CookiesPanasonic DMC TZ7 met AVCHD-lite

27 januari 2009 16:35 door Hans Wind

Panasonic DMC TZ7 met AVCHD-litePanasonic brengt dit voorjaar een aantal nieuwe Lumix camera’s op de markt, waaronder de DMC-TZ7 die voorzien is van AVCHD-lite, volgens Panasonic het eerste systeem wat een fotocamera met een HD camcorder combineert.

De TZ7 is een ultracompacte camera met enorm veel mogelijkheden. Dit model is voorzien van een nieuwe Leica DC Vario-Elmar lens met 12 megapixel sensor.
In vergelijking met voorgaande traveller camera’s heeft de TZ7 de optische zoom uitgebreid van 10x naar 12x, en de groothoeklens van 28 mm naar een ultra-groothoek van 25mm. Dit terwijl de camera in afmetingen en gewicht zelfs kleiner is geworden.

Een hoge optische zoom in combinatie met een kleine body is een bijzondere combinatie doordat dit lange tijd onmogelijk leek. Door zijn vele mogelijkheden en super compacte formaat is de TZ7 een ideale reisgenoot.

‘The Eye of Leica and the Heart of Panasonic’ zegt het al: de jarenlange ervaring van kwalitatief zeer hoogstaande Leica lenzen en het Panasonic mechanisme maken de TZ7 tot een fantastisch toestel. De combinatie van de 10 megapixel sensor, het Leica objectief en de opname in AVCHD-lite zorgen ervoor dat bijzondere reismomenten verbluffend worden vastgelegd.

Bij Plasma- en LCD-tv’s draait het nu en in de toekomst volledig om HDTV kwaliteit. Om deze optimale beeldkwaliteit te kunnen bereiken maakt men gebruik van een HD digitale camera. AVCHD-lite is het eerste systeem wat een fotocamera met een HD camcorder combineert, met het beste van beide werelden als resultaat. Op deze manier maakt de TZ7 opnamen in een 720p resolutie voor fantastisch scherp beeld. AVCHD-lite zorgt ervoor dat de HD opnames kleiner kunnen worden opgeslagen waardoor het mogelijk is HD opnames te maken op een SD kaart.

Gezichtsherkenning Pro
Intelligent Auto staat voor gebruiksgemak. Men hoeft niets meer in te stellen om die ene juiste belichting te activeren, de TZ7 doet alles vol automatisch. Naast de bestaande functies Contrast Controle, Gezichtsherkenning, Optische beeldstabilisatie, ISO controle en AF tracking is nu Gezichtsherkenning Pro toegevoegd. Met Gezichtsherkenning Pro kan de gebruiker zijn zes meest favoriete personen in de camera opslaan. Op deze manier legt de camera bij groepsfoto’s de focus en belichting niet op alle gezichten zoals in de iA functie Gezichtsherkenning, maar licht speciaal die personen uit die voor de gebruiker het belangrijkste zijn.

Belangrijkste specificaties DMC-TZ7
• Video opname in HD kwaliteit
• Leica DC Vario-Elmar lens
• 25mm Groothoek
• 12 x optische zoom
• AF Tracking
• 3.0 inch LCD-scherm met automatische helderheidaanpassing
• Gezichtsherkenning Pro

Panasonic DMC-TZ7 prijs en beschikbaarheid
De DMC-TZ7 zijn vanaf maart 2009 leverbaar in het zilver en zwart. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC TZ7 prijs vergelijking