CookiesPanasonic HD camcorder 2011 lijn met 3D als optie

15 januari 2011 14:15 door Hans Wind

Panasonic HD camcorder 2011 lijn met 3D als optieDe nieuwe HD camcorders van Panasonic zijn voor optimale beeldkwaliteit uitgerust met de nieuwe, verder ontwikkelde Crystal Engine PRO, die zorgt volgens de fabrikant voor een betere en efficiëntere lichtopname en opnames met weinig ruis, zelfs onder slechte lichtomstandigheden.

Panasonic is er naar eigen zeggen in de nieuwe modellen in geslaagd, de kleurenweergave, resolutie en gradatie te verbeteren. Tevens is het optische beeldstabilisatiesysteem verder verbeterd met als resultaat scherpe, heldere beelden die zelfs beter in kwaliteit zijn dan Full HD (1.920 x 1.080 pixels) zowel in groothoek- als in zoom-opnames.

3MOS High-Definition camcorders HDC-TM900/HS900/SD900 en HDC-SD800

Panasonic bereikt de beste beeldkwaliteit met het uitgebreide 3MOS systeem. Deze superieure camcorders voor 2011 leggen beelden vast in zowel 2D als 3D.

1) Advanced 3MOS System
De HDC-TM900/HS900/SD900/SD800 zijn 3MOS high-definition camcorders die de beste beeldkwaliteit leveren uit de lange geschiedenis van Panasonic. Het 3MOS systeem in deze modellen is hetzelfde als het hoogwaardige systeem
dat wordt toegepast in professionele camera’s die TV-stations gebruiken.
Met als doel de schoonheid van Full HD 1.920 x 1.080, 50 progressive recording te maximaliseren, startte Panasonic met het ontwikkelen van het ideale camerasysteem. Het resultaat is het geavanceerde 3MOS systeem, dat een combinatie vormt van de Leica Dicomar lens, de 3MOS sensor en Crystal Engine PRO.

Leica Dicomar lens
De F1.5 Leica Dicomar lens op deze nieuwe modellen is vervaardigd met behulp van meetinstrumenten en kwaliteitssystemen die zijn gecertificeerd door Leica Camera AG, gebaseerd op de kwaliteitsnormen van de onderneming. Deze lens onderdrukt niet alleen ghosts (dubbelbeeld) en flaring (lichtvlekken), maar brengt ook de vervorming en degradatie tot een minimum terug die kunnen optreden aan de randen van de lens (fringing, ofwel chromatische aberratie). Deze F1.5 lens heeft een grote diameter van 46mm en biedt ongekend heldere beelden, beter dan die van eerder toegepaste lenzen. Bovendien maakt de groothoek-instelling de lens ideaal voor het maken van opnames in allerlei situaties, zoals zelfportretten en groepen mensen binnenshuis, maar ook landschappen.

3MOS sensor
De geavanceerde beeldsensor scheidt het licht dat door de lens naar binnen komt in de drie primaire kleuren — rood, groen en blauw — en verwerkt elke kleur afzonderlijk. Met als gevolg schitterende beelden met een significant betere kleurenkwaliteit, detail en gradatie vergeleken met gangbare sensorsystemen.

Crystal Engine PRO
De nieuwe modellen zijn ook voorzien van de verder ontwikkelde Crystal Engine PRO, die zorgt voor een supersnelle verwerking van de enorme hoeveelheid gegevens die inherent is aan de Full HD kwaliteit. Het resultaat: bijzonder scherpe, heldere filmbeelden die zelfs beter zijn dan die van Full HD (1.920 x 1.080 pixels) beelden. De verder ontwikkelde Crystal Engine PRO vergroot de gevoeligheid en vermindert de lage frequente ruis om heldere beelden te produceren met een minimale ruis, zelfs bij opnames onder slechte lichtomstandigheden. Het systeem heeft het ruisniveau met circa 45 procent teruggebracht in vergelijking met conventionele modellen.* Hierdoor worden de 3MOS eigenschappen van uitstekende kleurenweergave, hoge resolutie en rijke gradatie maximaal benut. De gebruiker kan hiermee de levendige kleuren in zijn beelden vasthouden, zowel in heldere als in slechte lichtomstandigheden.

*Vergeleken met de HDC-HS700/SD700.

