CookiesPanasonic Full HD camcorders

8 januari 2013 12:46 door Hans Wind

Panasonic Full HD camcordersDe nieuwe Panasonic HC-X920, HC-V720, HC-V520/V510, HC-V210 en HC-V110 zijn uitbreidingen van de Full HD camcorders met een hoge beeldkwaliteit.

De nieuwe modellen maken gebruik van de BSI (Back Side Illumination) Sensor om de drie MOS-sensoren te verbeteren voor een uitstekende opnameprestatie, zelfs bij weinig licht. Door de BSI Sensor te gebruiken is er 50% minder ruis in vergelijking met vorige modellen.

De V720 is uitgerust met de nieuwe High Sensitivity Sensor en maakt scherpe beelden van hoge kwaliteit in zowel goed als slecht verlichte plaatsen. De V520/V210/V110-reeks beschikt ook over de nieuwe BSI Sensor. Alle modellen bieden een aanzienlijk verbeterde beeldkwaliteit bij weinig licht.

De X920/V720/V520 series worden nieuw aangeboden met Level Shot, waardoor gekantelde beelden automatisch worden aangepast, naast beeldcorrectiefunctie over vijf assen HYBRID O.I.S., die beeldwaas grondig onderdrukt.
Ze bieden ook ingebouwde Wi-Fi-functies waardoor men ze rechtstreeks kan bedienen vanaf een smartphone en in realtime opnamen kan sturen naar familie en vrienden die veraf wonen. Met deze modellen kunnen gebruikers beelden gemakkelijker maken, weergeven en delen.

Alle nieuwe modellen bieden ook een nieuw niveau aan prestaties en functies. Het grote assortiment camcorders van Panasonic speelt in op de gevarieerde levensstijlen van consumenten. De geavanceerde technologie in de camcorders van Panasonic zorgt voor een prettige manier van opnames maken, bekijken, archiveren en delen.

HC-X920

Vlaggenschipmodel met het 3MOS System PRO met de BSI Sensor voor een uitstekende opnameprestatie bij weinig licht. Ook uitgerust met een ruime hoeveelheid in opnamefuncties en Wi-Fi-compatibiliteit.

Beeldkwaliteit

– 3MOS System Pro met de BSI Sensor
Het nieuwe 3MOS System PRO bestaat uit de F1.5 LEICA Dicomar-lens, de 3MOS Sensor en Crystal Engine Pro II. De F1.5 LEICA Dicomar Lens beschikt over een Nano Surface Coating voor kristalheldere beelden in hoge resolutie. De 3MOS Sensor bereikt een aanzienlijk verbeterde gevoeligheid met BSI-technologie. En de Crystal Engine Pro II biedt een uiterst snelle verwerking om ruis aanzienlijk te verminderen. Naast de uitstekende kleurenweergave en beelden in hoge resolutie waar het 3MOS-systeem bekend om staat, biedt het nieuwe 3MOS System PRO een sterk verbeterde beeldkwaliteit, vooral bij beelden met weinig licht, en is er 50% minder* ruis in vergelijking met vorige modellen.
* In vergelijking met HDC-X900.

– Horizontale resolutie van 1080 tv-lijnen
Door de horizontale resolutie van 1080 tv-lijnen* is het mogelijk om Full HD beelden in hoge resolutie te maken waarbij zelfs uiterst kleine details zichtbaar zijn.
* Volgens de JEITA ITE-grafiek en CIPA (voor digitale camera’s) ISO 1233 resolutiegrafiek.

– Stilstaande beelden met 20,4 megapixels
In hoge resolutie zijn stilstaande beelden ongelooflijk mooi.

Ondersteunende functies
– Manuele ring
Voor veeleisende amateurfotografen die niet tevreden zijn met de automatische opnamefunctie en die zelf de volledige controle wensen over de camcorder, is een manuele ring meegeleverd. Met de grote manuele ring kan men de zoom, scherpstelling, iris, sluitersnelheid en witbalans bedienen.

