CookiesPanasonic Lumix DMC-G2 met touchscreen en HD video

8 maart 2010 19:09 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-G2 met touchscreen en HD videoDe Panasonic Lumix DMC-G2 is de eerste camera ter wereld met verwisselbaar lenssysteem en touchscreen bediening.

De introductie van het Lumix G Micro System heeft volgens de fabrikant voor revoluties in de markt gezorgd. Dat begon met het uitbrengen van de DMC-G1, de eerste camera met verwisselbaar lenssysteem gebaseerd op de Micro Four Thirds System standaard waarmee het formaat van de body aanzienlijk werd verkleind dankzij de opbouw zonder spiegel. Met de GH1 konden 1920×1080 full HD (High Definition) video-opnames worden gemaakt en de GF1 zorgde zelfs voor een innovatie op het gebied van design door zijn slanke, platte profiel.

Voor het ontwikkelen van de nieuwe DMC-G2 concentreerde Panasonic zich op het gebruiksgemak en bracht dit op een nog hoger plan door het integreren van een touchscreen waarmee het kijken en handelen intuïtief met elkaar wordt verbonden. Met slechts het aanraken van het onderwerp op het display wordt de AF/AE (autofocus/auto-sluitertijd) daarop aangepast en kan de foto genomen worden. Het toepassen van diverse geavanceerde AF-functies die gebruik maken van supersnel, nauwkeurig contrast AF was nog nooit zo eenvoudig en prettig, dankzij de combinatie met de touchscreen bediening.

Met behulp van de dubbele Live-View functie van het grote en heldere 3,0-inch 460.000 pixels LCD en de 1.440.000 pixels 1,4x (0,7x – 35mm camera equivalent) Live View Finder (zoeker) kan de gebruiker zien wat het eindresultaat van de instellingen wordt – voordat de foto wordt gemaakt. De 12,1-megapixel Live MOS sensor en de nieuwe Venus Engine HD II met de Intelligent Resolution technologie staan garant voor een hoogwaardige beeldkwaliteit van zowel foto’s als video’s.

De DMC-G2 legt hoogwaardige videobeelden vast in AVCHD Lite en in motion JPEG, met zelfs de geavanceerde mogelijkheid om een hoge kwaliteit foto daaruit te ‘knippen’ dankzij de Intelligent Resolution technologie. De camera heeft een HDMI uitgang zodat de dynamische video’s en foto’s kunnen worden bekeken op een grootbeeld HDTV via de optionele HDMI mini-kabel.

Met als doel de creativiteit te stimuleren bij het maken van foto’s en video’s werd de populaire My Color modus nieuw ontwikkeld. Deze biedt nu 7 kleur-instellingen en 1 zelf te bepalen instelling voor het maken van zowel foto- als video-opnames. Daarnaast kan met de Movie P modus het diafragma worden gewijzigd om de videobeelden meer uitdrukkingskracht te geven. De DMC-G2 is tevens compatibel met de optionele externe stereo microfoon DMW-MS1 voor het maken van hoogwaardige geluidsopnames.

Van de andere kant is de iA(Intelligent Auto)modus erg populair bij zowel de Lumix compactcamera’s als de systeemcamera’s. Deze modus maakt het vastleggen van beelden in foto’s en video gemakkelijk dankzij het automatisch optimaliseren van de instellingen aan de hand van de scènes. De iA modus kan direct worden geactiveerd via de nieuw geïntegreerde iA-knop: geen gedoe meer met instellen via menu’s.

De DMC-G2 met HD videofunctionaliteit biedt een scala aan geavanceerde functies met een ongekend gebruiksgemak dankzij de touchscreen bediening. De amateur bereikt het niveau van een (semi)professional met verrassend goede beelden die met plezier gemaakt zijn. De gebruiker kan voor de body de kleur kiezen die het beste bij hem past: zwart, rood of blauw.

