CookiesPanasonic IFA nieuws overzicht

11 september 2009 08:05 door Hans Wind

Panasonic IFA nieuws overzichtPanasonic toonde zijn meest recente digitale audiovisuele producten en technologieën op de IFA 2009 beurs voor consumentenelektronica. Dit jaar konden de bezoekers een bijzondere kijkervaring verwachten die realistischer is dan ooit tevoren, dankzij de nieuwe Panasonic Full HDTV 3D technologie. In de twee 3D theaters in het voor bezoekers toegankelijke gedeelte van de Panasonic stand lijken de figuren van het scherm naar je toe te komen: de kijkers kregen echt het idee dat ze deel uitmaken van de filmscène.

Panasonic’s uitgebreide lijn van digitale audio- en videoapparatuur, waaronder Full High Definition flat-panel TV’s, digitale fotocamera’s (compact en met verwisselbare lens), Blu-ray Disc recorders en HD camcorders, laat de gebruiker genieten van scherpere, meer levensechte beelden en verbazingwekkende, ongekende geluidsweergave, en dat alles in de eigen huiskamer. Dit jaar toonde Panasonic een scala aan nieuwste High Definition producten die van prototypes tot realiteit geworden zijn dankzij de toonaangevende, spraakmakende HD-technologieën die Panasonic heeft ontwikkeld.

‘Revolutionaire technologie’
De slogan van de Panasonic stand op de IFA van dit jaar was ‘Revolutionary Technology’, omdat het bedrijf veel opvallende nieuwe technologieën toont die de reputatie van Panasonic eer aandoen. De 3D Cinema Experience zone, waar bioscoop-achtige Full HD 3D kan worden ervaren, zal het hoogtepunt zijn van dit jaar. Panasonic, toonaangevend in de industrie waar het de Full HD 3D technologie betreft, presenteert zijn innovatieve Full HD 3D Home Theater systeem in twee speciaal daarvoor ingerichte 3D theaters. Dit home theater systeem gaat veel verder dan de conventionele 3D technologie zoals we die allemaal kennen, aangezien het als eerste ter wereld Full HD 3D vertoont met een veruit superieure beeldkwaliteit en een levensechte kijkervaring. Gedurende de gehele IFA konden bezoekers aan de Panasonic stand niet alleen 3D speelfilmtrailers bekijken, maar ook deel uitmaken van een 3D-belevenis.

VIERA Plasma technologie
In het gedeelte van de stand dat gereserveerd was voor VIERA toonde Panasonic zijn uitgebreide lijn Plasma en LCD VIERA TV’s, met televisies in afmetingen van 19 tot 103 inch. De VIERA productlijn is een combinatie van hoge beeldkwaliteit, slim netwerken, milieuvriendelijkheid en stijlvol design.

Bezoekers kregen de kans om kennis te maken met Panasonic’s revolutionaire NeoPDP technologie, die is geïntegreerd in de VIERA Z1, V10, G15, en G10 serie. Dankzij functies als 600Hz Sub-field Drive met Intelligent Frame Creation Pro, THX-gecertificeerde kleurenweergave, game modus en 0,001 ms responstijd, zijn de NeoPDP panels ideaal voor het genieten van uitzendingen van snelle sporten, actiefilms en opwindende games. NeoPDP levert scherpe, snelbewegende beelden met diepe zwarttinten en rijke detaillering – en is tegelijkertijd een weelde voor de ogen.

VIERA CAST – Internet content op de TV
Met VIERA CAST hebben kijkers in de huiskamer met één druk op de knop toegang tot bepaalde internetsites. Panasonic kondigt een aantal nieuwe VIERA CAST partnerships aan, waaronder die met het Duitse dagblad BILD, de welbekende TV-zender ZDF en, in de nabije toekomst, het Spaanse RTVE. Eurosport breidt zijn bestaande content-aanbod uit met twee extra talen.

Nieuwe TV- modellen
Panasonic breidt zijn huidige V10 NeoPDP lijn uit met nieuwe 65 inch en 58 inch plasma modellen. ( Zie ook Panasonic V10 serie uitgebreid met 58 en 65 inch Plasma modellen) Voor wat betreft de beeldkwaliteit vormt de V10-serie de top van de VIERA 2009 productlijn. De beelden zijn van zeer hoge kwaliteit dankzij de 600Hz sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro technologie met een resolutie van 1.080 lijnen, het THX-gecertificeerde scherm en een dynamisch contrast van meer dan 2.000.000:1. De V10 is met name geschikt voor filmliefhebbers die de maximaal mogelijke beeldkwaliteit eisen. De V10-serie is tevens voorzien van Panasonic’s VIERA CAST functionaliteit, waarmee gebruikers internet content kunnen bekijken via hun TV.

Innovaties in digitale fotocamera’s
Als aanvulling op de LUMIX productlijn presenteerde Panasonic de DMC-GF1. Dit nieuwe digitale camerasysteem met verwisselbare lens is voorzien van functies en levert prestaties die op een professioneel niveau liggen, maar heeft toch een compacte, gebruikersvriendelijke body. De GF-1 maakt deel uit van de LUMIX G Micro System familie, waarmee het productassortiment met de Micro Four Thirds System standaard wordt uitgebreid.

Daarnaast toonde Panasonic zijn nieuwste LUMIX fotocamera’s, die uitgerust zijn met revolutionaire technologieën zoals de verbeterde Power O.I.S., Gezichtsherkenning, iA (intelligent Auto modus) en videobeelden vastleggen in HD (AVCHD Lite). Panasonic toont de DMC-ZX1, die is voorzien van een 25mm ultragroothoek lens met een krachtige 8x optische zoom lens en een compacte, stijlvolle body; de DMC-FZ38 super-zoom camera waarmee gebruikers naadloos hoogwaardige foto’s kunnen afwisselen met video-opnames; de stijlvolle DMC-FX60 met 25mm ultragroothoek, en de ultra-compacte DMC-FP8.

Noviteiten in Home AV producten
Panasonic presenteerde Blu-ray Disc Recorders voor de Duitse markt, evenals nieuwe modellen voor Frankrijk. De DMR-BS850 en DMR-BS750, die zijn voorzien van dubbele high-definition tuners, kunnen twee programma’s gelijktijdig opnemen. Bovendien hebben beide modellen VIERA CAST, waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot online diensten zoals YouTube, Picasa, Bloomberg en ARD-Tagesschau. De geïntegreerde SD geheugenkaart slot en USB-port bieden de mogelijkheid om een groot aantal video- (AVCHD, MPEG2, DivX), beeld- (JPEG), en audioformats (MP3) af te spelen. Naast het afspelen van Blu-ray discs, kan de optische drive ook DVD’s en CD’s lezen.

Naast zijn nieuwe Blu-ray disc recorders toonde Panasonic ook zijn uitgebreide lijn Blu-ray disc spelers en home cinema systemen. Deze zijn allemaal voorzien van de VIERA CAST functie waarmee geselecteerde content online kan worden genoten. Bovendien bieden hun SD geheugenkaart slot en USB port uitstekende connectiviteit. Dit alles garandeert het hoogste kwaliteitsniveau en gebruiksgemak.

Bron: Panasonic