2) 1.080/50p opnames (Full HD 1.920 x 1.080, 50 Progressive Recording)
Opnemen in 1.080/50p (Full HD, 1.920 x 1.080, 50 progressive recording) met een bitrate van 28Mbps levert ongeveer twee keer zoveel beeldinformatie op als opnemen in 1.080i (interlace). Dit zorgt voor de ultieme beeldkwaliteit, zelfs beter dan die van conventionele Full HD beelden. Het minimaliseert ghosting en flikkering die optreden bij een bewegend onderwerp, en levert scherpe, gedetailleerde beelden. Geniet van de uitermate vloeiende beelden, scherpe detaillering en ultieme schoonheid van opnames in 1.080/50p (Full HD 1.920 x 1.080, 50 progressive recording).

3) Nieuwe HYBRIDE O.I.S. (Optical Image Stabilizer, optische beeldstabilisatie)
De nieuwe HYBRIDE O.I.S. is een hybride optisch en elektronisch beeldstabilisatie systeem. Behalve het vervagingseffect dat veroorzaakt wordt door de verticale of horizontale polsbewegingen, herkennen deze camcorders ook de subtiele vervaging die optreedt wanneer de gehele arm beweegt. Deze herkende bewegingen worden gecorrigeerd met behulp van een lens in het optische systeem en een sensor in het elektrische systeem. Bij elektrische beeldstabilisatie wordt een gedeelte van de sensor gebruikt dat niet wordt gebruikt tijdens het inzoomen. Hiermee wordt het mogelijk, de beelddegradatie te onderdrukken. Tevens wordt een uitermate effectieve correctie bereikt bij het gebruik van de krachtige zoomfunctie, zodat de gebruiker schitterende beelden kan vastleggen – zelfs al lopend of inzoomend, waarbij gewoonlijk vervaging optreedt als gevolg van het bewegen van de hand.

Panasonic VW CLT1 3D conversielens4) Opnemen in 3D, met een 3D conversielens*
Alles wat nodig is voor het opnemen in 3D, is het monteren van de 3D conversielens.* Nu kunnen krachtige, levensechte 3D-beelden zoals die van Panasonic 3D opnames in Hollywood-speelfilms, eenvoudig thuis worden gemaakt en bekeken. Dankzij de technologie die Panasonic heeft ontwikkeld voor TV-uitzendingen, kunnen gebruikers van de nieuwe modellen zelf gemakkelijk hun eigen 3D-films maken, iets wat voorheen was voorbehouden aan professionele filmmakers. Dankzij het AVCHD format kunnen de opnames worden bekeken op een VIERA TV en Blu-ray DiscTM speler/recorder van Panasonic, en kunnen de video’s gemakkelijk worden bewerkt en opgeslagen op een DVD of Blu-ray disc.

*Voor het opnemen in 3D is de optionele VW-CLT1 3D conversielens benodigd evenals een 3D-compatibel model (HDC-TM900/HS900/SD900/SD800/SD90).

5) Groot 3,5-inch LCD display met touchscreenbediening*/**
De HDC-TM900/HS900/SD900 zijn niet alleen uitgerust met LCD-schermen van 3,5 inch (8,8cm), de grootste ooit op een camcorder, maar hebben nu ook functies die via het touchscreenscherm kunnen worden geactiveerd. Het grote LCD-scherm met touchscreenbediening is gebruikersvriendelijker dan dat van eerdere modellen. Naast de éénhandige zoomfunctie met variabele snelheid van de eerdere modellen biedt de nieuwe “Touch Zoom” functie een stabiel zoomproces tijdens het opnemen. De gebruiker tikt gewoon even een icoontje op het LCD-scherm aan om langzaam inzoomen te activeren, waardoor de aanpassing van de kijkhoek soepel en optimaal verloopt. Een andere functie die middels aanraken wordt geactiveerd, is de “Touch Shutter,” (touchscreensluiterknop). Deze stelt automatisch scherp op een onderwerp en maakt er een foto van wanneer de gebruiker het onderwerp in het beeldscherm aantikt. *** De gebruiker kan ook ‘thumbnail’ pagina’s wisselen door met een vingertop over het scherm te vegen. Met deze vorm van geavanceerde touchscreenbediening is het maken en terugkijken van opnames een stuk gemakkelijker dan met eerdere modellen.

*3,0-inch groot LCD display voor de HDC-SD800. Het display in de SD800 voor Europa wordt beschreven als 7,6 cm groot (wat gelijk staat aan 3,0 inch).
** Het display in het model voor Europa wordt beschreven als 8,8 cm groot (wat gelijk staat aan 3,5 inch).
*** Kan niet worden gebruikt bij opnames van bewegende beelden.

