CookiesPanasonic Lumix DMC-FT4 outdoor camera

31 januari 2012 11:57 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-FT4 outdoor cameraDe nieuwe Panasonic Lumix DMC-FT4 is een outdoor camera voor zowel foto als video in HD TV kwaliteit met een stoer design en geavanceerde GPS-functie.

De bijzonder robuuste DMC-FT4 is waterdicht tot 12 meter, schokvast tot 2 meter, vorstbestendig tot -10˚C en stofbestendig. Daarnaast beschikt de camera over een GPS-systeem met meer dan een miljoen plaatsnamen, een kompas, een hoogtemeter en een barometer voor de gebruiker die van avontuurlijke buitenactiviteiten houdt.

De LEICA DC VARIO-ELMAR lens met gevouwen optische elementen zorgt samen met de 12,1 megapixel Hi-Speed CCD-sensor en de geavanceerde beeldprocessor LSI Venus Engine voor een hoogwaardige beeldkwaliteit. De beeldprocessor van de DMC-FT4 is snel en krachtig en maakt 1920 x 1080 Full HD video-opnames in AVCHD/MP4-formaat mogelijk te maken. Daarnaast draagt de beeldprocessor eraan bij dat er snel achtereen foto’s kunnen worden gemaakt en dat met de Sonic Speed AF de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd.

Panasonic DMC-FT4De DMC-FT4 biedt de mogelijkheid om de sluitertijd en het diafragma handmatig in te stellen, wat de gebruiker meer creatieve vrijheid biedt. De camera beschikt over een aantal speciale modi, waaronder Time Lapse Shot, Miniature Effect en Panorama Shot. Hierdoor wordt het maken van opnames met de DMC-FT4 nog leuker. Met de nieuwe Auto Retouch-functie kunnen beelden mooier worden gemaakt zelfs nadat ze zijn vastgelegd.

Daarnaast kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto)-modus het maken van mooie foto’s en video’s helemaal aan de camera overlaten. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als de omstandigheden veranderen. Gebruikers zullen ook plezier beleven aan de LUMIX Image Uploader, waarmee beelden onmiddellijk gedeeld kunnen worden via Facebook of YouTube met behulp van een pc.

Panasonic Lumix DMC-FT4 prijs en beschikbaarheid

Deze nieuwe camera is leverbaar vanaf maart 2012 in de kleuren zwart, zilver, blauw en oranje.

Bron: Panasonic

 
Panasonic DMC-FT4 prijs vergelijking