– Level Gauge
De HC-X920 bevat nu een Level Gauge (waterpas) waarmee de camera de horizontale of verticale beeldhoek detecteert met behulp van een acceleratiesensor. Deze functie corrigeert zelfs een lichte kanteling die moeilijk met het blote oog te zien is.

– Elektronische zoeker (EVF)
Deze uitbreidbare zoeker met 263.424 pixels is gebruiksvriendelijk en nuttig voor het scherpstellen en andere aanpassingen. Met de EVF is het gemakkelijk om een scène te zien bij helder zonlicht dat het de LCD moeilijk maakt om te zien.

Ingebouwde Wi-Fi-functies
– Realtime uitzenden met opname in Full HD
Met de ingebouwde Wi-Fi-functie kan men in realtime belangrijke gebeurtenissen uitzenden via Ustream terwijl men opnamen in Full HD maakt. Op deze manier kunnen gebruikers live-beelden leveren aan mensen over de hele wereld die over internettoegang beschikken. Er is ook een functie om een e-mail te verzenden naar vooraf geregistreerde e-mailadressen om de start van de streaming aan te kondigen.

– Opname maken op afstand, Highlight Playback en Easy Share
Met de speciale Panasonic Image App kunnen gebruikers op afstand de audio-opname controleren, in- en uitzoomen en de sluitertijd AAN/UIT zetten terwijl ze naar live-beelden kijken op een smartphone of tablet. Highlight Playback van opgenomen beelden is ook mogelijk met een smartphone of tablet. Favoriete scènes kunnen worden gedeeld op SNS met eenvoudig slepen-en-neerzetten.

– Home Monitoring en Remote Video Recording
Met Home Monitoring kunnen gebruikers van buitenaf hun huisdieren of kinderen thuis in de gaten houden. Ze kunnen zelfs praten met de kinderen terwijl ze deze op het scherm zien, en met een smartphone beelden op afstand opnemen.

– DLNA / Wi-Fi-compatibel*
Een toegangspunt thuis kan worden gebruikt om gegevens draadloos over te zetten naar de tv of een tablet in de huiskamer, keuken of andere kamers en beelden weer te geven op het grote televisiescherm.
* DLNA draadloze weergave is niet beschikbaar afhankelijk van de opnamemodus.

Dynamische breedhoek
– breedhoek van 29,8 mm en intelligente 25x zoom
Het brede opnamebereik biedt de gebruiker meer creativiteit en loopt van een groothoek van 29,8 mm tot intelligent 25x zoomen. Dit maakt het mogelijk om alles vast te leggen, van een panoramisch landschap tot telefoto’s om dynamische beelden van onderwerpen op afstand te verkrijgen.

– HYBRID O.I.S. + met 5 assen en Level Shot
De nieuwe camcordermodellen van Panasonic zijn ook uitgerust met Level Shot, naast de Hybrid O.I.S. met 5 assen die over het hele opnamebereik grondig waas onderdrukt. Level Shot registreert en corrigeert automatisch het kantelen van genomen beelden. Hij legt heldere en scherpe beelden vast zonder waas en perfect horizontaal, zelfs als de opname in een onstabiele of vreemde positie gebeurde zoals bij opnames vanuit een lage of hoge hoek.

Andere handige functies
– LCD Touch van 3,5 inch met 1.152.000 pixels
– 3D-opname in Full HD met optionele 3D-conversielens VW-CLT2
– 5.1-kanaals surround, zoom- en richtmicrofoon en de nieuwe windruisvermindering
– Koppelen en kopiëren naar de externe harde schijf

De HC-X920 is vanaf maart 2013 in Nederland in de winkel en online te verkrijgen.
De beschikbare kleur is zwart. De adviesprijs is 999 euro.


Panasonic HC-V720HC-V720

Nieuwe High Sensitivity Sensor registreert heldere, prachtige beelden, zelfs in geval van weinig licht. Allround camcorder met Wi-Fi-functies voor het eenvoudig delen van beelden.

