CookiesPanasonic HM-TA2 compacte HD multimediacamera

17 februari 2011 13:15 door Hans Wind

Panasonic HM-TA2 compacte HD multimediacameraDe Panasonic HM-TA2 compacte HD multimediacamera komt dit voorjaar op de markt als opvolger van de
HM-TA1. Ook deze nieuwe portable HD-multimediacamera is dankzij de compacte afmetingen bijzonder handzaam.

Nieuw ten opzichte van zijn voorganger is het grote 3,0 inch LCD-scherm met touchscreen bediening. Hierdoor is deze camera eenvoudig te bedienen. Bovendien is de TA2 uitgerust met een Night View Mode voor gebruik in minder goede lichtomstandigheden. Deze nieuwe functie wordt automatisch ingeschakeld bij weinig licht en maakt het mogelijk te fotograferen met een beeldfrequentie van 15 beelden per seconde. Ook beschikt de TA2 over de mogelijkheid van lineaire PCM geluidsopname bij het maken van foto’s.

De HM-TA2 kan foto’s opnemen en video vastleggen in HD TV kwaliteit (1.920 x 1.080/30p) ondanks de slanke body.

Dankzij de geïntegreerde USB-ingang met software kunnen video-opnames en foto’s eenvoudig direct naar een PC worden overgezet, worden bewerkt en vervolgens worden geüpload naar een website. Als de TA2 via een USB-ingang is aangesloten op een PC, start de geïntegreerde software, HD Writer PE 2.0, automatisch op. Hiermee kan beelddata met één druk op de knop worden overgezet naar een PC om te worden bewerkt, zelfs wanneer de gebruiker niet thuis achter de PC zit. Het MP4-format dat de TA2 gebruikt, zorgt voor een uitstekende compatibiliteit met de PC.

Ook ondersteunt de TA2 Apple’s iFrame video-format waarmee beeldgegevens soepel en gemakkelijk kunnen worden overgezet en bewerkt op een Mac computer, waarbij de grootte van het bestand hetzelfde blijft. De geïntegreerde software, HD Writer PE 2.0, kan video-opnames direct uploaden naar YouTubeTM of Facebook zonder dat er een browser hoeft worden opgestart. Zo kunnen beelden gemakkelijk en snel worden gedeeld.

De TA2 kan ook worden toegepast als webcamera. Sluit de camera gewoon aan op de computer en geniet via het computerscherm van face-to-face communicatie met familie of vrienden die bijvoorbeeld in het buitenland zijn.

Met de HM-TA2 kan men snel en gemakkelijk hoogwaardige video’s en foto’s maken, en deze bekijken en delen. De eenvoudige, stijlvolle en slanke body is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, paars en wit, zodat iedere gebruiker zijn favoriete kleur kan uitkiezen.

Panasonic HM-TA2 prijs en beschikbaarheid

De prijs en levertijd van de HM-TA2 zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic