CookiesPanasonic HD camcorder modellen introductie

16 januari 2011 11:45 door Hans Wind

Panasonic HD camcorder modellen introductieDe nieuwe high-definition camcorders van Panasonic zijn uitgerust met de Crystal Engine PRO functie, die zorgt voor een betere en efficiëntere lichtopname en opnames met weinig ruis, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Volgens de fabrikant zijn in de nieuwe modellen de kleurenweergave, resolutie en gradatie verbeterd. Tevens is het optische beeldstabilisatiesysteem verder verbeterd met als resultaat scherpe, heldere beelden die zelfs beter in kwaliteit zijn dan Full HD (1.920 x 1.080 pixels) zowel in groothoek- als in zoom-opnames.

Panasonic HDC-HS80 en SD80

Een ultra-compacte body met een krachtige 42x Intelligent Zoom. Een nieuwe HYBRIDE O.I.S. voor scherpe, hoogwaardige beelden zelfs in een hoge zoomfactor.

1) Opnames met Intelligent 42x Zoom/33,7mm (35mm camera equivalent) groothoek

Ondanks de compacte body van de HDC-HS80 en SD80 kunnen er toch ultra-telefoto 42x opnames mee worden gemaakt. De apparaten gebruiken een Intelligent Zoom die een technologie toepast welke een super-hoge resolutie oplevert, de beeldverwerker LSI “Crystal Engine PRO,” en bieden opnames met ultra-telefoto Intelligent Zoom die verder gaat dan de vergrotingsfactor van de gewone optische zoom. De nieuwe modellen kunnen schitterende beelden maken bovenop de standaard 34x optische zoom tot een krachtige 42x zoom. Deze uitermate hoge zoomfactor brengt onderwerpen van veraf naar zeer dichtbij, tot beeldvullend.

De nieuwe modellen zijn tevens voorzien van een 33,7mm* groothoeklens. Hiermee is het mogelijk om dichtbij het onderwerp opnames te maken waarbij zowel het onderwerp als de omgeving in beeld zijn.
Bijkomend voordeel is dat het stemgeluid van het onderwerp helder kan worden vastgelegd, een belangrijk onderdeel van video-opnames. Met de lens kunnen schitterende opnames worden gemaakt van weidse landschappen, maar ook van grote groepen mensen. Hierdoor is de lens geschikt voor een groot aantal situaties. Hij kan een breed scala aan opname-omstandigheden aan, van veraf tot dichtbij.

2) Nieuwe HYBRIDE O.I.S. (Optical Image Stabilizer, optische beeldstabilisator)
De nieuwe HYBRIDE O.I.S. is een hybride optisch en elektrisch beeldstabilisatie systeem. Behalve het vervagingseffect dat veroorzaakt wordt door de verticale of horizontale polsbewegingen, herkennen deze camcorders ook de subtiele vervaging die optreedt wanneer de gehele arm beweegt. Deze herkende bewegingen worden gecorrigeerd met behulp van een lens in het optische systeem en een sensor in het elektrische systeem. Bij elektrische beeldstabilisatie wordt een gedeelte van de sensor gebruikt dat niet wordt gebruikt tijdens het inzoomen. Hiermee wordt het mogelijk, de beelddegradatie te onderdrukken. Tevens wordt een uitermate effectieve correctie bereikt bij het gebruik van de krachtige 42x zoomfunctie, zodat de gebruiker schitterende beelden kan vastleggen – zelfs al lopend of inzoomend, waarbij gewoonlijk vervaging optreedt als gevolg van het bewegen van de hand.

3) Zoom Mic en Wind ruisfilter
De verder ontwikkelde Zoom Mic functie verbetert de ruis-reductie prestatie en kan een hogere zoomfactor aan. Deze functie koppelt de actie van de microfoon aan die van de camera. Als bijvoorbeeld wordt ingezoomd op een vogel in een boom veraf, zoomen de microfoons ook in op de vogel, zodat het beeld perfect bij het geluid past. De functie zorgt ook voor een reductie van het omgevingsgeluid met ongeveer 1/3 (-10 dB)* vergeleken met dat van conventionele modellen. Dit maakt het mogelijk, te focussen op geluiden en deze met superieure helderheid vast te leggen. Bovendien herkent de Wind ruisonderdrukker automatisch alleen windruis, en onderdrukt dit. Zo kunnen menselijke stemmen helder worden vastgelegd, zelfs op een winderig strand of op een bergtop. Dit zorgt voor een levensechte ambiance, iets wat andere camcorders nauwelijks kunnen realiseren.
*In vergelijking met 2-kanaals camcorders (SD600/HS60/SD60).

