CookiesPanasonic HDC-SD600 Full HD camcorder introductie

14 april 2010 06:46 door Hans Wind

Panasonic HDC-SD600 Full HD camcorder introductieDe Panasonic HDC-SD600 is een 3MOS Full HD camcorder met 1920 x 1080 resolutie, de hoogste standaardresolutie op de huidige markt voor HD camcorders.

Met de nieuwe SD600 is het maken van video’s volgens de fabrikant nog prettiger omdat deze camcorder een combinatie biedt van Full HD beeldkwaliteit in 1080/50p (1920 x 1080, 50 progressive recording) met een geavanceerd 3MOS systeem, dat elk shot weergeeft met een kwaliteitsniveau dat uitstijgt boven dat van gangbare camcorders.

Het opnemen in 1080/50p met dit high-end model levert beelden met veel expressie, zonder verlies van detail of moiré-patronen die gepaard gaan met opnemen in gangbare 1080i (interlaced) kwaliteit. Full-HD 1920 x 1080p opnames die met dit model zijn vastgelegd kunnen worden bekeken op het grote scherm van elke HDTV die 1080p kan afspelen. Gewoon de camcorder verbinden met TV via een HDMI mini-kabel.

De SD600 kan opnames vastleggen op een SDXC, SDHC, of SD geheugenkaart en is bijzonder goed bestand tegen schokken en stoten omdat het apparaat geen aandrijfmechanisme heeft. Dankzij de compacte vormgeving is het een ideaal apparaat om bijvoorbeeld al lopend opnames te maken.

Het 3MOS systeem, hetzelfde systeem dat wordt toegepast in broadcast-camera’s, bestaat uit individuele RGB kleurensensors die de bewegende beelden een effectief pixelaantal leveren van 7.590.000 pixels (2.530.000 pixels x 3). Hiermee is het mogelijk om zowel 14,2 megapixel foto’s te maken (in Still Image modus) als 13,3 megapixel foto’s te nemen van opgenomen videobeelden. Zelfs met deze hoge pixelwaardes verhoogt deze technologie de gevoeligheid en vermindert het ruis met de helft. Het resultaat: heldere beelden met minimale ruis, zelfs bij het opnemen onder slechte lichtomstandigheden. Hiermee worden de 3MOS-eigenschappen geoptimaliseerd: prima kleurweergave, hoge resolutie en rijke gradatie en kan men onder alle lichtomstandigheden levendige kleuren kan vastleggen.

De lens met zijn uitzonderlijke diafragma van F1.5 biedt de beeldweergave die kenmerkend is voor alle Leica lenzen. De 12x optische zoomlens wordt nog verder verbeterd door de Intelligent Resolution Technology in het Crystal Engine PRO beeldverwerkingssysteem waarmee de 18x Intelligent Zoom wordt gerealiseerd. De zoom levert zelfs nog meer beelddetail. De SD600 is tevens uitgerust met een 35mm (35mm camera equivalent) groothoeklens die ideaal is voor het maken van opnames in veel verschillende situaties.

De SD600 is ook voorzien van de iA (Intelligent Auto) functie. Dankzij deze functie, die al uitermate populair was bij eerdere modellen, kan iedereen gemakkelijk schitterende video’s maken. De POWER O.I.S. gebruikt een corrigerend vermogen dat ongeveer vijf keer zo groot is als dat van gangbare systemen. Zo wordt vervaging van laagfrequente trilling onderdrukt, iets wat voorheen moeilijk te realiseren was. De toevoeging van de Active modus, die vervaging tot een minimum beperkt en de gebruiker in staat stelt opnames te maken terwijl men in beweging is, zorgt voor scherpe, heldere beelden in vrijwel alle manieren van opnemen, van groothoek tot zoomshots. Bovendien is het nieuwe model voorzien van de gezichtsherkenningsfunctie, een functie die ook erg populair is bij eerder geïntroduceerde LUMIX camera’s. De functie herkent de vooraf geregistreerde gezichten van onderwerpen en optimaliseert automatisch de focus en sluitertijd hiervoor. De camera blijft de persoon volgen terwijl deze binnen het LCD-kader beweegt waardoor het een ideale oplossing is voor video-opnames. Zo kan bijvoorbeeld het gezicht van een kind in een groep er worden uitgelicht.

Met de nieuwe technologie in de Wind Noise Canceller (windruisonderdrukking), een verdere ontwikkeling van de al eerder geïntroduceerde Wind Cut functie, kan de camcorder het geluid van de wind detecteren en alleen dit onderdrukken, zodat de natuurlijke en wel gewenste geluiden zo levensecht mogelijk worden weergegeven.

Opnames vastleggen op SD kaart
De SD600 is uitermate schokbestendig omdat het apparaat opnames vastlegt op een SDXC, SDHC, of SD geheugenkaart en dus geen motorische onderdelen heeft. In combinatie met de compacte vormgeving is deze camcorder ideaal voor het maken van opnames terwijl de gebruiker in beweging is. Het apparaat ondersteunt tevens de VIERA Image Viewer functie. Dit houdt in dat men, na een dag opnames maken, de SDXC, SDHC, of SD geheugenkaart uit de camcorder kan nemen en deze in de kaartlezer van een Panasonic VIERA TV kan stoppen om de opnames te bekijken op het grote scherm. Op dezelfde manier kunnen opnames worden bekeken via een geschikte Panasonic Blu-ray Disc™ speler.

Panasonic HDC-SD600 prijs en beschikbaarheid
De HDC-SD600 is vanaf juni 2010 leverbaar in het zwart.

Bron: Panasonic


Panasonic HDC-SD600 prijs vergelijking