CookiesPanasonic HX-WA20 Full HD camcorder

10 januari 2012 15:56 door Hans Wind

Panasonic HX-WA20 Full HD camcorderDe Panasonic HX-WA20 is een Full HD camcorder waarmee gebruikers zelfs onder zware omstandigheden spannende buitenopnames kunnen maken. De WA20 is niet alleen geoptimaliseerd voor het maken van opnames als het regent, maar ook in een stoffige omgeving, doordat vocht en stof buiten de camera worden gehouden.

Met de WA20 is de beeldkwaliteit ook aanzienlijk verbeterd. De toepassing van een nieuwe beeldsensor en beeldverbeterende processor zorgen ervoor dat beelden kunnen worden vastgelegd bij weinig omgevingslicht, zoals op feestjes en tijdens zonsondergangen, in Full HD (1920 x 1080) resolutie.

Daarnaast zorgen een 28mm-groothoekstand1 en Intelligent 15x Zoom2 voor meer diversiteit qua opnamemogelijkheden. Een nieuwe functie, Slow Motion-modus, maakt creatieve video-opnames mogelijk. De beeldstabilisator, die is opgewaardeerd van het eerdere 2-assensysteem naar een 4-assensysteem, produceert scherpe, heldere beelden, zelfs als opnames worden gemaakt tijdens het sporten. De WA20 biedt ook een aantal fantastische functies die hoogwaardige opnames mogelijk maken.
Panasonic HX-WA2Zo beschikt de camcorder onder andere over een Burst-opnamemodus, waarmee zelfs bij snelbewegende onderwerpen beslissende momenten worden vastgelegd, een Panorama-modus en een artistieke High Dynamic Range (HDR), waardoor het maken van opnames nog aantrekkelijker wordt. De WA20 beschikt over het zelfde ergonomische ontwerp als zijn voorganger, zodat men stabiele opnames kan maken met één hand. In vergelijking met het model van vorig jaar zijn de bedieningsknoppen vergroot. De camcorder kan hierdoor ook worden bediend als de gebruiker handschoenen draagt. Het MPEG-4 AVC-formaat (MP4) produceert gecomprimeerde bestanden die gemakkelijk gedeeld kunnen worden op het internet en het iFrame-formaat is bedoeld om de bewerking met behulp van compatibele videobewerkingssoftware te versnellen. Met de meegeleverde HD Writer VE2.0 software, die compatibel is met YouTube en Facebook™, is het bewerken nog gemakkelijker.

Met de introductie van deze Full HD camcorder biedt Panasonic gebruikers de mogelijkheid om onder meer verschillende omstandigheden opnames te kunnen maken, zoals tijdens het snorkelen en bij extreme buitenactiviteiten.

Belangrijkste functies van de Panasonic HX-WA20

• Waterdicht tot 3 meter en stofdicht, daardoor geschikt voor actief gebruik
• Slow Motion-modus
• 28mm-groothoek met Intelligent 15x Zoom
• Panorama-modus
• High Dynamic Range (HDR, Paint)
• Burst-opnames
• Opnames in MP4/iFrame-formaat
• Ingebouwde Uploader
• Vastleggen van stilstaande beelden van 16 megapixels

Belangrijkste functies van de Panasonic HX-WA2

• Tot 3 meter waterdicht
• Intelligent 15x Zoom8 & Active E.I.S. voor altijd scherpe opnames
• Stilstaande beelden van 14 megapixels en Panorama-modus


Panasonic HX-DC2Belangrijkste functies van de Panasonic HX-DC2

• Intelligent 15x Zoom & Active E.I.S. voor altijd scherpe opnames
• Full HD (1920 x 1080), stilstaande beelden van 14 megapixels
• High Dynamic Range (HDR) voor foto’s met een verschillende uitstraling

HD Writer VE2.0 Software wordt meegeleverd bij alle modellen (voor net Windows besturingssysteem).
De HD Writer VE2.0 software beschikt over een ‘Smart Wizard’ die opstart zodra de Full HD camcorder wordt aangesloten op de USB-poort van een pc. Door eenvoudigweg de instructies op het scherm te volgen kan zelfs iemand die de software nog nooit heeft gebruikt moeiteloos videoclips kopiëren naar een pc of DVD zonder de weg kwijt te raken. Met de software kunnen videoclips ook gemakkelijk geüpload worden naar YouTube™ en Facebook™ zonder dat hiervoor omslachtige processen nodig zijn, zodat ook onervaren gebruikers videoclips kunnen plaatsen op het internet. Daarnaast zijn geavanceerde bewerkingsfuncties heel eenvoudig toe te passen, zodat de gebruiker bijvoorbeeld zijn of haar favoriete nummers10 als achtergrondmuziek kan gebruiken. Ook kunnen er verschillende effecten en overgangen worden toegevoegd en er is zelfs een retoucheerfunctie. Met de nieuwe Short Movie Story-functie kan de gebruiker opgenomen stilstaande beelden omzetten in een indrukwekkend kort filmpje. Als de beeldgegevens, een thema en de achtergrondmuziek zijn gekozen maakt de camera er automatisch een compleet verhaal van. Het voltooide korte verhaal kan in HD-kwaliteit worden opgeslagen op een DVD en eenvoudigweg worden geüpload naar YouTube™ of Facebook™.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment beschikken we nog niet over deze informatie.

Beschikbare kleuren:
• HX-WA20: wit, antraciet
• HX-WA2: oranje, blauw
• HX-DC2: wit, antraciet

Bron: Panasonic

 
Panasonic HX-WA20 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic HX-WA2 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic HX-DC2 prijs vergelijking