Beeldkwaliteit
– Nieuwe High Sensitivity Sensor en Crystal Engine PRO
De combinatie van de nieuw ontwikkelde High Sensitivity Sensor en de Crystal Engine PRO met zijn uitmuntende ruisonderdrukking, zorgt voor heldere, ruisarme beelden van hoge kwaliteit, zowel bij veel als bij weinig licht. Mooie beelden kunnen worden vastgelegd in verschillende situaties, waaronder opnames binnenshuis en nachtelijke opnames.

– Horizontale resolutie van 1080 tv-lijnen
Door de horizontale resolutie van 1080 tv-lijnen* is het mogelijk om Full HD beelden in hoge resolutie te maken waarbij zelfs uiterst kleine details zichtbaar zijn.
* Volgens de JEITA ITE-grafiek en CIPA (voor digitale camera’s) ISO 1233 resolutiegrafiek.

– Stilstaande beelden met 20,4 megapixels
Bij hoge resolutie zijn de stilstaande beelden ongelooflijk mooi.

Dynamische breedhoek
– Breedhoek van 28 mm en intelligente 50x zoom
Het brede opnamebereik biedt de gebruiker meer creativiteit en loopt van een groothoek van 28 mm tot intelligent 50x zoomen. Dit maakt het mogelijk om alles vast te leggen, van een panoramisch landschap tot telefoto’s om dynamische beelden van onderwerpen op afstand te verkrijgen.

– HYBRID O.I.S. + met 5 assen en Level Shot

Ingebouwde Wi-Fi-functie
– Realtime uitzenden met opname in Full HD
– NFC (Near Field Communication) en opname maken op afstand met de smartphone
De HC-V720 ondersteunt NFC om met één druk op een smartphone een connectie te maken. Er zijn geen omslachtige instellingen nodig. Zodra een smartphone verbonden is, kan deze worden gebruikt om op afstand de audio-opname te controleren, in- en uit te zoomen, de sluitertijd AAN of UIT te zetten en andere functies te bedienen terwijl het live-beeld wordt weergegeven.

– Highlight Playback en Easy Share
Via de Wi-Fi-functie kan men ook net na de opname met een smartphone automatische markering bewerken en uploaden naar SNS .

– Home Monitoring en Remote Video Recording
– DLNA / Wi-Fi-compatibel

Andere voordelige functies
– Breed LCD Touch van 3,0 inch
– 5.1-kanaals surround, zoom- en richtmicrofoon en de nieuwe windruisvermindering
– 2D- naar 3D-conversiefunctie
– Koppelen en kopiëren naar de externe harde schijf

De HC-V720 is vanaf maart 2013 in Nederland in de winkel en online te verkrijgen.
De beschikbare kleur is zwart. De adviesprijs is € 549,=.


Panasonic HC-V520HC-V520/V510

Uiterst krachtige optische 50x/Intelligente 80x zoom in een compacte behuizing. Ingebouwde Wi-Fi-functies laten Highlight Playback en eenvoudig delen van beelden toe.

Ultratelefoto 80x zoom
– Intelligente 80x zoom / optische 50x zoom
Deze modellen zijn uitgerust met intelligente 80x zoom/optische 50x zoom en kunnen zelfs de maankraters met een Full HD beeldkwaliteit vastleggen. Met de V520 kunnen gebruikers gemakkelijk foto’s maken van voorwerpen op afstand die te ver weg zijn om met conventionele zoomfuncties duidelijk vast te leggen.

– HYBRID O.I.S. + met 5 assen en Level Shot

Ingebouwde Wi-Fi-functies*
* alleen HC-V520.
– Realtime uitzenden
– NFC (Near Field Communication) en opname maken op afstand met de smartphone
– Highlight Playback en Easy Share
– Home Monitoring en Remote Video Recording
– DLNA / Wi-Fi-compatibel

BSI Sensor
De BSI Sensor biedt een verbeterde prestatie bij hoge gevoeligheid om duidelijke beelden zelfs in geval van weinig licht vast te leggen. Stilstaande beelden kunnen worden gemaakt in een hoge resolutie van 10 megapixels.

