CookiesPanasonic HDC-SD9 ontvangt TIPA award

29 april 2008 08:45 door Hans Wind

Panasonic HDC-SD9 ontvangt TIPA awardDe Panasonic Full HD 3CCD camcorder HDC-SD9 is door TIPA uitgeroepen tot beste camcorder in Europa 2008 en heeft daarvoor een TIPA Award 2008 ontvangen.

Het juryrapport over de Panasonic HDC-SD9:
“Met deze 3CCD, full HD camera is Panasonic erin geslaagd een zeer compact model op de markt te brengen. Naast de voortreffelijke beeldkwaliteit heeft deze camcorder ook geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning en de unieke Intelligent Shooting guide. Ondanks zijn geringe afmeting, is de camera uitgerust met in totaal vijf microfoons voor een werkelijk verbluffende geluidskwaliteit.
De Panasonic HDC-SD9 heeft een full HD resolutie van 1920×1080 en de geavanceerde O.I.S. garandeert zeer scherpe en heldere beelden. Andere eigenschappen zijn het vermogen om goed te werken bij een minimale verlichting van slechts 5 lux , een buitengewone beeldkwaliteit in 16:9, een 10x optische zoomlens en een 2,7 inch LCD-scherm. Deze camera slaat foto’s en videobeelden op op een SD card. Het apparaat heeft een gewicht van slechts 275 gram.”

TIPA (Technical Image Press Association) is een onafhankelijke vereniging van hoofd- en technische redacteuren van Europese fototijdschriften. De TIPA Award wordt toegekend aan een product als erkenning van de superieure kwaliteit en prestaties die het product onderscheidt van andere producten in de betreffende categorie.

Bron: Panasonic

Vandaag werd ook nog bekendgemaakt dat de Panasonic Lumix digitale fotocamera DMC-FX500 door TIPA is uitgeroepen tot “Beste Compact Digitale Camera in Europa 2008″.
Inmiddels is de complete TIPA 2008 awards lijst gepubliceerd


Panasonic HDC-SD9 prijs vergelijking