CookiesPanasonic HX-WA10, HX-DC10 en HX-DC1 HD camcorders

20 februari 2011 08:45 door Hans Wind

Panasonic HX-WA10, HX-DC10 en HX-DC1 HD camcordersMet de Panasonic HX-WA10, HX-DC10 en HX-DC1 introduceert deze fabrikant nieuwe HD Mobile camera’s, waaronder een waterproof versie.

Panasonic HX-WA10

Het meest opvallende model is de HX-WA10, een waterproof Full HD Mobile camera. Met deze nieuwe camera maak je moeiteloos zowel foto- als video-opnames zonder om te hoeven schakelen van de foto- naar de video-mode.

De WA10 is waterbestendig wat betekent dat de camera bijvoorbeeld ook in de regen of sneeuw te gebruiken is en onder water tot een diepte van 3 meter (maximaal 1 uur). Dit maakt de WA10 ideaal voor actieve mensen die van buitensporten houden zoals zwemmen, snorkelen, surfen en skiën.

De HX-WA10 maakt gedetailleerde Full HD beelden met een resolutie van 1920 x 1080 dankzij de Backside Illumination technologie. Toepassing van deze zogenaamde BSI sensor-technologie zorgt ervoor dat de gevoeligheid van de CMOS sensor verbeterd waardoor het mogelijk is om hoge resolutie Full HD video maken in situaties met minder goede lichtomstandigheden.

Maar de hoge kwaliteit is ook te danken aan de 16-megapixel foto-opname, volgens de fabrikant de hoogste resolutie in het segment digitale compact camera’s.

De camera is voorzien van een separate foto- en videofunctieknop, waardoor tijdens het maken van foto- of video-opnames de modus niet gewijzigd hoeft te worden. Tijdens het filmen kan men zelfs eenvoudig een foto maken (tot 2 megapixel) door gewoon de fotoknop in te drukken.

Het gebruikte MP4-formaat is handig voor het uploaden en bewerken van beelden via een PC of Internet. Het gebruik hiervan wordt nog gemakkelijker door gebruik te maken van de bijgeleverde HD Writer VE 1.0 software, die compatibel is met zowel YouTube als Facebook.

HX-WA10 specificaties
• een stijlvol, verticaal design
• 2,6 inch breedbeeld LCD-scherm
• 5 x optische zoom (foto/video) / 12 x digitale zoom (video)
• Elektronische beeldstabilisatie (E.I.S.)
• iA mode: Gezichtsherkenning, Intelligente Scène Detectie, Intelligent Contrast Controle, AF en AE Tracking
• Helder opname van geluid met stereo microfoon
• Mini HDMI-aansluiting
• Compatibel met SDXC geheugenkaart
• Oplaadbaar via USB-poort: High power mode

Panasonic HX-DC10

Een ander nieuw model in deze serie is de HX-DC10. Dit is nagenoeg gelijk aan de WA10, behalve dat de DC10 niet waterproof is.

Het verticale formaat van deze nieuwe line up Panasonic camcorders ligt goed in de hand. Door deze actieve houding film je elk onverwacht moment in een handomdraai.

De ingebouwde CMOS sensor zorgt niet alleen in video maar ook in foto voor prachtige beelden. De HX-DC10 maakt ook 16 megapixel foto’s.

Panasonic HX-DC1

Tot slot introduceert Panasonic de HX-DC1 aan. Deze HD Mobile camera kan Full HD opnames maken in het MP4 formaat en maakt foto’s in een resolutie van 14 megapixels. Het breedbeeld LCD-scherm is met 3 inch iets groter dan van de beide andere nieuwe modellen.

De HX-DC1 beschikt net als de HX-DC10 en HX-WA10 over 5x optische zoom. De speciale Zoom Range toets aan de achterzijde van de verticale camcorders zorgt ervoor dat de camcorder geleidelijk op een constant tempo op het onderwerp inzoomt. Door deze toets nogmaals in te drukken schakelt de camera automatisch over naar 12x digitale zoom waarbij gebruik gemaakt wordt van het middelste gedeelte van de sensor.

Bij het aansluiten van de PC laadt ook de HX-DC1 zich automatisch op. Via de speciaal bijgeleverde software worden film en foto’s in een handomdraai geüpload naar YouTube en Facebook.

Panasonic HX-WA10, HX-DC10 en HX-DC1 prijs en beschikbaarheid

De prijzen en levertijden van deze nieuwe modellen zijn nog niet bekend

Bron: Panasonic