CookiesPanasonic Lumix DMC-FT2 met HD video en waterdicht

28 januari 2010 10:43 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-FT2 met HD video en waterdichtDe nieuwe Panasonic Lumix DMC-FT2 heeft een nog robuuster design dan zijn voorganger de FT1. De nieuwe FT2 is bestand is tegen hardhandig gebruik. Met de HD video-opname (AVCHD Lite variant) mogelijkheid wordt een extra dimensie toegevoegd aan de nieuwe 14,1-megapixel FT2, een zeer robuuste camera die waterdicht is tot 10 meter, schokbestendig tot 2 meter, vorstbestendig tot -10 graden en stofdicht. Binnenin bevat de camera de krachtige, nieuw ontwikkelde Venus Engine HD II waarin de ‘Intelligent Resolution’ technologie is geïntegreerd.

De nieuwe beeldverwerkingstechnologie ‘Intelligent Resolution’ is bij de FT2 geïntegreerd in de Venus Engine HD II. Door het herkennen van beelden, in het midden maar ook aan de randen van het beeld, wordt een gedetailleerde textuur samengesteld, of alleen in eerste instantie een zachte gradatie en daarna een passende verbetering respectievelijk van de randen en de centrale compositie. In tegenstelling tot de algehele verbetering van de scherpte is het nu mogelijk een optimale signaalverwerking toe te passen waarmee de gehele afbeelding een uitmuntende natuurlijke helderheid krijgt met heel veel detail.

Bovendien biedt het systeem de virtuele uitbreiding van 4,6x optische zoom naar 6x equivalent met de Intelligent Zoom. Beginnend met de 28mm groothoek, en uitzoomend tot een praktische 128mm in teleobjectief, biedt deze camera de gebruiker een enorme flexibiliteit voor het vastleggen van vrijwel alle soorten beelden – met name onder water, waar de beweging vaak beperkt is en de kijkhoek belangrijk wordt voor het maken van een compositie.

Het vastleggen van videobeelden in HD is beschikbaar in AVCHD Lite, waardoor langere video-opnames kunnen worden gemaakt in adembenemende beelden en audio. Hiermee is de camera een echte hybride – een model dat bewonderenswaardig presteert als camera en als camcorder. Toch is de camera in beide modi heel eenvoudig te bedienen.

Panasonic’s ia (Intelligent Auto) modus – een kenmerk van de LUMIX camera’s – bevat onder andere POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator), dit systeem heeft twee keer zoveel onderdrukkingsvermogen als het gangbare beeldstabilisatiesysteem, MEGA O.I.S. Het trillen van de camerahand, dat optreedt wanneer de gebruiker de sluiterknop indrukt of ‘s nachts foto’s maakt met een lange sluitertijd, wordt effectief gecompenseerd door het nieuwe POWER O.I.S., met altijd scherpe afbeeldingen als resultaat. De iA modus is ook beschikbaar in de video-opnamemodus. Het systeem selecteert automatisch de meest geschikte Scene modus en helpt bij het corrigeren van onscherpte door het trillen van de hand, de focus en problemen met de helderheid. Hiermee is de iA modus een universele hulp bij het maken van prachtige foto’s en videobeelden.

De bediening is nog makkelijker geworden: er zijn heel veel functies beschikbaar voor zowel fotografie als video-opnames, samengevat in een zeer overzichtelijk gestructureerd menu. Dit alles maakt van de DMC-FT2 een geavanceerde, robuuste, hybride digitale camera.
Dankzij de AVCHD Lite format kan men niet alleen genieten van foto’s, maar ook van videobeelden in HD: men hoeft slechts de SDHC/SDXC/SD geheugenkaart uit de camera te halen, en deze in het station van de VIERA Image Viewer op een VIERA HDTV te stoppen om de weergave te starten. Of men sluit de camera via een optionele mini HDMI kabel aan op een VIERA TV met een Link-ingang, en de afstandsbediening van de TV kan worden gebruikt voor het afspelen van diavoorstellingen met zowel foto’s als videobeelden. De FT2 is voorzien van een 2,7-inch, 230.000-dots Intelligent LCD scherm met een brede kijkhoek, en de AR coating zorgt voor een goede afleesbaarheid tijdens de opname en weergave door de helderheid automatisch aan te passen aan de omgevingsomstandigheden.

Maak met het grootste gemak schitterende foto’s en videobeelden in HD, zelfs onder water. De FT2 is de ideale partner voor het vastleggen van alle buiten-activiteiten.

Panasonic Lumix DMC-FT2 prijs en beschikbaarheid
De nieuwe DMC-FT2 komt in de kleuren zilver, oranje, blauw en geel.
Bron: Panasonic


Panasonic Lumix DMC-FT2 prijs vergelijking