CookiesPanasonic HM-TA1 portable HD multimediacamera

28 juli 2010 09:47 door Hans Wind

Panasonic HM-TA1 portable HD multimediacameraDe Panasonic HM-TA1 is een nieuw type portable HD-multimediacamera die dankzij de compacte afmetingen bijzonder handzaam is. De TA1 ligt gemakkelijk in de hand en kan gewoon in de jaszak of een tasje worden meegenomen. Zo kan de gebruiker altijd en overal zowel Full HD video-opnames als hoogwaardige foto’s maken.

De HM-TA1 kan video’s (1.920 x 1.080/30p) en foto’s van zeer hoge kwaliteit opnemen. Het apparaat meet slechts 53,0 mm (breedte) x 17,8 mm (diepte) x 104,0 mm (hoogte). De slanke body is niet groter dan een handpalm en past daarom gemakkelijk in een jaszak, of laat hem gewoon hangen aan een polsband. Zo kan de camera overal en altijd worden gebruikt, net als een mobiele telefoon. Met de TA1 is het maken van Full HD video’s net zo gemakkelijk als fotograferen.

Bij de ontwikkeling van de TA1 stond gebruiksgemak bovenaan op het wensenlijstje, en dat is duidelijk te merken. Bijna elke knop heeft één enkele functie. Zodra de gebruiker de camera uit de zak of tas heeft gehaald, kan hij beginnen met het maken van opnames. En omdat de bediening van de TA1 geheel intuïtief is (doorspitten van de handleiding is niet per se nodig) kunnen zelfs gebruikers die geen enkele ervaring hebben met foto- of videocamera’s vrijwel direct met de TA1 aan de slag.

De TA1 heeft een geïntegreerde USB-ingang met software waarmee video-opnames en foto’s eenvoudig direct naar een PC kunnen worden overgezet, worden bewerkt en vervolgens geüpload naar een website. Als de TA1 via een USB-ingang is aangesloten op een PC, start de geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0, automatisch op. Hiermee kan beelddata met één druk op de knop worden overgezet naar een PC om te worden bewerkt, zelfs wanneer de gebruiker niet thuis achter de PC zit. Het MP4-format dat de TA1 gebruikt, zorgt voor een uitstekende compatibiliteit met de PC. Daarnaast ondersteunt de TA1 Apple’s iFrame video-format waarmee beeldgegevens soepel en gemakkelijk kunnen worden overgezet en bewerkt op een Mac computer, waarbij de grootte van het bestand hetzelfde blijft. De geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0, kan video-opnames direct uploaden naar YouTubeTM of Facebook zonder dat er een browser hoeft worden opgestart. Zo kunnen beelden gemakkelijk en snel worden gedeeld.

De TA1 kan ook worden toegepast als webcamera. Hij ondersteunt de gratis video-gespreksdienst van Skype. Sluit gewoon de TA1 aan op de computer en geniet via het computerscherm van face-to-face communicatie met familie of vrienden die bijvoorbeeld in het buitenland zijn.

Met de HM-TA1 kunnen gebruikers snel en gemakkelijk hoogwaardige video’s en foto’s maken, en deze bekijken en delen. De eenvoudige, stijlvolle en slanke body is verkrijgbaar in vier kleuren* zodat iedere gebruiker zijn favoriete kleur kan uitkiezen.

Panasonic HM-TA1 prijs en beschikbaarheid
De HM-TA1 is vanaf eind augustus leverbaar in vier kleuren: blauw, grijs, wit en paars.

Bron: Panasonic


Panasonic HM-TA1 prijs vergelijking