CookiesPanasonic LUMIX DMC-FX500 digitale camera introductie

18 maart 2008 18:49 door Hans Wind

Panasonic LUMIX DMC-FX500 digitale camera introductiePanasonic introduceert een nieuw paradepaardje in zijn slanke en stijlvolle Lumix serie, de DMC-FX500. Deze nieuwe 10,1 megapixel camera is voorzien van een 25 mm ultra-groothoek Leica DC lens met 5x optische zoom.

Dankzij de bediening via het touchscreen dat maar liefst 3,0 inch (7,5 cm) groot is, wordt fotograferen een bijzonder prettige bezigheid. De camera heeft verder veel geavanceerde functies zoals Intellligent Auto modus, opname van HD videobeelden, een HD-component uitgangssignaal en diavoorstellingen compleet met muziek.

De nieuw ontwikkelde Leica DC lens met 5x optische zoom is uitgerust met een 25 mm ultra-groothoek die het scène-bereik bijna verdubbelt vergeleken met een 35 mm kleinbeeldcamera bij dezelfde afstand tot het onderwerp. Dit geavanceerde lenssysteem bevat vier asferische lenzen met 6 asferische oppervlakken, en een nieuw ontwikkelde Extra High Refractive Index Aspherical (EA) lens met een holle meniscus van ongelijke dikte. Hiermee bereikt de slanke camera een prima prestatie voor wat betreft groothoek-opnames terwijl de vervorming tot een minimum wordt beperkt, zelfs in de uiterste stand van 25 mm. Het resultaat: een zeer hoge beeldkwaliteit.

Panasonic LUMIX DMC-FX500 achterkantVoor een meer intuïtief gebruik heeft de DMC-FX500 een hybride bedieningssysteem dat een combinatie is van een joystick en een touchscreen. De basisinstellingen kunnen direct worden bediend met behulp van de joystick; andere, meer uitgebreide functies kunnen in detail worden ingesteld via het touchscreen, door deze met de vinger aan te raken of door op het scherm een schuifbalkje te verplaatsen met de vinger of de bijgeleverde stylus. De gebruiker kan de auto-focus en de belichting in het gewenste gedeelte van het beeld instellen door gewoon het onderwerp in dat gedeelte aan te raken tijdens de opname.

In de handmatige bedieningsmodus kunnen de lensopening en de sluitertijd worden ingesteld door middel van het verplaatsen van het schuifbalkje. In de weergave-modus wordt een Easy Organization menu in het scherm getoond waarmee het rangschikken van de beelden eenvoudig wordt. De gebruiker kan snel een foto selecteren door de ‘thumbnails’ te bekijken die onder het hoofdscherm worden getoond, en vervolgens de foto bewerken met behulp van hetzelfde menu met tiptoetsbediening.

De Auto Focus (AF) Volg functie is eveneens nieuw in de Panasonic DMC-FX500. Hiermee blijft het systeem het onderwerp volgen, zelfs als dat beweegt nadat de AF is ingesteld. Dit is bijzonder handig bij het fotograferen van beweeglijke kleine kinderen of huisdieren.

De iA (Intelligent Auto) modus is een handige hulp bij het fotograferen waarmee de gebruiker het instellen van de juiste waarden aan de camera kan overlaten. Als de gebruiker deze iA modus ten volle wil benutten, kan hij een stap verder gaan en de autofocus en de belichtingstijd van het gewenste onderwerp instellen via het touchscreen.

De geavanceerde FX500 combineert een futuristisch bedieningssysteem met een scala aan basisfuncties en zelfs handmatige bediening. Dit is goed nieuws voor heel veel gebruikers. De behuizing is van aluminium met een haarfijne opgaande lijn op het front; het nieuwe model is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart. Er zijn tevens een aantal accessoires beschikbaar zoals een 220V adaptor, een High Definition component kabel, een accu en een draagtas.

Belangrijkste specificaties van de Panasonic LUMIX DMC-FX500

25 mm ultra-groothoek 5x optische zoom (25-125 mm) f2.8 hoogwaardige Leica DC lens en 10,1 megapixel CCD
De 10,1 megapixel DMC-FX500 is uitgerust met een ultra-groothoek 25 mm hoogwaardige Leica DC VARIO-ELMARIT lens met 5x optische zoom (vergelijkbaar met 25-125 mm op een 35 mm kleinbeeldcamera), met een helderheid van f2.8. De lensunit bevat 7 elementen in 6 groepen, inclusief 4 asferische lenzen met 6 asferische oppervlakken. De unit voldoet aan de strenge normen die Leica aan haar producten stelt en levert een uitzonderlijk hoge prestatie. Met name de nieuw ontwikkelde holle meniscus EA (Extra hoge brekingsindex Asferisch) die niet overal even dik is, maakt het mogelijk dat de 25 mm ultra-groothoek een zeer hoge optische prestatie levert terwijl de lensunit toch dun blijft en de body slank. De 25 mm ultra-groothoek lens verdubbelt bijna het scène-bereik vanaf dezelfde opname-afstand vergeleken met gewone 35 mm camera’s. Bovendien zorgt de Extra Optische Zoom functie in de 3-megapixel instelling voor nog een extra vergroting, waarmee het zoomvermogen op 8,9 x wordt gebracht door gebruik te maken van het middengedeelte van de CCD.
Daarnaast kan de gebruiker met het nieuw geïntegreerde iris diafragma handmatig de lensopening instellen met kleine stapjes.

Intuïtieve handmatige bediening via 3,0 inch groot touchscreen
De DMC-FX500 is voorzien van een 3,0 inch (7,5 cm) groot touchscreen waarmee het bijzonder gemakkelijk wordt om foto’s te nemen en terug te kijken. Panasonic biedt een hybride bedieningssysteem dat de nieuwe touchscreen interface en het conventionele bedieningssysteem met een joystick combineert. Zo krijgt de gebruiker een snellere en meer intuïtieve controle over het apparaat door gebruik te maken van beide bedieningssystemen. Men kan direct de basisinstellingen met de joystick instellen, en de meer uitgebreide aanpassingen intuïtief doen door het schuifbalkje op het display te verplaatsen of het scherm op een bepaalde plek aan te raken.
Om het menu op te roepen volstaat het om de modus-knop in te drukken en vervolgens de gewenste modus op het scherm aan te raken. Met name in de opname-modus kunnen autofocus en belichtingstijd in het gewenste gedeelte van het beeld worden ingesteld door gewoon het onderwerp in dat gedeelte aan te raken om de AF/AE te activeren. Met de AF/AE Volg-functie blijft de camera dit onderwerp volgen zelfs als het beweegt. Zo wordt de vertraging bij het indrukken van de sluiterknop tot een minimum beperkt als het perfecte moment voor de foto zich voordoet. In de modus voor handmatige bediening kunnen de lensopening en sluitersnelheid op de gewenste waarde worden ingesteld door het schuifbalkje te verplaatsen.
In de weergave-modus maakt een nieuw Easy Organization menu het gemakkelijk om de beelden te rangschikken. De gebruiker kan snel een foto selecteren om te bekijken door de ‘thumbnails’ onder het hoofdscherm door te nemen. Vervolgens kan de foto worden bewerkt door deze bijvoorbeeld bij te snijden, een ander formaat te geven, of er tekst aan toe te voegen. De foto kan tevens worden gemerkt als ‘favoriet’ of worden gewist, en dit alles via één menu interface.
Dit touchscreen interface heeft een Intelligent LCD display met hoge resolutie dat automatisch de helderheid instelt met in totaal 11 kleine stappen, door de lichtomstandigheden te peilen. Dankzij deze functie biedt het display in elke situatie de beste helderheid.

Schitterende fotografie is niet langer het exclusieve domein van de professionele fotograaf – Intelligent Auto modus
De Intelligent Auto modus, die diverse hulpfuncties combineert waarmee het fotograferen makkelijker wordt gemaakt, is voor de DMC-FX500 nog verder uitgebreid door toevoeging van de nieuwe Intelligent Exposure functie en Digitale Rode-ogencorrectie, naast de reeds geïntegreerde Mega O.I.S., Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Gezichtsherkenning en Quick AF functies. Mega O.I.S onderdrukt de trillingen van de camerahand en Intelligent ISO Control voorkomt veegeffecten als gevolg van bewegende onderwerpen. De Intelligent Scene Selector stelt de juiste scène-modus in door deze automatisch te selecteren uit de meest gebruikte scène-modi, zoals Portret, Landschap, Macro, Nacht portret en Nacht landschap. Het Gezichtsherkenningssysteem herkent menselijke gezichten en stelt de focus en de juiste belichtingstijd automatisch hier op in. Het ongewenste rode-ogeneffect dat wordt veroorzaakt door de flitser kan digitaal worden gecorrigeerd. De nieuw toegevoegde Intelligent Exposure functie beheert automatisch de ISO-gevoeligheid gedeeltelijk door de belichtingstijd te verhogen van alleen dat gedeelte van het beeld dat donker is als gevolg van een lichtbron achter het onderwerp of onvoldoende flits-capaciteit. Hiermee kan de scène worden vastgelegd zoals de gebruiker die ziet, omdat de extreme helderheid en donkerte in het beeld worden onderdrukt. Dankzij het Quick AF systeem kan de camera zich al focussen op het onderwerp zonder dat de sluiterknop halfweg moet worden ingedrukt. Zo krijgt men het beste resultaat van elk fotomoment doordat de AF-tijd tot een minimum wordt teruggebracht. Eenmaal in de iA-modus worden deze meervoudige functies automatisch geactiveerd zodat de gebruiker opnames kan maken zonder elke keer de instellingen te hoeven veranderen als de omstandigheden wijzigen. Foto’s maken wordt een prettige bezigheid zonder problemen, in elke situatie. De foto’s zijn helder, scherp en prachtig, wat de gebruiker veel voldoening zal geven.
De DMC-FX500 onderscheidt zich van de andere Lumix-camera’s door zijn verbeterde functies. De autofocus en de belichtingstijd kunnen eenvoudig worden ingesteld door gewoon het gewenste onderwerp aan te raken op het display en de bedoeling kenbaar te maken. Het feitelijke instellen wordt vervolgens automatisch gedaan door de iA-modus.

Interessante opties voor nog meer plezier bij het fotograferen in het HD tijdperk
Met alle Lumix-camera’s kunnen foto’s worden gemaakt in 1920 x 1080 pixel HD (High Definition) kwaliteit die perfect passen op een breedbeeld (16:9) HDTV om ze daar op het volledige scherm te kunnen bekijken. De nieuwe DMC-FX500 legt zelfs dynamische HD videobeelden vast in 1280 x 720p bij een soepele 30 bps, naast WVGA (848 x 480) en de normale VGA (640 x 480).
Dankzij de mogelijkheden van de nieuwe HD component uitgang kunnen foto’s en video’s die zijn gemaakt met de DMC-FX500 worden bekeken in verbluffende HDTV-kwaliteit. Sluit gewoon de camera op een HD TV of gewone TV aan met behulp van de optionele component kabel (DMW-HDC2).
Met de DMC-FX500 kunnen diavoorstellingen worden gemaakt compleet met muziek. Selecteer gewoon de foto’s voor de voorstelling en kies de stemming die daar het beste bij past: natuurlijk, langzaam, urban of swing. De diavoorstelling zal nogal wat emoties losmaken dankzij de vele overgangseffecten en de bijpassende achtergrondmuziek, zonder dat telkens storende aanpassingen moeten worden gedaan. Als de diavoorstelling wordt samengesteld uit foto’s van HD-kwaliteit (1920 x 1080 pixels), kan de deze ook worden gegeven op een HDTV door gebruik te maken van de optionele component kabel.

Hoge-snelheid, hoogwaardige beeldverwerker LSI evolueert naar de Venus Engine IV
Een nieuwe beeldverwerker LSI, Venus Engine IV, bevat een meer geavanceerde signaalverwerkingstechnologie voor het produceren van foto’s van nog hogere kwaliteit.
Met name de parallelle ruisreductie in zowel het luminantie- als het chromatische signaalverwerkingssysteem, een technologie die gerealiseerd werd met de Venus Engine III, leidt tot een nog geavanceerder proces. Eerst wordt de luminantie-ruis tweedimensionaal gescheiden in hoog- en laagfrequentie ruis, vervolgens wordt alleen de laagfrequentie ruis ”“ die zichtbare problemen oplevert ¬ ”“ verwijderd zonder dat de hoogfrequentie ruis (die de resolutie beïnvloedt) wordt aangetast. In tweede instantie wordt het overgangspunt tussen kleuren zorgvuldig vastgelegd voor een exacte bepaling van de randen, waardoor overloop van kleuren aanzienlijk wordt onderdrukt. Dit levert niet alleen een helderder beeld op bij opnames met een hoge ISO-waarde, het zorgt ook voor een natuurgetrouwe weergave van details in slecht verlichte gedeeltes van foto’s die zijn genomen met een lage ISO-waarde.
De Venus Engine IV heeft ook een positieve invloed op de accuratesse van de peilingen en het corrigerende effect van zowel Mega O.I.S. als Intelligent ISO Control.
De veelzijdige beeldverwerker Venus Engine IV, die is geïntegreerd in de DMC-FX500, ondersteunt tevens een supersnelle responstijd. De vertraging van de sluitertijd bedraagt slechts circa 0,005 seconde en door deze snelle respons kan de gebruiker gemakkelijker de onverwachte fotomomenten vastleggen. In de serieopname modus kan de DMC-FX500 ongeveer 2,5 opnames per seconde maken in de hoogste resolutie. In de hoge-snelheid serieopname modus schiet de camera zelfs ongeveer 6 opnames per seconde. De gebruiker kan ook onbeperkt opeenvolgende opnames maken, en daarmee doorgaan totdat de geheugenkaart vol is.
De Venus Engine IV ondersteunt tevens een Hoge Gevoeligheidsmodus waarin de DMC-FX500 opnames kan maken met een ISO-waarde van maximaal 6400. Dat is gevoelig genoeg om opnames te maken in vrijwel complete duisternis, zonder een flitser te hoeven gebruiken.

Andere DMC-FX500 functies
De nieuwe DMC-FX500 is voorzien van een scala aan functies die het de gebruiker gemakkelijker en plezieriger maken om schitterende foto’s te produceren.
De Venus Engine IV beeldverwerker is bijzonder zuinig met energie en draagt zo bij aan een langere levensduur van de accu. Daardoor is het mogelijk om zo’n 280 opnames te maken met één enkele accu-lading ”“ ondanks het grote, heldere LCD touchscreen . In totaal 20 scène-modi helpen de gebruiker bij het maken van prachtige foto’s in een groot aantal verschillende situaties. Eveneens van belang is de Title Edit functie waarmee tekst in de opname kan worden ingevoerd als aanvullende informatie bij de foto zoals de namen van kinderen of huisdieren, en plaatsen die de gebruiker heeft bezocht. Het invoeren en bewerken van tekst is wonderlijk eenvoudig dankzij de bediening via het touchscreen. Deze informatie (dus ook data) die handig kan zijn bij het samenstellen van een fotoalbum, kan met behulp van de Tekst Stempel functie op de foto’s worden aangebracht, of u deze nu zelf afdrukt of laat afdrukken bij een fotowinkel. Ongeveer 50 MB aan intern geheugen vormt een praktische back-up voor de SDHC/SD geheugenkaart zodat vastleggen en kopiéren gemakkelijker kan plaatsvinden.
Een verdere verbetering van het ontwerp is dat alle nieuwe Lumix-camera’s nu zijn uitgerust met een REC/PLAYBACK modus-schakelaar. Hiermee kan de gebruiker direct schakelen tussen opnemen en weergeven, en weet men altijd in welke modus de camera staat. De GUI (Grafische gebruikersinterface) is exclusief ontworpen voor het touchscreen en ziet er meer futuristisch uit voor wat betreft design en kleur, terwijl de afleesbaarheid van de tekens en het gebruiksgemak van de instellingen nog steeds even goed is.
Het toepassen van de belangrijkste functies zoals die hierboven zijn beschreven kan snel onder de knie worden gekregen dankzij de nieuw geïntegreerde diavoorstelling Demo modus.
De meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO-viewer-2.0 biedt de gebruiker meer gemak doordat hij gebruik kan maken van alle functies die beschikbaar zijn op de LUMIX camera’s. De foto’s kunnen niet alleen op datum worden gezocht, maar ook op scène-modus of op de naam van de baby op de foto, als de gebruiker die maar aan de foto heeft toegevoegd. Met de PHOTOfunSTUDIO-viewer-2.0 kan het steeds toenemend aantal foto’s en video’s op één eenvoudige interface worden georganiseerd.

Panasonic DMC-FX500 Specificaties
• Uitvoeringen: DMC-FX500S in zilver en DMC-500K in zwart
• Afmetingen (B x H x D): 94,9 x 57,1 x 22,9 mm
• Gewicht: Circa 155g, Circa 175g met accu en SD geheugenkaart
• Camera effectieve pixels: 10,1 megapixels
• Beeldsensor: 1/2.33 inch, 10,7 Totaal megapixels CCD Primaire-kleurenfilter
• Optische zoom: x
• Extra optische zoom: 4:3 Beeldformaat: 5.9x voor 7Mega, 7.1x voor 5Mega, 8.9x voor 3Mega, 2Mega, 0.3Mega
• Extra optische zoom: 3:2 Beeldformaat: 5.9x voor 6Mega, 7.1x voor 4.5Mega, 8.9x voor 2.5Mega
• Extra optische zoom: 16:9 Beeldformaat: 5.9x voor 5.5Mega, 7.1x voor 3.5Mega, 8.9x voor 2Mega
• Digitale zoom: 4x ( Max. 20,0 x gecombineerd met Optische Zoom zonder Extra Optische Zoom ), (Max. 35,6x gecombineerd met Extra Optische Zoom)
• Brandpuntsafstand: f=4.4-22.0mm (35mm Equiv.: 25-125mm)
• Lens: LEICA DC VARIO-ELMARIT   7 elementen in 6 groepen (4 Asferische lenzen / 6 Asferische oppervlakken)
• Lensopening: Groothoek: F2.8 – F8 Tele: F5.9 – F8
• Optical Image Stabilizer: MEGA O.I.S. (Mode1/ Mode2)
• Focusbereik: Normaal: groothoek 50cm – oneindig / Tele 100cm – oneindig, Macro / Intelligent AUTO : groothoek 5cm/Tele 100cm – oneindig
• AF peiling: Gezicht / 1-punts/ 1-punts hoge-snelheid/ 3-punts hoge-snelheid/ 9-punts/ Spot / Touch AF
• Focus: Normaal / Macro / Touch AF
• AF hulplamp
• ISO gevoeligheid: Auto /100 / 200 / 400 / 800 / 1600 (Hoge gevoeligheids modus: Auto(1600 – 6400) )
• Witbalans: Auto / Daglicht / Bewolkt / Schaduw / Halogeen / Witinstelling, Witbalans instelling (±10 staps, behalve voor auto set)
• Belichtingstijd: Program AE, Lensopening prioriteit AE, Sluiter prioriteit AE, Handmatig, Touch AE
• Belichtingstijd compensatie 1/3 EV stap, +/-2 EV
• Backlight compensatie: in Intelligent AUTO modus
• Auto (AE) stappen: +/- 1/3 EV ~1EV stap, 3 beelden
• Lichtmeting: Intelligent Meervoudig / Centraal-gewogen/ Spot
• Opname modus: Intelligent AUTO, P(Program) modus, A(Aperture Priority) modus, S(Shutter Priority) modus, M(Manual) modus, Scene, Video, Portret, Zachte huid, Zelfportret, Landschap, Sport, Nachtportret, Nacht landschap, Voedsel, Feest, Kaarslicht, Baby1, Baby2, Huisdier, Zonsondergang, Hoge-gevoeligheid, Hoge-snelheid serie, Sterrenhemel, Vuurwerk, Strand, Sneeuw, Luchtfoto
• Sluitersnelheid: 60-1/2000 sec, Sterrenhemel modus: 15, 30, 60sec.
• Zelfontspanner: 2sec / 10sec
• Auto bekijken: 1sec, 2sec, Zoom, Vast
• Bekijken: 1x / 4x / 8x (alleen in Zelfportret modus)
• Beeldaanpassing: Contrast ±2stappen, Scherpte ±2stappen, Verzadiging ±2stappen, Ruisreductie ±2stappen
• Kleureffect modus: Standaard, Zwart/wit, Sepia, Koel, Warm
• Opname formaat: Foto: JPEG(Ontwerpvoorschrift voor Camera opslagsysteem, gebaseerd op Exif 2.21 standaard), DPOF compatibel
• Opname formaat: beeld met audio: JPEG (Ontwerpvoorschrift voor Camera opslagsysteem, gebaseerd op Exif 2.21 standaard)+ QuickTime
• Opname formaat: Video: QuickTime Motion JPEG
• Opname beeldformaat Foto: 4:3 Beeldformaat: 3648 x 2736 pixels, 3072 x 2304 pixels, 2560 x 1920 pixels, 2048 x 1536 pixels / 1600 x 1200 pixels, 640 x 480 pixels / 3:2 Beeldformaat: 3648 x 2432 pixels, 3072 x 2048 pixels, 2560 x 1712 pixels, 2048 x 1360 pixels / 16:9 Beeldformaat: 3648 x 2056, 3072 x 1728 pixels, 2560 x 1440 pixels,1920 x 1080 pixels
• Beeldkwaliteit: Fijn / Standaard
• Video: 4:3 Beeldformaat: 640 x 480 pixels, 320 x 240 pixels 30 bps, 10 bps / 16:9 Beeldformaat: 848 x 480 pixels 30 bps, 10 bps, HD(16:9 Beeldformaat): 1280×720 30bps, 15bps
• Serieopname modus: Volledige resolutie beeld, 2.5 beelden/sec Max. 5 beelden (Standaard modus), Max 3 beelden (Fijn modus) / Hoge-snelheid serieopname modus: circa. 6 beelden/sec (vastgelegd in 2M voor 4:3, 2.5M voor 3:2, 2M voor 16:9)
• Onbeperkt opeenvolgende opnames
• Intelligent Exposure
• Digitale rode-ogencorrectie
• AF Volgen / Touch AF AE / Touch Zoom
• Easy Organization
• Foto opname met audio: 5 sec
• Audio synchroniseren: Max. 10sec
• Real-time histogram
• Compositie hulpraster: 2 patronen
• Intern geheugen: Circa 50MB
• Scène modus hulpscherm
• Auto hoekpeiling
• Reisdatum / Wereld tijd
• Title Edit
• Tekst stempel
• Ingebouwde flitser: Auto, Auto/Rode-ogencorrectie, Geforceerd On, Langzaam Sync./Rode-ogencorrectie, Geforceerd Off / 0,6 ”“ 6,0m (groothoek/ISO Auto), 1,0 ”“ 2,8m (Tele/ISO Auto)
• LCD display: 3.0 inch (7,5 cm) TFT touchscreen LCD Display (230K beeldpunten), Zichtbereik: circa 100%, AUTO Power LCD modus, Power LCD modus, Hoge-hoek modus
• Weergave modus [REC]/[Play] Selectie schakelaar / Normale weergave, 30-thumbnail display, 12-thumbnail display, kalender display /Easy Organization (favorieten, wissen, titel bewerken, bijsnijden, formaat wijzigen)
  aanraak zoom weergave, weergave van favoriete foto’s, beelddraaiing, beveiliging / Beeldformaat wijzigen, DPOF print instelling / Foto’s maken van een video, Duale beeldweergave
• Diavoorstelling modus: duur & effect met muziek instelbaar
• Categorie weergave: in diavoorstelling modus en normale weergave
• OSD schermtaal: Engels,Duits, Frans,Italiaans,Spaans,Pools,Tsjechisch,Hongaars,Russisch, Chinees(Traditioneel),Chinees(Eenvoudig), Nederlands,Thai,Koreaans, Turks, Portugees, Arabisch, Perzisch, Japans, Zweeds, Deens, Fins
• Opnamemedia: Intern geheugen, SD geheugenkaart, SDHC geheugenkaart, MultiMediaCard (Alleen foto)
• Microfoon
• Speaker
• Interfaces: DC Ingang, AV Uitgang (NTSC/PAL), HD AV Uitgang (Component), USB2.0 High speed
• Direct afdrukken: PictBridge
• Voeding: Li-ion Accu (3.6V, 1000mAh) (Meegeleverd) / AC Adapter (Invoer: 110-240V AC) (Optioneel)
• Accu levensduur (circa): 280 foto’s (CIPA Standard)
• Meegeleverde software: PHOTOfunSTUDIO -viewer-, ArcSoft (MediaImpression / Panorama Maker), QuickTime, Adobe Reader, USB Driver
• Standaard accessoires: Acculader, Accu, Accutas, AV kabel, USB verbindingskabel, AC kabel, riem, CD-ROM, Stylus

LUMIX DMC-FX500 prijs en beschikbaarheid
De FX500 is leverbaar vanaf mei voor een adviesprijs van 429 Euro.

Bron: Panasonic

Update 29 april 2008: De Panasonic Lumix digitale fotocamera DMC-FX500 is door TIPA uitgeroepen tot “Beste Compact Digitale Camera in Europa 2008″


Panasonic DMC-FX500 prijs vergelijking