CookiesPanasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 introductie

19 december 2006 17:13 door Hans Wind

Panasonic HDC SD1 camcorderPanasonic introduceert vandaag de Panasonic HDC-SD1 en de Panasonic HDC-DX1, twee compleet nieuwe 3CCD HD videocamera’s voor opname op een SDHC-geheugenkaart of DVD. Panasonic heeft deze HD-videocamera’s ontworpen om gelijke tred te houden met de ontwikkeling op het gebied van grotere TV-schermen en HDTV kwaliteit. De nieuwe Panasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 nemen op in een gedetailleerde beeldkwaliteit met High Definition en met een hoogwaardige geluidskwaliteit.

De Panasonic HDC-SD1
De HDC-SD1 neemt op op SDHC-geheugenkaarten. Dit stevige, compacte model maakt zijn debuut als ’s werelds kleinste en lichtste 3CCD HD-videocamera van dit moment. Omdat het opnamegedeelte geen bewegende onderdelen bevat is de Panasonic HDC-SD1 ook buitengewoon schokbestendig, wat garant staat voor betrouwbare, vrijwel foutloze opname.

De Panasonic HDC-DX1
De HDC-DX1 neemt op DVD-schijfjes op. Een opgenomen scène kan direct worden afgespeeld zonder terug te spoelen. De beeld- en geluidsgegevens worden direct op de schijf opgeslagen voor een eenvoudige opslag.


Panasonic HDC-DX1 ( links ) en HDC-SD1 ( rechts )Beide modellen maken gebruik van het AVCHD-formaat in hoge resolutie. AVCHD is een nieuw High Definition digitaal videocamera bestandsformaat en is een gezamenlijk initiatief van Panasonic en Sony.
Beide nieuwe camera’s zijn uitgerust met het 3CCD-camerasysteem, dat in veel professionele televisiecamera’s wordt gebruikt. De HDC-SD1 biedt ongeveer 1 uur opname in High Definition op een 4GB SDHC-geheugenkaart, en de Panasonic HDC-DX1 kan zo’n 40 minuten in HD opnemen op een dual layer DVD-R-schijf.

Dankzij een aantal nieuwe formaten kunnen beelden nu in een hogere resolutie worden uitgezonden dan in het verleden. Dit heeft ertoe geleid dat fabrikanten van videoapparatuur High Definition-technologie integreren in hun producten. Dat geldt vooral voor de televisiemarkt, waar er een sterke en groeiende vraag is naar grote tv-schermen en home cinema-systemen die vaak HDTV beeldkwaliteit bieden. Panasonic past zich aan de nieuwe kijkomgevingen aan door modellen te ontwikkelen die een hoogwaardige beeld- en geluidsweergave en geavanceerde functies bieden. Met die gedachte werden de nieuwe Panasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 ontwikkeld. Beide modellen beschikken over hetzelfde type 3CCD-camerasysteem dat in professionele videocamera’s wordt gebruikt. Panasonic heeft uitgebreid onderzoek en ontwikkeling gedaan om de beeld- en geluidskwaliteit van videocamera’s voor thuisgebruik te verbeteren en gelooft dat het 3CCD-camerasysteem van essentieel belang is om High Definition-videocamera’s te maken die beantwoorden aan de kwaliteitsnormen van vandaag. Er is dan ook een geavanceerd 3CCD-systeem opgenomen in de nieuwe HDC-SD1 en HDC-DX1. De nieuwe modellen zijn ook voorzien van een optische beeldstabilisator (O.I.S.) die helpt om op een groot scherm levendige en zuivere beelden te produceren, door vervaging van het beeld door handbeweging op te lossen.

De nieuwe videocamera’s beschikken ook over een 5.1-kanaals surround sound-systeem met vijf microfoons, waardoor de kijker het gevoel heeft alsof hij of zij midden in de scène zit. Wanneer opnames die gemaakt zijn met de Panasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 worden bekeken op een groot tv-scherm met hoge resolutie en 5.1-kanaals surround sound, kan men genieten van de scherpe, levendige beelden en akoestische kwaliteit die van High Definition een echt revolutionaire videotechnologie maken.

Met de Panasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 krijgen thuisgebruikers een apparaat in handen om hun eigen HD-opnames te maken.

De Panasonic HDC-SD1 en HDC-DX1 zijn vanaf maart 2007 leverbaar op de Nederlandse markt.

EISA awardDe Panasonic HDC-SD1 is onderscheiden met de EISA Award 2007-2008 als beste Europese Memory Camcorder.


Panasonic HDC-SD1 prijs vergelijking

Panasonic HDC-DX1 prijs vergelijking