CookiesPanasonic Lumix DMC-FS40 en DMC-FS45

10 januari 2012 15:40 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-FS40 en DMC-FS45Panasonic introduceert de DMC-FS45 met 16,1 megapixels en de DMC-FS40 met 14,1 megapixels. De vormgeving van deze camera’s is nog slanker en compacter dan voorheen.

De LEICA DC VARIO-SUMMARIT-lens met 24mm-ultragroothoek en 5x optische zoom (vergelijkbaar met 24-120 mm op een 35mm-camera) en met een lichtsterkte van F2.5 is speciaal ontwikkeld voor de compacte lenseenheid en zorgt voor een nog slankere body. De lens is door zijn brede beeldhoek niet alleen uitermate geschikt voor het maken van dynamische landschapsfoto’s, maar is door zijn uitzonderlijke lichtsterkte ook in staat bewegende onderwerpen vast te leggen zelfs bij weinig omgevingslicht, zoals binnenshuis of ’s avonds. De iA Zoom (Intelligent Zoom) functie vergroot de 5x optische zoom tot 10x, waarbij de Intelligent Resolution-technologie ervoor zorgt dat er nauwelijks wordt ingeboet aan beeldkwaliteit. De Sonic Speed AF en de snelle opstarttijd zorgen voor een supersnelle responstijd. Hierdoor kunnen met deze camera zelfs de meest onverwachte fotomomenten worden vastgelegd.

DMC-FS45720p HD video-opnames kunnen worden vastgelegd in MP4 (FS45) of Motion JPEG (FS40). De DMC-FS451 biedt de mogelijkheid om in te zoomen tijdens het maken van video-opnames.

Dankzij de functies MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator), AF Tracking(Alleen beschikbaar op de DMC-FS45), Intelligent ISO Control, Face Detection, Intelligent Scene Selector en Intelligent Exposure, kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto) modus het maken van mooie foto’s helemaal aan de camera overlaten. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als de omstandigheden veranderen.

Daarnaast zijn een aantal nieuwe beeldeffecten toegevoegd die het fotograferen nog leuker maken: Miniature Effect (FS45), Panorama Shot, Beauty Retouch en Auto Retouch.

Het 3,0” (FS45)/2,7” (FS40) grote intelligente LCD-scherm zorgt door de zich automatisch aanpassende achtergrondverlichting onder alle omstandigheden voor een duidelijk beeld. De DMC-FS45 kan behalve via een standaard AC-adapter ook worden opgeladen via een USB-verbinding. Gebruikers zullen ook plezier beleven aan de LUMIX Image Uploader, waarmee beelden onmiddellijk gedeeld kunnen worden via Facebook of YouTube met behulp van een pc.

Panasonic DMC-FS40 en DMC-FS45 prijs en beschikbaarheid

De DMC-FS40 is leverbaar vanaf februari 2012 in de kleuren zwart, zilver, roze, geel en blauw. De DMC-FS45 is er vanaf maart 2012 in de kleuren zwart, zilver, champagne, rood en violet. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Panasonic

 
Panasonic DMC-FS40 prijs vergelijking
 
 
 
Panasonic DMC-FS45 prijs vergelijking