Panasonic HDC-SD40Panasonic HDC-SD40

Volgens Panasonic de lichtste, ultra-compacte camcorders ter wereld met een gewicht van circa 169 g *. Laag energieverbruik voor lange opnametijd van circa 135 minuten** en voorzien van hoogwaardige Optical POWER O.I.S. voor superscherpe opnames. Geniet altijd en overal van schitterende Full HD beelden.

1) De lichtste ter wereld* met 169g
Ultra-compact en met een gewicht van slechts circa 169 g is de HDC- SD40 met het stijlvolle design de lichtste camcorder ter wereld*. Hij kan overal mee naartoe worden genomen zodat te allen tijde hoogwaardige video’s kunnen worden geschoten. De HDC-SD40 neemt niet veel plek in de tas in, en dankzij het geringe gewicht kan er lang mee worden gefilmd zonder dat de armen overbelast raken.
*Voor een Full HD camcorder in AVCHD format vanaf 5 januari 2011.
(Bij gebruik van de meegeleverde accu en een SD geheugenkaart (optioneel): circa 213 g)

2) Lange opnametijd van circa 135 minuten*
De SD40 heeft een gering energieverbruik van slechts 2,5 W, waardoor er maximaal 135 minuten continu mee kan worden gefilmd. Zo kan de gebruiker blijven opnemen zonder zich zorgen te hoeven maken over het resterende accuvermogen. Dit is met name handig en praktisch in omstandigheden waarbij het verwisselen van de accu wat moeilijk kan zijn, zoals op reis of bij filmen buitenshuis.
*135 minuten opnametijd met geheel opgeladen accu (HA modus)

3) Optical POWER O.I.S.
De HDC-SD40 is uitgerust met een hoogwaardige functie die het optische handtrillen compenseert. Dit is een vereiste voor alle compacte, lichtgewicht camcorders. De POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer, optische beeldstabilisator) heeft een correctievermogen dat ongeveer vijf keer zo groot is als dat van conventionele systemen, waardoor het vervagen van de beelden als gevolg van laagfrequente trillingen effectief wordt onderdrukt. De O.I.S. (Optical Image Stabilizer), die gebruik maakt van gyrosensors om het trillen van de camerahand te herkennen en een correctieve lens zodanig aanstuurt dat deze de optische as aanpast en vervaging elimineert, is verder doorontwikkeld. Als de camera in de hand wordt gehouden, beweegt deze langzaam met een lage frequentie als gevolg van de ademhaling van de gebruiker of om andere redenen, ongeacht wat de gebruiker ook doet om de camcorder stabiel te houden. De POWER O.I.S. is in staat om de laagfrequente handtrillingen ongeveer vijf keer zo effectief tegen te gaan. De gebruiker kan volop genieten van heldere, scherpe beelden, zelfs met een optische zoomfactor van 16,8x. De nieuwe O.I.S. heeft ook een Active modus die zorgt voor heldere, schitterende beelden in het gehele bereik, van groothoek tot telefoto. Omdat het een optisch syteem is, lijdt de beeldkwaliteit er niet onder. Het resultaat is dat de originele beeldkwaliteit die de lens heeft vastgelegd, intact blijft in het gehele bereik, van groothoek tot de hoogste zoomfactor.

Prijs en beschikbaarheid

• HDC-HS80: medio februari 2011
• HDC-SD80: medio februari 2011
• HDC-SD40: medio maart 2011
De prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic HDC-HS80 prijs vergelijking

Panasonic HDC-SD80 prijs vergelijking

Panasonic HDC-SD40 prijs vergelijking