CookiesPanasonic HD camcorder 2012 lijn

10 januari 2012 15:15 door Hans Wind

Panasonic HD camcorder 2012 lijnPanasonic kondigt een serie van 6 modellen nieuwe HD camcorders aan.

In de exclusieve 900 serie zorgt 3MOS System Pro voor aanzienlijk verbeterde prestaties door middel van een geheel vernieuwde lens, sensor en processor. De Crystal Engine Pro II verwerkt op hoge snelheid het enorme aantal pixels – ongeveer vier maal het aantal pixels dat wordt toegepast in Full HD – dat wordt geproduceerd door de Advanced 3MOS-sensor dankzij een unieke pixel-shift technologie. Hierdoor is het nieuwe systeem in staat Full HD beelden te produceren met adembenemende kleuren, details en kleurverloop.

3MOS System Pro is een beeldweergavesysteem van de volgende generatie dat zelfs bij weinig omgevingslicht uitzonderlijke resultaten weet te behalen en heldere, prachtige beelden produceert met een minimale hoeveelheid ruis.

De nieuwe High Sensitivity-sensor in de 700 serie zorgt voor een aanzienlijk verbeterde beeldkwaliteit bij weinig omgevingslicht.

Met de 900/800/700 series kunnen ook levensechte 3D-beelden worden vastgelegd door eenvoudigweg een optionele conversielens te monteren. Omdat de 3D-beelden worden opgenomen in het nieuwe AVCHD 3D-formaat(geldt alleen voor de 900/800 serie), zijn ze in hoge mate compatibel met TV’s en BD-spelers zodat gebruikers moeiteloos thuis hoogwaardige 3D-beelden kunnen bekijken. De door de gebruiker opgenomen 3D-gegevens kunnen ook op intuïtieve wijze worden bewerkt met behulp van de meegeleverde software. Alle modellen bieden de mogelijkheid om opnames te maken in het iFrame-formaat, dat is bedoeld om het bewerken te versnellen als compatibele videobewerkingssoftware wordt gebruikt.

Alle nieuwe modellen zijn voorzien van een groot aantal andere nieuwe functies, wat resulteert in een zeer diverse serie die aansluit op bijna alle levensstijlen.

Panasonic HC-X900 / X800

Panasonic weet in deze modellen met 3MOS System Pro de beste beeldkwaliteit te behalen. Hierbij wordt de Advanced 3MOS-sensor gecombineerd met de nieuwe pixel-shift technologie, de F1.5 Leica Dicomar-lens met 29,8 mm-groothoek en Nano Surface Coating-technologie en de Crystal Engine Pro II met zijn snelle beeldverwerking. De nieuwe HYBRID O.I.S.+ (optische beeldstabilisator) zorgt er daarnaast voor dat over het totale zoombereik onscherpte wordt vermeden. Bijna elke scène wordt vastgelegd in heldere, prachtige beelden in Full HD 1080/50p, zelfs als de opnames worden gemaakt onder het lopen of als er vanuit de hand krachtig wordt ingezoomd. 3MOS System Pro levert ook prachtige resultaten bij weinig omgevingslicht, waarbij de ruis in vergelijking met eerdere modellen met 40% wordt verminderd. Als de optionele 3D-conversielens wordt gebruikt, kunnen met deze modellen ook Full HD 3D-beelden worden vastgelegd in het AVCHD 3D-formaat.

Panasonic HC-V700

Dit model filmt in Full HD 1080/50p en is uitgerust met de nieuwe High Sensitivity-sensor van Panasonic, waardoor de beeldkwaliteit aanzienlijk is verbeterd. Omdat de pixels van deze sensor zeer dicht bij elkaar liggen kan de Intelligent Resolution-technologie worden toegepast als de Intelligent 46x Zoom het optische 21x zoomniveau overschrijdt, terwijl het aantal pixels van HD wordt gehandhaafd voor ongelooflijk mooie sterk ingezoomde opnames. Zelfs bij weinig omgevingslicht worden heldere beelden met minimale ruis vastgelegd. Ook is de HC-V700 uitgerust met een 28mm-groothoekstand*, HYBRID O.I.S.+ en Intelligent 46x Zoom en kan de camera gebruikt worden voor 3D-opnames (zowel met een 3D-conversielens als via 2D naar 3D conversie**), waardoor het een echte allround camcorder is waarmee in zeer uiteenlopende situaties opnames kunnen worden gemaakt.

