CookiesPanasonic Lumix DMC-FX70

1 juni 2010 13:33 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-FX70De nieuwe Panasonic Lumix DMC-FX70 is een slanke en stijlvolle camera met een heldere 24mm ultra groothoeklens (Leica DC Vario Summicron) en 5x optische zoom (35mm camera equivalent: 24-120mm). Opvallend aan het uiterlijk van deze nieuwe camera is de ronding aan de rechterzijde.

De 14,1 megapixel DMC-FX70 is een echte hybride camera die tevens in HDTV kwaliteit kan filmen in het efficiënte AVCHD Lite formaat.

De camera is voorzien van een nieuw ontwikkelde, hoge kwaliteit LEICA DC VARIO-Summicron lens met een verbazingwekkende helderheid voor een camera in de stijlvol, compact klasse. De F2.2 lens is ongeveer 1,6 x zo helder dan de F2.8 lens. Hierdoor is de camera in staat met een hogere sluitersnelheid foto’s te nemen die verbluffend helder en scherp zijn zonder beeldvervaging, zelfs onder minder goede lichtomstandigheden. In combinatie met de nieuwe Motion Deblur mode in de iA-modus, laat de DMC-FX70 geen enkel onderwerp vervagen.

De Intelligent Auto modus, kenmerkend voor de Lumix camera’s, is bij de FX70 uitgebreid met de Motion Deblur technologie. Deze anti-vervagingstechnologie is een volledige integratie van het Intelligent ISO Control, die automatisch de ISO-instelling en sluitertijd aanpast aan de beweging van het onderwerp, en het Advanced Contrast controlesysteem van de Intelligent Exposure mode die over- of onderbelichting van bepaalde delen van de foto voorkomt. De camera bepaalt de juiste sluitertijd om beeldvervaging te onderdrukken aan de hand van de beweging van het onderwerp. In combinatie met de buitengewone helderheid van de lens en de beeldstabilisatie Power O.I.S. voorkomt de DMC-FX70 elke vorm van vervaging of het nu door bewegen van de hand of van het onderwerp komt.

Naast de nieuwe Motion Deblur mode bevat de iA modus alle eigenschappen om iedereen eenvoudig prachtige foto’s te laten maken: Power O.I.S., Gezichts-herkenning, Gezichtsdetectie, AF Tracking, Intelligente ISO Controle, Intelligent Scène Detectie en Intelligent Exposure. Maar ook tijdens het filmen met de FX70 is de iA modus beschikbaar.

Ook bij de FX70 is de nieuwe beeldverwerkingstechnologie ‘Intelligent Resolution’ geïntegreerd in de Venus Engine HD II. Hierdoor krijgt de gehele afbeelding een optimale natuurlijke helderheid met heel veel detail. De nieuwe LSI in de Venus Engine HDII staat garant voor een hoge kwaliteit van zowel foto’s als video. De krachtige 5x optische zoom kan worden versterkt tot 6,5x equivalent met de Intelligent Zoom functie die gebruik maakt van de Intelligent Resolution technologie waardoor de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom.

De DMC-FX70 dankt zijn snelheid aan de Sonic Speed AF. Dit gecombineerd met een snelle opstartsnelheid, maken de FX70 tot een supersnelle camera waarmee zelfs de meest vluchtige momenten kunnen worden vastgelegd.

De lange levensduur van de accu biedt de mogelijkheid om ongeveer 360 opnames (CIPA) te maken dankzij de uiterst efficiënte beeldverwerker LSI, de Venus Engine HD II. Het 3.0 inch grote Intelligent LCD is touchscreen te bedienen en is eenvoudig af te lezen zowel bij het maken van opnames als bij het terugkijken.

Panasonic Lumix DMC-FX70 prijs en beschikbaarheid
De Lumix DMC-FX70 is vanaf eind augustus leverbaar. De prijs is € 299,-.

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-FX70 prijs vergelijking