CookiesPanasonic Lumix DMC-FX35 met HDTV weergave optie

30 januari 2008 09:07 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-FX35 met HDTV weergave optiePanasonic introduceert dit voorjaar een aantal nieuwe Lumix fotocamera’s waaronder de DMC-FX35. Deze nieuwe 10,1 megapixel camera in de FX-serie heeft een 25 mm ultra-groothoek LEICA DC lens en 4x optische zoom (vergelijkbaar met 25 tot 100 mm op een 35 mm kleinbeeldcamera) en een f2.8 helderheid. De FX35 bestrijkt bij dezelfde opname-afstand bijna twee keer zoveel oppervlakte als gewone kleinbeeldcamera’s. Het resultaat: opmerkelijke foto’s met mooie breedte en diepte.

Met 7 elementen in 6 groepen, waaronder 4 asferische lenzen met 6 asferische oppervlakken voldoet deze geavanceerde lensunit aan Leica’s strenge normen en biedt hij een uitzonderlijke optische prestatie. Met name een nieuw ontwikkelde ongelijk dikke concave meniscus EA (extra hoge refractie-index asferisch) lens maakt het mogelijk om de optische prestatie te realiseren van de 25 mm ultra-groothoek, en zowel de lensunit als de body slank te houden. De Extra Optische Zoom functie biedt, in de 3 megapixel modus, een aanvullende vergroting, waarbij het zoomvermogen wordt vergroot tot 7,1x door gebruik te maken van het middengedeelte van de CCD.

De Easy Zoom functie schuift de lens direct naar volledige 4x zoom met één druk op de speciale knop. Een tweede druk op die knop vergroot het zoomvermogen nog eens tot 7,1x door de Extra Optische Zoom functie te activeren.

De DMC-FX35 camera heeft als nieuwe functie de mogelijkheid om bewegende beelden vast te leggen in 720p HD TV kwaliteit en is ook in staat om deze direct weer te kunnen geven. De gebruikers kunnen dus zowel foto’s als bewegende beelden in indrukwekkende HD-kwaliteit bekijken op een grootbeeld HDTV via een optionele verbindingskabel.

De Intelligent Auto modus, die diverse functies combineert voor hulp bij het fotograferen, is voor de DMC-FX35 verder ontwikkeld door het toevoegen van de Intelligent Exposure functie en de Digitale Rode-ogencorrectie. Dit nog eens bovenop de al bekende Mega O.I.S., Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Gezichtsherkenning en Quick AF functies. Mega O.I.S. onderdrukt het trillen van de camerahand en Intelligent ISO Control voorkomt vervaging door beweging van het onderwerp. De Intelligent Scene Selector stelt de juiste scène-modus in door deze automatisch te selecteren uit een overzicht van de meest gebruikte scène-modi, zoals Portret, Landschap, Macro, Nachtportret en Nachtlandschap. Het Gezichtsherkenningssysteem herkent menselijke gezichten en stelt automatisch de juiste focus en belichting daar op in. Het ongewenste rode-ogeneffect dat wordt veroorzaakt door het flitsen kan digitaal worden gecorrigeerd. De nieuw toegevoegde Intelligent Exposure functie stelt automatisch de ISO-gevoeligheid in onder meer door de belichtingstijd te verruimen voor alleen die gedeeltes in het beeld die donkerder zijn als gevolg van een lichtbron achter het onderwerp, of onvoldoende flitslicht. Zo kan de scène worden vastgelegd zoals de gebruiker die waarneemt, omdat de extreme heldere en donkere gedeeltes in het beeld worden onderdrukt. Dankzij het Quick AF systeem kan de camera al beginnen met focussen op het onderwerp zonder dat de sluiterknop halfweg moet worden ingedrukt. Zo wordt het beste resultaat verkregen van elk fotomoment doordat de AutoFocus- tijd tot een minimum wordt beperkt. Eenmaal in de iA-modus worden deze multifunctionele functies automatisch geactiveerd zodat de gebruiker opnames kan maken zonder telkens de instellingen te hoeven aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Fotograferen wordt gemakkelijk en probleemloos in elke situatie, zodat de foto’s altijd scherp en prachtig zijn.

De hoogwaardige beeldverwerker LSI is inmiddels van de vierde generatie, de Venus Engine IV. Deze zorgt voor opnames van hogere kwaliteit met een geavanceerd signaalverwerkingssysteem. De DMC-FX35 is uitgerust met een hoge-resolutie display van 230.000 pixels met Intelligent LCD-functie. Deze peilt de lichtomstandigheden en stelt het helderheidsniveau van het display bij in 11 kleine stappen, waardoor het display altijd de beste helderheid biedt in elke situatie. Diavoorstellingen van genomen foto’s kunnen nu begeleid worden door muziekeffecten die passen bij de sfeer. Het bekijken van foto’s krijgt zo een emotionele meerwaarde.

Verpakt in een metalen behuizing biedt de slanke en hoogwaardige DMC-FX35 camera met al zijn slimme functies ongekend veel plezier bij het nemen van foto’s. de DMC-FX35 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, wit en champagne. Elk met een opvallende afwerking die past bij die kleur.

De DMC-FX35 is vanaf maart 2008 leverbaar in zilver, zwart, wit en champagne. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-FX35 prijs vergelijking