CookiesPanasonic DMC-TZ30 en DMC-TZ25

1 februari 2012 10:47 door Hans Wind

Panasonic DMC-TZ30 en DMC-TZ25De Panasonic DMC-TZ30 en DMC-TZ25 zijn de nieuwste modellen in de Lumix TZ-serie. Deze serie heeft een veelzijdige lens met een bereik van ultra groothoek tot tele en de mogelijkheid om zowel foto- als video-opnames te maken, ondanks de compacte body van de camera’s.

De nieuwe hoogwaardige Leica DC Vario-ELMAR lens beschikt over een optische zoom van 20x (TZ30)/15x (TZ25) en past in een compacte body. De Intelligent Zoom-functie vergroot de zoom tot 40x (TZ30) / 32x (TZ25), waarbij de Intelligent Resolution-technologie ervoor zorgt dat er nauwelijks wordt ingeboet aan beeldkwaliteit. De ultra groothoek van 24 mm zorgt ervoor dat de TZ-serie nog meer opnamemogelijkheden biedt. Het lenssysteem is voorzien van een nieuwe mechanische constructie en optisch systeem. Geavanceerde technologieën, zoals een hogere zoomratio en Nano Surface Coating, zijn toegepast.

Panasonic DMC-TZ25De camera’s zijn uitgerust met de nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 14,1 (TZ30)/12,1 (TZ25) megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen zeer vloeiende 1920 x 1080/50p (TZ30) en 1920 x 1080/50i (TZ25) Full HD videobeelden worden vastgelegd in AVCHD Progressive-formaat en maakt men op hoge snelheid opeenvolgende foto’s bij 10 fps in hoogwaardige beeldkwaliteit. Daarnaast zorgen deze sensor en beeldprocessor ervoor dat er snel foto’s achtereen gemaakt kunnen worden. Met de Light Speed AF van ongeveer 0,1 seconde kunnen de meest spontane fotomomenten worden vastgelegd.

De DMC-TZ30 beschikt over een verbeterde GPS (Global Positioning System) functie die gebruik maakt van kaartgegevens die kunnen worden geïnstalleerd vanaf een meegeleverde DVD.

De camera’s bieden een aantal speciale effecten die het fotograferen nog leuker maken: de Creative Control-modus met onder andere Miniature Effect en Panorama Shot, Creative Retouch en Auto Retouch.

Zoals men gewend is van Lumix, is de iA-module geïntegreerd in de TZ-serie. Gebruikers kunnen met de iA (Intelligent Auto)-modus het maken van mooie foto’s helemaal aan de camera overlaten. Hierbij wordt een veelzijdigheid aan functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als de omstandigheden veranderen. Onderwerpen binnen het iA-menu zijn o.a. de nieuwe HDR (High Dynamic Range), de POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) met Active-modus, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Gezichtsherkenning, Intelligente Scène Selection, Intelligent Handheld Nightshot, Motion Deblur, Intelligent Burst en Intelligent Exposure.

Dankzij het 3,0 inch grote Smart Touch LCD met 460.000 pixels van de DMC-TZ30 kan tijdens het maken van opnames gebruik worden gemaakt van Touch AF, Touch Zoom en Touch Shutter. Daarnaast biedt het LCD verschillende weergavefuncties, zodat onder andere de kaart goed zichtbaar is als men er doorheen scrollt. Zowel de DMC-TZ30 als de DMC-TZ25 kunnen behalve via een standaard AC-adapter ook worden opgeladen via een USB-verbinding.

DMC-TZ30

• 50p Full HD video in AVCHD/25fps Full HD MP4 met Dolby Digital stereomicrofoon
• High Sensitivity MOS – 0,1 sec. Light Speed AF
• 20x optische en 40x intelligent zoom
• 24 mm ultra groothoek LEICA DC Vario Elmar lens
• 3,0 inch Smart Touch LCD met intuïtieve bediening
• GPS-labelling incl. fotoplattegrond en 1 miljoen opgeslagen bezienswaardigheden

DMC-TZ25

• 32x intelligent en 16x optische zoom
• 24 mm ultra groothoek LEICA DC Vario Elmar lens
• 12,1 megapixel High Sensitivity MOS
• Full HD 1080/50i video-opnames in AVCHD en Full HD 1080/25fps in MP4
• High Dynamic Range voor perfecte belichting
• Krachtige Power O.I.S. beeldstabilisatie

Panasonic DMC-TZ30 en DMC-TZ25 prijs en beschikbaarheid

De DMC-TZ30 is leverbaar vanaf maart 2012 in de kleuren zwart, zilver, rood, bruin en wit.

De DMC-TZ25 is eveneens vanaf maart leverbaar, maar dan in het zwart, zilver en rood.

Bron: Panasonic

 
Panasonic DMC-TZ25 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic DMC-TZ30 prijs vergelijking