. Naast het 3 inch grote LCD-scherm biedt de camera een 0,2-inch elektronische zoeker, zodat de gebruiker zelf kan kiezen welke manier van werken het beste bij hem past. Daarnaast kan met een bedieningsring rond de lens gemakkelijk en met minieme bewegingen handmatig het diafragma, de sluitertijd en de zoom worden ingesteld. Hierdoor kan de gebruiker zich concentreren op het onderwerp en de camera instellen voor de perfecte opname.

Met de Panasonic DMC-LF1 kan de gebruiker ook zelf creatieve effecten toevoegen vóór en ná dat op de ontspanknop wordt gedrukt. Creative Control en Creative Retouch bieden 15 filtereffecten waarmee zelfs de meest gewone opnames kunnen worden veranderd in artistieke beelden. Dertien van deze filtereffecten kunnen ook worden toegepast op panorama-opnames in Creative Panorama.

Delen

Door de combinatie van NFC en Wi-Fi biedt de Lumix DMC-LF1 extra bedieningsmogelijkheden, connectiviteit en opties om beelden te delen. Na de eerste instelling biedt de NFC-compatibiliteit de mogelijkheid om met één enkele aanraking Wi-Fi in te schakelen op een smartphone of tablet. Er hoeven dus geen lastige menu’s of instellingsprocedures te worden doorlopen. Daarnaast kunnen foto’s en video’s in een paar tellen worden gedeeld met verschillende aangesloten apparaten. Met de Panasonic Image App kan de gebruiker zelfs een mobiel apparaat gebruiken als afstandsbediening om beelden te bekijken, te zoomen, scherp te stellen en op afstand opnames te maken. Tot slot kunnen met Easy Share favoriete beelden en video’s gemakkelijk worden geüpload naar en gedeeld via een groot aantal sociale netwerksites.

Panasonic DMC-LF1 belangrijkste kenmerken

• De Panasonic DMC-LF1 heeft een slanke, compacte body.
• Leica DC Vario-Summicron 28mm groothoeklens, met een maximaal diafragma van f/2.0 en 7,1x optische zoom.
• 12,1-megapixel MOS-sensor, Venus Engine en een ISO-bereik van 80-12800
• 1920×1080 50i Full HD video-opnames (in zowel AVCHD als MP4).
• Volledige handmatige controle over de camera-instellingen en Creative Control en Retouch
• 3 inch scherm
• Wi-Fi eenvoudig in te stellen
• Burstopnames (10fps)

Panasonic DMC-LF1 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DMC-LF1 is leverbaar vanaf juni 2013 in de kleuren wit en zwart voor een adviesprijs van 429 euro.

Bron: Panasonic