1MOS High Definition camcorder HDC-SD90

Een 28mm* groothoeklens en 40x Intelligent Zoom met HYBRID O.I.S. leveren uitdrukkingsvolle, scherpe opnames in groothoek- en zoomstand. Samen met levensechte 3D-opnames creëren ze een geheel nieuwe wereld in videobeelden.

1) Opnemen in 28mm* groothoek & Intelligent 40x Zoom
De HDC-SD90 is voorzien van een compacte body, maar biedt een grote verscheidenheid aan opname-mogelijkheden dankzij de 28mm* groothoek en ultra-telefoto 40x Intelligent Zoom. De 28mm* groothoek is met name praktisch bij het maken van opnames binnenshuis of in krappe ruimtes. Hiermee is het mogelijk, opnames te maken dichtbij het onderwerp waarbij zowel het onderwerp in beeld is als de omgeving. De lens kan weidse landschappen vastleggen, maar ook grote groepen mensen. Hiermee is de lens uitermate veelzijdig en kan hij in heel veel situaties worden gebruikt. De Intelligent Zoom is voorzien van de beeldverwerker LSI “Crystal Engine PRO,” een technologie voor een superhoge resolutie waarmee ultra-telefoto 40x opnames kunnen worden gemaakt, meer dan het optische zoombereik van 21x. Hiermee kunnen onderwerpen veraf heel dichtbij worden gehaald, met als gevolg beeldvullende, dynamische opnames.

* 35mm camera equivalent.

2) Opnemen in 1.080/50p (Full HD 1.920 x 1.080, 50 Progressive Recording)
Opnemen in 1.080/50p (Full HD, 1.920 x 1.080, 50 progressive recording) met een bitrate van 28Mbps levert ongeveer twee keer zoveel beeldinformatie op als opnemen in 1.080i (interlace). Dit zorgt voor de ultieme beeldkwaliteit, zelfs beter dan die van conventionele Full HD beelden. Het minimaliseert ghosting en flikkering die optreden bij een bewegend onderwerp, en levert scherpe, gedetailleerde beelden. Het zorgt zelfs voor natuurlijke kleuren onder slechte lichtomstandigheden. Geniet van de uitermate vloeiende beelden, scherpe detaillering en ultieme schoonheid van opnames in 1.080/50p (Full HD 1.920 x 1.080, 50 progressive recording).

3) Opnemen in 3D, met een 3D conversielens
In 2010 introduceerde Panasonic de eerste consumenten 3D camcorders ter wereld. Dit jaar, naast de introductie van nieuwe 3MOS 3D camcorders, breidt het bedrijf het assortiment uit met 1MOS 3D camcorder modellen.
Alles wat nodig is voor het opnemen in 3D, is het monteren van de 3D conversielens.* Nu kunnen krachtige, levensechte 3D-beelden zoals die van Panasonic 3D opnames in Hollywood-speelfilms, eenvoudig thuis worden gemaakt en bekeken. Dankzij de technologie die Panasonic heeft ontwikkeld voor TV-uitzendingen, kunnen gebruikers van de nieuwe modellen zelf gemakkelijk hun eigen 3D-films maken, iets wat voorheen was voorbehouden aan professionele filmmakers. Dankzij het AVCHD format kunnen de opnames worden bekeken op een VIERA TV en Blu-ray DiscTM speler/recorder van Panasonic, en kunnen de video’s gemakkelijk worden bewerkt en opgeslagen op een DVD of Blu-ray disc.

*Voor het opnemen in 3D is de optionele VW-CLT1 3D conversielens benodigd
evenals een 3D-compatibel model (HDC- TM900/HS900/SD900/SD800/SD90).
Voor de HDC-SD90 is de tussenring benodigd, deze wordt meegeleverd met de VW-CLT1.

Panasonic HD camcorder 2011 lijn prijs en beschikbaarheid
• HDC-SD900 begin februari 2011
• HDC-TM900: begin april 2011
• HDC-HS900 begin maart 2011
• HDC-SD800 begin februari 2011
• HDC-SD90: medio februari 2011

Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic HDC-SD900 prijs vergelijking

Panasonic HDC-TM900 prijs vergelijking

Panasonic HDC-HS900 prijs vergelijking

Panasonic HDC-SD800 prijs vergelijking

Panasonic HDC-SD90 prijs vergelijking