Andere functies
– Breed LCD Touch van 3,0 inch
– Nieuwe windruisvermindering
– 2D- naar 3D-conversiefunctie
– Koppelen en kopiëren naar de externe harde schijf

De HC-V520 en de HC-V510 zijn vanaf maart 2013 (V520) en april 2013 (V510) in Nederland in de winkel en online te verkrijgen. De beschikbare kleuren zijn zwart en zilver (V520) en zwart (V510). De adviesprijzen zijn € 399,= voor de V520 en € 369,= voor de V510.


Panasonic HC-V210HC-V210

Licht en compact voor extra draagbaarheid en een batterij van 135 minuten voor uitgebreid opnames maken. Full HD camcorders met een reeks aan nuttige functies waaronder intelligente 72x zoom en POWER O.I.S.
* 135 minuten opnametijd met een volledig opgeladen batterij (HG-modus) in NTSC-gebieden. 150 minuten in PAL-gebieden.

Intelligente 72x zoom met POWER O.I.S.
Met de HC-V210/V210M met compacte body kan men ultratelefoto’s maken via de intelligente 72x zoom. Deze modellen zijn ook uitgerust met POWER O.I.S. die waas verwijdert zonder achteruitgang van de beeldkwaliteit. Hierdoor blijft de originele beeldkwaliteit die door de lens werd vastgelegd behouden, van groothoek- tot ver ingezoomde opnames.

– Breedhoek van 32,3 mm, heldere F1.8 lens
Met de breedhoeklens van 32,3 mm past een weids landschap of een grote groep mensen in het opnamekader. Deze lens boogt op een helderheid van F1.8 zodat opnames in geval van weinig licht mogelijk zijn.

Opnametijd van 135 minuten*
De HC-V210/V210M verbruikt heel weinig energie zodat hij maximaal 135 minuten zonder onderbreking kan opnemen.* Hierdoor kan de gebruiker blijven opnemen zonder zich zorgen te hoeven maken over het resterende vermogen van de batterij. Dit is vooral handig en geruststellend wanneer het moeilijk is om de batterij op te laden, zoals op reis of bij een opname buitenshuis.
* 135 minuten opnametijd met een volledig opgeladen batterij (HG-modus) in NTSC-gebieden. 150 minuten in PAL-gebieden.

Full HD-opname in 1920 x 1080/60p
Met de BSI Sensor is het mogelijk om op te nemen in geval van weinig licht en om vloeiende beelden van hoge resolutie in Full HD 1920 x 1080/60p te maken. Stilstaande beelden worden genomen met een resolutie van 10 megapixels. Gebruikers kunnen kiezen om stilstaande beelden van hoge kwaliteit te maken of om voor specifieke situaties bewegende beelden te maken.

Andere functies
– Highlight Playback
– Eye-Fi-compatibel
– Koppelen en kopiëren naar de externe harde schijf

De HC-V210 is vanaf april 2013 in Nederland in de winkel en online te verkrijgen.
De beschikbare kleuren zijn zwart en wit. De adviesprijs is € 279,=.


Panasonic HC-V110HC-V110

Full HD opname en intelligente 72x zoom!
De compacte camcorder is geschikt om gemakkelijk beelden van hoge kwaliteit te maken.

Intelligente 72x zoom
Met de HC-V110 met compacte body kan men ultratelefoto’s maken via de intelligente 72x zoom. Deze krachtige zoom brengt verafgelegen voorwerpen dichtbij zodat dynamische beelden kunnen worden gemaakt die het volledige kader vullen.

Full HD opname
Dit gebruiksvriendelijke compacte camcordermodel is uitgerust met de BSI Sensor zodat opnames bij weinig licht mogelijk zijn en om Full HD beelden van hoge kwaliteit te maken. Stilstaande beelden worden genomen met een resolutie van 8,9 megapixels. Gebruikers kunnen kiezen om stilstaande beelden van hoge kwaliteit te maken of om voor specifieke situaties bewegende beelden te maken.

Andere functies
– Beeldstabilisator om waas te onderdrukken

De HC-V110 is vanaf april 2013 in Nederland in de winkel en online te verkrijgen.
De beschikbare kleuren zijn zwart en zilver. De adviesprijs is € 249,=.

Bron: Panasonic