Touchscreen bediening
Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten is de DMC-G2 voorzien van touchscreen bediening; dit is een wereldprimeur voor een systeemcamera met verwisselbare lens. De AF/AE wordt direct op het onderwerp afgesteld door dit gewoon aan te raken op het grote display van 460.000 punten en zo kan ook de sluiter worden geactiveerd.
Als de camera met één aanraking op het onderwerp eenmaal daaraan is gekoppeld, volgt de camera het onderwerp automatisch zelfs als dit beweegt dankzij de AF tracking-functie. Met slechts één aanraking van het display kan het gedeelte worden geselecteerd en de afmeting van het AF-gebied met de 1-veldmeting AF. Met deze 1-veldmeting AF in de Gezichtsherkennings-modus kan zelfs nog verder worden gefocust op het oog van het onderwerp terwijl het gezicht helder en scherp wordt weergegeven. Met de Multi-area AF kan een groep van AF-punten worden bepaald om een compositie te maken. Met de Intelligent Scene Selector in de iA modus schakelt de camera automatisch in de juiste modus aan de hand van het aangeraakte onderwerp. Zo wordt automatisch de portret-modus ingeschakeld als de gebruiker een gezicht in het display aanraakt, en wordt de landschap-modus ingeschakeld als hij de achtergrond in het display aanraakt. Met het aanraken van een onderwerp dat zich dicht bij de camera bevindt wordt de close-up modus ingesteld. Bij het handmatig scherpstellen kan de gebruiker een gedeelte van de afbeelding 1x, 5x of 10x vergroten door dit gedeelte aan te raken op het display en dit gedeelte soepel verschuiven door het over het scherm te trekken. Dankzij de touchscreen bediening wordt het instellen via het menu ook een stuk makkelijker en sneller.
De touchscreen bediening is niet alleen uitermate handig bij het maken van opnames, maar ook bij het bekijken van beelden met een uitstekende weergave. Door de thumbnail van een afbeelding in het overzicht aan te raken, kan de opname direct worden opgeroepen. De afbeeldingen kunnen ook stuk voor stuk worden bekeken door deze met een vinger over het display te trekken, net als het doorbladeren van een fotoalbum. Het is ook mogelijk om met een enkele aanraking de afbeelding 16x vergroot weer te geven.
Het kantelbare display met touchscreen-bediening maakt het mogelijk om in elke positie de camera te bedienen en het resultaat vooraf te bekijken.
N.B. Er zijn enkele beperkingen voor andere functies, afhankelijk van de gebruikte lens.

Lumix G Micro System
Met de Lumix DMC-G1 heeft Panasonic een geheel nieuw concept ontwikkeld in digitale camera’s die compatibel zijn met de Micro Four Thirds System standaard. Door het vergroten van het aantal elektrische contacten tussen de camerabody en de lens wordt het aantal mogelijkheden tot aanvullende functies aanzienlijk uitgebreid.
De grote, heldere Live View Finder van het Lumix G Micro System levert met zijn 1.440.000-punts equivalent display een weergave die vergelijkbaar is met die van een optische zoeker en kan tevens informatie weergeven over camera-instellingen die de gebruiker kan zien zonder dat hij het onderwerp uit het oog hoeft te verliezen. Een slimme ingebouwde oogsensor schakelt automatisch de zoeker in wanneer men daar doorheen kijkt, en schakelt deze weer uit en het vrij bewegende 3,0-inch grote 460.000-punts hoge-resolutie LCD-display (met een grote kijkhoek) in wanneer de gebruiker wegkijkt van de zoeker. De 60-beelden-per-seconde Live View functie is mogelijk dankzij de Live MOS sensor, die de signalen rechtstreeks van de beeldsensor haalt en continu doorstuurt naar het display, in real time. Zowel de Live View Finder als het display bieden een zichtveld van ongeveer 100%. Hierdoor kan de gebruiker bij het samenstellen van een beeld de kadering correct van hoek tot hoek controleren.
Het contrast AF systeem* dat is geïntegreerd in de Lumix DMC-G2 is niet alleen nauwkeurig en gebruikersvriendelijk maar ook heel snel. De gebruiker kan kiezen uit een breed scala aan AF modi, waaronder AF Tracking, 1-meetveld AF, Gezichtsherkenning AF/AE en 23-meetvelden.
*Lenzen die niet compatibel zijn met de contrast AF-functie kunnen worden gebruikt in de handmatige scherpstellings-stand.

