CookiesPanasonic DMC-LX5 introductie

21 juli 2010 11:52 door Hans Wind

Panasonic DMC-LX5 introductieDe Panasonic DMC-LX5 is de opvolger van de DMC-LX3. De nieuwe DMC-LX5 heeft vernieuwingen ondergaan aan de lens, CCD en beeldverwerkingstechnologie en is ook op andere gebieden verbeterd en geüpgraded.

De nieuw ontwikkelde, uiterst heldere F2.0 supergroothoek 24 mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON-lens minimaliseert vervorming voor levensechte foto’s met een uitstekende resolutie en details. De 24 mm groothoek biedt een buitengewoon breed bereik en de optische zoom is nu uitgebreid naar 3,8x (90 mm), hetgeen de LX5 nog veelzijdiger maakt.

De 10,1 megapixel CCD in de LX3 is opnieuw ontworpen voor een uitbreiding van het dynamische bereik, door de gevoeligheid en verzadiging te verbeteren. Ook de Venus Engine FHD is verbeterd voor een geavanceerde signaalverwerking bij het maken van foto’s en video’s.
De hoge gevoeligheid is te danken aan de nieuwe sensor en de superieure signaalverwerking verbetert de fotokwaliteit in onderbelichte situaties dankzij de nieuwe beeldverwerkings-technologie.

Naast filmen in het conventionele JPEG-formaat, kan de DMC-LX5 nu ook filmen in het kwalitatief hoogwaardige AVCHD Lite bestand. Er zijn veel creatieve opties beschikbaar, waaronder Creative Movie Mode, My Color Mode en Film-modus.

Het design is eveneens verbeterd voor een beter gebruiksgemak – dankzij de verdikte grip ligt de camera goed in de hand, terwijl de nieuw toegevoegde draai-en-druk jog dialknop ervoor zorgt dat selectie- en instelmogelijkheden sneller uitgevoerd kunnen worden. Dankzij de Hot Shoe zijn geavanceerde accessoires zoals de optionele Live View Finder gemakkelijk te bevestigen. De vierkante 1:1 formaatinstelling wordt toegevoegd aan de aspect ratio-optie, die geselecteerd kan worden met de schakelaar aan de zijkant van de lens.

Het 3,0 inch 460.000 dots hoge resolutie Intelligent LCD-scherm is eveneens verbeterd, door de aanpassing van het High CRI (Color Rendering Index) LED-achtergrondlicht voor een sterk verbeterde kleurreproductie. Hierdoor ontstaat een buitengewone afleesbaarheid tijdens de opname en weergave onder alle omstandigheden, of het nu gaat om een donkere nacht of verblindend zonlicht. Ondanks de hoogwaardige prestatie en de in stand gehouden afmetingen van de camerabody, is de levensduur van de accu verlengd tot 400 foto’s (CIPA) per enkele oplaadbeurt.

Als zakcamera voor professionals en gevorderde amateurs, of als geavanceerde camera voor gebruikers die een stapje hoger willen: de DMC-LX5 zorgt voor een ongeëvenaarde afbeeldingskwaliteit en creativiteit, ondersteund door Panasonic’s uitgekristalliseerde, allernieuwste optische en digitale technologieën.

Panasonic DMC-LX5 prijs en beschikbaarheid
De Lumix DMC-LX5 is naar verwachting vanaf eind augustus leverbaar in het zwart.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-LX5 prijs vergelijking