CookiesPanasonic HX-A500 compacte 4K Ultra HD camera

24 maart 2014 19:02 door Hans Wind

Panasonic HX-A500 compacte 4K Ultra HD cameraDe Panasonic HX-A500 is een draagbare 4K Ultra HD camera die 4K video in 25p formaat kan opnemen. De camera heeft een losse hoofdunit en lensunit. Hierdoor kan de lens op ooghoogte worden bevestigd en heeft de gebruiker de handen vrij tijdens het filmen. De kleine, lichte lensunit makkelijk te dragen en maakt het eenvoudig om rustige sportactiviteiten te filmen of spelende gezinsleden vast te leggen.

De Panasonic HX-A500 heeft een hoge beeldkwaliteit van 4K Ultra HD 25p en kan met de nieuwe lens, de nieuwe BSI-sensor en Crystal Engine Pro+, scherpe beelden opnemen met weinig ruis.

De HX-A500 wordt standaard geleverd met de nieuw ontworpen hoofdunit, met LCD-scherm en andere functies om de bediening te verbeteren. Het uploaden van video’s naar internet is via een smartphone of tablet mogelijk.

De hoofdunit en camera zijn van elkaar gescheiden. De camera is handsfree te gebruiken en daardoor geschikt voor rustige sporten en andere activiteiten.

Panasonic HX-A500 kenmerken

Compacte en lichte camera-unit
De lensunit weegt slechts 31 gram en is dus zo licht dat hij zelfs bij langdurig gebruik bijna onmerkbaar te dragen is.

Nieuwe hoofdbevestiging en draagarmband
De hoofdbevestiging rust op drie punten: bij beide oren en op de achterkant van het hoofd. Hierdoor blijft de camera beter zitten en is hij comfortabeler te dragen. De armbandhoes is duurzamer en bovendien kan de hoofdunit er dankzij het nieuwe ontwerp met klepje gemakkelijker in worden gestopt en uit worden gehaald.

accessoires
Met een groter aanbod optionele accessoires, zoals een nieuwe bevestigingsclip, multifunctionele riem en multifunctionele tas, benut de gebruiker de HX-A500 optimaal. De verschillende bevestigingsaccessoires maken het eenvoudig om in verschillende situaties te filmen en de camera te gebruiken bij alledaagse bezigheden.

Waterdicht en stofbestendig
De HX-A500 is waterdicht (tot 30 minuten en 3 meter diepvolgens IPX8) en stofbestendig (IPX5X) en dus geschikt om opnamen te maken van allerlei soorten sport en recreatieve activiteiten.

Video opnemen in 4K Ultra HD 25p
Video’s in 4K Ultra HD hebben een vier keer hogere resolutie dan Full HD. De nieuwe lens, sensor en beeldverwerkingsengine zorgen bovendien voor een hogere gevoeligheid.

Ultra groothoek
De Panasonic HX-A500 kan ultragroothoekopnamen tot 160 graden maken.

Prestaties bij weinig licht
De 1/2,3-inch BSI-sensor zorgt voor kwaliteitsbeelden. Opnemen met een hogere gevoeligheid betekent minder ruis bij beelden die binnen, ’s avonds of in andere situaties met weinig licht zijn vastgelegd.

Beeldverwerkingsengine
Crystal Engine Pro+ optimaliseert de 4K Ultra HD-beelden.

Kantelcorrectie en beeldstabilisatie
De camera neemt standaard op in Full HD en standaardresolutie. De Level Shot- en Image Stabilizer-functies zorgen voor prettig te bekijken opnamen van snelle actiereeksen.

Slowmotionvideo
De camera kan opnamen met hogere framesnelheden vastleggen in drie resoluties: 1920 × 1080 pixels bij 50 fps, 1280 × 720 pixels bij 100 fps en 848 × 480 pixels bij 200 fps. De opnamen kunnen vervolgens in slow motion worden afgespeeld.

Vastleggen en delen
Het 1,5 inch LCD-kleurenscherm op de hoofdunit maakt de bediening eenvoudiger. Via een smartphone of tablet kunnen gebruikers de opnamen die ze maken bovendien meteen op internet zetten.

Verbinding maken via NFC-compatibele Wi-Fi
Gebruikers met een smartphone met NFC-functionaliteit hoeven alleen maar Wi-Fi in te schakelen en de bedieningseenheid en de telefoon bij elkaar in de buurt te houden.

Uitzenden in real-time
Dankzij USTREAM kan iedereen bij belangrijke gebeurtenissen live meekijken.

Panasonic HX-A500 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic HX-A500 is leverbaar in het grijs en oranje vanaf midden juli 2014 voor een adviesprijs van 450 euro.

Bron: Panasonic