Hoge beeldkwaliteit
Naast het realiseren van grensverleggende ontwikkelingen in geavanceerde functies en de compactheid van ontwerp, heeft Panasonic ook de uitgebreide beeldtechnologieën aangescherpt voor alle camera’s van het Lumix G Micro System. De 12,1-megapixel Live MOS sensor van het 4/3-type die is geïntegreerd in de DMC-G2 biedt het beste van twee werelden: de superieure beeldkwaliteit van een CCD sensor, en het lagere energieverbruik van een CMOS sensor. Een geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om 4 datakanalen tegelijkertijd te lezen helpt de G2 60 beelden-per-seconde Full-time Live View beelden weer te geven, met een hoge resolutie met veel details en een rijke gradatie.
De nieuwe Venus Engine HD II levert uitzonderlijk geavanceerde mogelijkheden op het gebied van signaalverwerking. Deze hoogwaardige LSI scheidt chromatische ruis van luminantieruis en past de optimale ruisreductie toe op beide aspecten, zodat dit altijd heldere en prachtige opnames oplevert, zelfs bij een hoge ISO-waarde. De Venus Engine HD II biedt tevens een onafhankelijke gradatie-instelling voor elk van de R, G en B kleuren, waardoor zelfs heel fijne kleurnuances natuurgetrouw worden weergegeven. De Live MOS sensor werkt uitermate goed in combinatie met de Venus Engine HD II. Het resultaat is een verbluffende hoge-resolutie, 12,1-megapixel beelden met uitzonderlijke nauwkeurigheid. Signalen die een grote hoeveelheid aan beeldgegevens bevatten, worden met 60 bps van de Live MOS sensor naar de Live View Finder gestuurd, wat een helder, soepel live view oplevert.
De supersnelle, hoogwaardige Venus Engine HD is technisch opgewaardeerd met de nieuwe beeldverwerkingstechnologie “Intelligent Resolution”. Hierdoor kunnen prachtige foto’s en high-definition video’s worden vastgelegd met een hogere kwaliteit signaalverwerking. Met de Intelligent Resolution technologie worden 3 gebieden — contouren, gebieden met gedetailleerde textuur en gebieden met zachte gradaties – automatisch gedetecteerd. De gedeeltes van de contouren worden effectief verbeterd om randen scherper af te tekenen, en gebieden met gedetailleerde textuur krijgen een zachtere accentuering zodat er meer fijne details zichtbaar worden. Op de gedeeltes met de zachtere gradatie wordt het superieure ruisreductie systeem van de Venus Engine HD II toegepast om het vloeiender te maken. Naast de algemene verbetering van de scherpte levert de innovatieve Intelligent Resolution technologie op een uitermate effectieve manier een nauwkeurige pixel-voor-pixel signaalverwerking. Het resultaat is dat beelden natuurlijk helder en scherp zijn, zowel die van foto’s als die van video’s.
Camera’s van het Lumix G Micro System zijn uitgerust met een uitermate efficiënt Dust Reduction systeem. Als stof of een ander schadelijk element in de camera terechtkomt tijdens het verwisselen van de lens, zou dit op de beeldsensor kunnen komen en als een vlek op de foto’s te zien zijn. Het Dust Reduction systeem in de G2 zorgt ervoor dat de kans hierop wordt verminderd door vóór de Live MOS sensor een filter te plaatsen dat supersonische golven produceert. Dankzij circa 50.000 trillingen per seconde in verticale richting stoot het filter stof en andere elementen effectief af.

Video-opnames met AVCHD Lite
De DMC-G2 kan 1280 x 720 high-definition bewegende beelden vastleggen in AVCHD Lite, dat een lange opnametijd heeft en een hoge mate van compatibiliteit met audiovisuele apparatuur. De gebruiker kan opnames maken in HD dankzij de kwaliteit en de verwisselbaarheid van de lens of van het grote formaat van de sensor. De activering vindt plaats met een enkele druk op een speciale knop bovenop het apparaat waarmee de meeste instellingen voor het maken van beelden worden aangepast, wat handig is bij het vastleggen van hetzelfde onderwerp op zowel foto’s als video. HD Motion JPEG in 1280 x 720 kan ook worden geselecteerd als alternatief video-format naast QVGA, VGA en WVGA, wat meer compatibel is met PC’s. Met de Dolby Digital Creator kan een hoogwaardige audio worden vastgelegd en indien gewenst kan de optionele stereo microfoon (DMW-MS1) op de G2 worden aangesloten. Tevens is een windruisreductie-functie beschikbaar waarmee het grootste deel van de ruis van wind op de achtergrond wordt geëlimineerd.
Zelfs een beginnend filmer kan uitstekende video’s maken met de DMC-G2 omdat de populaire iA (Intelligent Auto) ook beschikbaar is bij het vastleggen van videobeelden. De Optical Image Stabilizer (O.I.S., optische beeldstabilisator) helpt bij het terugdringen van onscherpte veroorzaakt door het trillen van de camerahand bij hoge zoomfactoren. De gezichtsherkenningsfunctie detecteert automatisch een gezicht in het kader en past de focus, de sluitertijd, het contrast en de huidteint daar op aan zodat er altijd een prachtige foto wordt gemaakt. De Intelligent Exposure functie peilt continu de lichtomstandigheden en past de sluitertijd daar telkens bij veranderingen op aan om overbelichting en schaduwvorming te voorkomen. En de Intelligent Scene Selectie schakelt automatisch tussen Portret, Landschap, Macro en Nachtlandschap, afhankelijk van de situatie, om de beeldkwaliteit te optimaliseren.
De G2 heeft ook een My Color modus, Film mode en heeft een aantal scène-modi zowel in foto scène modus als in video modus. Met de Motion picture P modus kan het diafragma worden gewijzigd voor meer creativiteit bij het maken van video’s in HD. Met deze verscheidenheid aan opties kan de gebruiker kiezen uit een groot aantal professionele functies voor het maken van zowel video’s als foto’s.
Met de DMC-G2 kan een foto worden genomen tijdens het maken van een video-opname, gewoon door een sluiterknop in te drukken. Bovendien kan een videobeeld tijdens het afspelen daarvan worden opgeslagen als een foto. Met de nieuwe Video Divide functie kan een video op elk gewenst punt in tweeën worden gesplitst. Hierdoor kan het ongewenste gedeelte worden gewist door het ‘af te knippen’.
• Sommige functies zijn niet beschikbaar, afhankelijk van de gebruikte lens.
• Gebruik een kaart met SD Speed Class van “Class 4” of hoger bij het vastleggen van video in [AVCHD Lite]. Gebruik ook een kaart met SD Speed Class met “Class 6” of hoger bij het vastleggen van video in [MOTION JPEG].
*SD Speed Class is de snelheidsstandaard voor continu schrijven.
• In sommige landen kunnen videobeelden continu maximaal 29 minuten en 59 seconden worden vastgelegd.
• Continu schrijven van meer dan 2 GB is niet mogelijk bij het vastleggen van motion JPEG. De resterende tijd voor continu schrijven wordt op het display weergegeven.
• AVCHD Lite videobeelden vastgelegd op een SD geheugenkaart of een DVD disc kunnen niet worden afgespeeld op een apparaat dat de AVCHD standaard niet ondersteunt.

