CookiesPanasonic HDC-SD60 en HDC-HS60 HD camcorder introductie

7 januari 2010 14:59 door Hans Wind

Panasonic HDC-SD60 en HDC-HS60 HD camcorder introductiePanasonic breidt het assortiment HD camcorders uit met twee nieuwe modellen, de HDC-SD60 en de HDC-HS60.

De HDC-SD60 legt beelden vast op SD geheugenkaarten en de hybride HDC-HS60 gebruikt zowel SD geheugenkaarten als zijn geïntegreerde 120GB harddisk. Beide modellen hebben een compacte, stijlvolle body en zijn uitgerust met een 35,7mm* groothoeklens en 35x intelligent zoom. Hiermee maakt men prachtige opnames van weidse landschappen of grote groepen mensen.

Ondanks hun uiterst compacte formaat zijn de 1MOS HD camcorders voorzien van een krachtige 25x optische zoom. Dankzij een Intelligent Zoom functie die gebaseerd is op nieuw ontwikkelde Intelligent Resolution Technology kunnen tevens scherpe, heldere opnames worden gemaakt in 35x ultra zoom. Zelfs wanneer de zoomfunctie wordt gebruikt, waarbij vaak de effecten van het trillen van de camerahand ontstaan, onderdrukt de POWER O.I.S. (Optische Beeldstabilisatie) functie op effectieve wijze de onscherpte die het gevolg is van trillingen en wat vroeger moeilijk te bestrijden was.

POWER O.I.S. maakt gebruik van ongeveer vijf keer de corrigerende kracht van gangbare systemen. De aanvulling met een Active mode, die de onscherpte minimaliseert en de gebruiker in staat stelt om al lopend opnames te maken, zorgt voor heldere, scherpe beelden in vrijwel alle opnamestanden, van groothoek tot zoomopnames.

De nieuwe modellen zijn tevens uitgerust met een 35,7mm groothoeklens die ideaal is voor opnames in veel verschillende omstandigheden, zoals zelfportretten, groepsfoto’s binnenshuis, en landschapsfoto’s. De beeldsensor en de processor, evenals de lenzen, zijn verder ontwikkeld zodat ze nu een 1,3 keer hogere resolutie kunnen realiseren vergeleken met gangbare camcorders. Met 2,1 effectieve megapixels in bewegende beelden en een resolutie van ongeveer 1.000 TV-lijnen. Dankzij de Intelligent Resolution Technology kunnen de nieuwe modellen foto’s nemen van 5 megapixel.

Beide HD camcorders zijn tevens voorzien van de populaire Panasonic Intelligent Auto (iA) modus die zes functies omvat: POWER O.I.S., AF/AE Tracking, Intelligente Scene Selectie, Intelligente Contrast Controle, Gezichtsherkenning en de onlangs toegevoegde Gezichtsherkenning Pro die zeer nuttig is bij het maken van schitterende opnames van een bepaald persoon te midden van een groep mensen. Gezichtsherkenning Pro herkent vooraf geregistreerde onderwerpen en optimaliseert automatisch de focus en het diafragma hiervoor. Het onderwerp wordt gevolgd als zich dit binnen het LCD-beeld beweegt, zodat deze functie ideaal is voor het maken van video-opnames. Er kunnen maximaal zes gezichten worden geregistreerd. De herkenningsfactor onder diverse opnameomstandigheden wordt nog hoger als men de gezichtsbeelden registreert vanuit verschillende hoeken of met verschillende gelaatsuitdrukkingen voor de afzonderlijke personen. Ook kunnen tot drie namen worden weergegeven op het LCD-scherm.

Smile Shot is een andere nuttige functie van deze camcorders. Hiermee wordt automatisch een foto genomen tijdens video-opnames als de camcorder een lachend gezicht van het onderwerp herkent. Dankzij deze functie gaat een stralende lach niet ongemerkt voorbij.

