CookiesPanasonic HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 camcorders

7 januari 2015 10:04 door Hans Wind

Panasonic-HC-WX970De Panasonic HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 zijn nieuwe camcorders voor thuisgebruik met een High Dynamic Range (HDR) Movie functie.

De Panasonic HC-WX970- en HC-VX870-modellen zijn voorzien van een 4K-video-opnamecapaciteit en een 4K-fotomodus die vier keer de resolutie van Full HD biedt. De combinatie van een Leica Dicomar-lens, een 8,29 Megapixel van achter verlichte sensor (BSI) en een Crystal Engine 4K-processor zorgen voor hoogwaardige beeldkwaliteit.

De Panasonics HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 zijn voorzien van de High Dynamic Range (HDR) Movie functie, een primeur voor Full HD camcorders voor thuisgebruik. HDR-opname combineert de beste elementen van twee beelden die met een verschillende belichting zijn opgenomen om scherpere en beter belichte video’s te maken.
Het resultaat is een vermindering van over- en onderbelichting waardoor het mogelijk wordt video op te nemen met een beter contrastbereik tussen lichte en donkere delen tijdens de weergave.

De Panasonic HC-WX970 en HC-VX870-modellen zijn voorzien van een 4-Drive Lens System, dat een 20x optische zoom in 4K-resolutie mogelijk maakt; de actie wordt optimaal vastgelegd dankzij de snelle en nauwkeurige autofocus-technologie (AF), zelfs wanneer een scène plotseling verandert.

Eén film, twee perspectieven

Panasonic HC-VX870

Dankzij de nieuwe Twin Camera-functie kan de Panasonic HC-WX970 verschillende opnames vanuit verschillende hoeken tegelijk maken. Hierdoor kan de gebruiker zijn of haar eigen reactie op gedenkwaardige gebeurtenissen filmen tijdens het vastleggen van deze gebeurtenissen. Een tweede camera op de rand van het LCD-scherm legt de tweede toevoer vast in een beeld-in-beeld-formaat, terwijl die ook voorzien is van een kantelfunctie van ± 20° en een 2x zoom.

Om de functionaliteit van de Twin Camera nog verder uit te breiden biedt de HC-WX970 Narration Mode en een back-upfunctie. De Narration Mode legt de nadruk op de stem van de cameragebruiker zodat commentaar aan de film kan worden toegevoegd, en de back-upfunctie zorgt, indien nodig, voor een aparte weergave van het beeld van de hoofdcamera en de beeld-in-beeldvideo die als afzonderlijke scènes worden opgenomen.

Alle high-end modellen zijn voorzien van de draadloze Twin Camera-functie om een via Wi-Fi verbonden smartphone of tablet als tweede camera te gebruiken. Hierdoor is een gelijktijdige opname op afstand vanuit twee hoeken mogelijk en wat een extra dimensie en beleving geeft aan “Picture-in-Picture”-video’s.

De Level Shot functie die automatisch het kantelen van het beeld waarneemt en corrigeert, is beschikbaar op al deze modellen. De functie kent drie standen (OFF, Normal en Strong) afhankelijk van de opnamesituatie. De HYBRID O.I.S.+ (Optical Image Stabiliser) past een correctie over vijf assen toe zodat onscherpte altijd wordt onderdrukt, voor zowel groothoekopnames als sterk ingezoomde beelden. Hierdoor kan men in bijna alle omstandigheden heldere en duidelijke opnames maken.

Connectiviteitsopties

De Panasonic HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 zijn ook voorzien van de Baby Monitor functie. Hiermee kan een slapende baby in een andere kamer in de gaten worden houden via de camcorder die via een smartphone is aangesloten op het thuisnetwerk. Men kan via een smartphone tegen de baby praten of berichten naar het apparaat laten versturen wanneer de baby huilt of een ander geluid wordt waargenomen. Ook kunnen videobeelden live worden gestreamd via internet met behulp van Ustream.

Panasonic HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic HC-WX970, HC-VX870 en HC-V770 zijn in het zwart beschikbaar vanaf april 2015.

De adviesprijzen zijn als volgt:
• Panasonic HC-WX970: 999,95 euro
• Panasonic HC-VX870: 799,95 euro
• Panasonic HC-V770: 599,95 euro

Bron: Panasonic