* Vergelijkbaar met een 35mm-camera.
** Voor het maken van 3D-opnames moeten een optionele VW-CLT2 3D-conversielens en Step-upringen worden gebruikt in combinatie met een 3D-compatibel model (HC-V700).


Panasonic HC-V500Panasonic HC-V500

Het stijlvolle ontwerp van dit compacte basismodel wordt aangevuld met een groot aantal functies, waaronder 38x optische en 50x Intelligent Zoom en de krachtige HYBRID O.I.S.+. De HC-V500 is voorzien van Intelligent Zoom dat gebruik maakt van een zeer hoge resolutie technologie, de Image Processing LSI “Crystal Engine PRO”. Ook biedt de HC-V500 de optie om met Intelligent Zoom ultratele-opnames te maken waarbij het vergrotingsbereik van de normale optische zoom wordt overtroffen. De HYBRID O.I.S.+ zorgt ervoor dat onscherpte over het gehele zoombereik wordt onderdrukt, wat resulteert in heldere, prachtige beelden zelfs als vanuit de hand opnames worden gemaakt bij 50x zoom of wanneer wordt gefilmd tijdens het lopen. De nieuwe 2D naar 3D conversiefunctie maakt gebruik van de beeldverwerkingscapaciteit van de processor voor het omzetten van in 2D opgenomen beelden naar 3D-beelden. Deze stijlvolle camcorder presteert ook uitzonderlijk goed bij weinig omgevingslicht.


Panasonic HC-V100Panasonic HC-V100

Dit lichte en compacte model is gemakkelijk mee te nemen en er kunnen 165 minuten aan hoogwaardige Full HD beelden mee worden vastgelegd.* Deze lange opnametijd zorgt ervoor dat men zich minder zorgen hoeft te maken over het resterende vermogen van de batterij als men deze camcorder op reis gebruikt. Dit model is voorzien van een groot aantal handige functies, zoals POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) dat handtrillingen onderdrukt, en 34x optische en 42x Intelligent Zoom. Hiermee worden onderwerpen die zich ver weg bevinden dichtbij gehaald zodat men beeldvullende dynamische opnames kan maken.
* 165 minuten aan opnametijd met een volle batterij (HA-modus) in. PAL-gebieden.

Panasonic HC-V10

Met de HC-V10, het nieuwe compacte model binnen de Panasonic line-up kunnen beelden in HD-kwaliteit worden opgenomen met een dynamische 70x zoom. De compacte camcorder HC-V10 is uitgerust met een krachtige 63x optische zoomlens met een verbeterde 70x Intelligent zoomfunctie die het effectieve deel van de sensor benut om nog krachtiger te kunnen inzoomen in de groothoekstand. De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) onderdrukt handtrillingen zonder dat de beeldkwaliteit hieronder lijdt, en biedt een Active-modus die zorgt voor heldere en prachtige beelden van groothoek- tot tele-opnames. Ondersteunt iFrame en MP4.

Panasonic HD camcorder prijs en beschikbaarheid

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Kleuren en levertijden:
• HC-X900: zwart , maart 2012
• HC-X800: zwart, maart 2012
• HC-V700: zwart, maart 2012
• HC-V500: zwart, zilver, rood, april 2012
• HC-V100: zwart, wit, april 2012
• HC-V10: zwart, rood, april 2012

Bron: Panasonic

 
Panasonic HC-X900 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic HC-X800 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic HC-V700 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic HC-V500 prijs vergelijking