De HDC-SD60 is zeer goed bestand tegen stoten en schokken omdat het apparaat de beelden vastlegt op een SDXC, SDHC, of SD geheugenkaart en dus geen spoelmechaniek heeft. Samen met zijn compacte vorm maakt het deze camcorder tot het ideale apparaat om zonder toestanden al lopende opnames te maken.

De HDC-HS60 heeft een geïntegreerde 120GB HDD voor maar liefst 51 uur aan opnames (in HE modus). In combinatie met een 64GB SDXC geheugenkaart bieden deze camcorders een extra opnamecapaciteit van 27 uur en 30 minuten.

Andere functies van de HDC-SD60 en de HDC-HS60 zijn onder meer:

– Crystal Engine Pro – Beide modellen maken gebruik van de Intelligent Resolution Technology en zijn uitgerust met Crystal Engine Pro, wat helpt bij het vastleggen van uitermate heldere, scherp bewegende beelden in een bijzonder hoge kwaliteit. Het systeem elimineert tevens de kleurenvermenging die kan optreden aan de randen van het onderwerp. De Intelligent Zoom functie maakt 35x zoomen mogelijk. Intelligent Zoom corrigeert de onscherpte die gepaard gaat met gewone digitale zoom en zorgt voor verbazingwekkend heldere Full HD beelden** zelfs bij extreme zoom. De nieuwe Ruis Reductie technologie minimaliseert de ruis die optreedt bij opnames onder slechte lichtomstandigheden, terwijl de Intelligent Resolution Technology scherpe, heldere en prachtig gekleurde beelden garandeert. Bij het maken van foto’s werkt de pixel interpolatie technologie en de Intelligent Resolution Technology samen om hoogwaardige foto-opnames te realiseren van 5 megapixels. Nieuwe ontwikkelingen in de nieuwe beeldprocessor leveren ook Full HD 1920 x 1080 opnames in alle opname-modi, waaronder de HE modus. Dit maakt het mogelijk om meer herinneringen te bewaren, in al hun natuurlijke schoonheid.

– Windruisreductie – De nieuwe Windruisreductie signaleert en onderdrukt automatisch alleen het geluid van wind, zodat de gewenste geluiden behouden blijven voor een levensechte weergave.

– 1-sec Quick Start – De camcorder schakelt zich in of uit als het LCD-scherm wordt geopend of gesloten. Dit maakt het mogelijk om te beginnen met opnemen in slechts 1,0 seconde*** nadat het LCD-scherm is geopend. Met de quick start-up mogelijkheid in de camcorders kunnen die onverwachte situaties worden vastgelegd. Tevens spaart dit energie omdat de gebruiker het LCD-scherm gesloten houdt en het apparaat uitgeschakeld is als het niet wordt gebruikt. Bovendien schakelt een nieuwe Eco modus de camcorder automatisch uit als deze vijf minuten lang niet wordt gebruikt. Zo wordt onnodig energieverbruik voorkomen en het accuvermogen gespaard.

– Touch Screen bediening – Beide modellen zijn voorzien van een touch-screen waarmee functies die met icoontjes worden weergegeven op het LCD-scherm gemakkelijk kunnen worden geactiveerd door deze met een vinger aan te raken. Met het touch-screen kunnen gebruikers intuïtief een scala aan functies bedienen zonder van het LCD-scherm weg te hoeven kijken. De 1MOS modellen zijn uitgerust met een groot, 2,7 inch
LCD-scherm.

Panasonic HDC-SD60 en HDC-HS60 prijs en beschikbaarheid
De HDC-SD60 komt in de kleuren zwart en zilver en de HDC-HS60 in het zwart.
De verwachte levertijden zijn eind februari 2010.

* 35mm-lens equivalent
**Ongeveer 810 TV-lijnen, 1920 x 1080.
***Als het LCD-scherm is geopend, met de lensdop van de lens af. Afhankelijk van de opname-omstandigheden kan de starttijd langer dan 1,0 seconde bedragen in foto-opname modus.
****ongeveer 12 sec

Bron: Panasonic


Panasonic HDC-SD60 prijs vergelijking

Panasonic HDC-HS60 prijs vergelijking