Breed palet aan opties
De DMC-G2 is niet alleen artistiek in zijn ontwerp, maar ook in zijn functies. Het apparaat biedt een scala aan functies waarmee de gebruiker nauwkeurig levensechte beelden kan vastleggen, of zelf prachtig expressieve afbeeldingen kan maken. De G2 is voorzien van de My Color modus met een totaal van zeven vooraf vastgelegde instellingen — Expressief, Retro, Pure, Elegant, Monochrome, Kunst en Silhouette, naast de al eerder gebruikte Custom modus, waarmee de gebruiker handmatig de kleur, helderheid en verzadiging kan instellen. Dankzij de Full-time Live View functie kan men zien welk effect deze instellingen hebben op de foto voordat deze gemaakt wordt, waardoor het makkelijker wordt om de gewenste stemming of sfeer vast te leggen. Voor zelfs nog verdergaande effecten kan de gebruiker kiezen uit in totaal negen Film modi, en voor elk hiervan de niveaus voor contrast, scherpte en verzadiging instellen. Met de Custom functie kan de gebruiker zijn favoriete instellingen vastleggen in het geheugen. De G2 biedt daarnaast maar liefst 26 Scène-modi waaronder de scherpte-diepte voorkeuze. Het gros van deze modi kan ook gebruikt worden bij het maken van video-opnames waardoor de gebruiker video’s kan produceren met dramatische, theatrale effecten zonder achteraf allerlei nabewerkingen te hoeven doen.
De lichtmeter kan worden getoond in de P/A/S/M opname modi. De verhouding tussen de sluitertijd en het diafragma wordt getoond, met een waarschuwing in kleur als de instellingen niet correct zijn. Voor de nieuwkomers op het gebied van fotograferen met een systeemcamera is dit een handige functie om te leren hoe de instellingen zowel visueel als logisch tot stand komen.

iA (Intelligent Auto) modus
De DMC-G2 is voorzien van een aantal geavanceerde functies waarmee ervaren fotografen tevreden zullen zijn, maar waarmee ook beginnende fotografen goed uit de voeten kunnen. Het is een ideale volgende stap voor bezitters van compactcamera’s naar een hogere kwaliteit foto’s – maar zonder dat ze zich zorgen hoeven maken over allerlei moeilijke technieken. Panasonic realiseerde dit bijzonder grote gebruiksgemak door continu te werken aan een verbetering van de iA modus – met hulpfuncties die heel populair zijn gebleken in de Lumix compact camera’s – en deze toe te voegen aan de geavanceerde beeldtechnologieën van de Lumix G Micro System apparaten. De iA modus is niet alleen beschikbaar in de foto-modus, maar ook voor video-opnames.
Met de AF Tracking functie kan de G2 elk onderwerp automatisch volgen en het scherp houden, zelfs als het beweegt. Zo wordt het makkelijker om prachtige beelden te maken als zich onverwacht een fotomoment voordoet. De Gezichtsherkennings*functie onthoudt geregistreerde gezichten om de juiste AF/AE op de mensen toe te passen. Bij het afspelen van de opnames kan de gebruiker er met de Category Playback functie voor kiezen om alleen die beelden weer te geven waarin een bepaald geregistreerd gezicht voorkomt.
Naast de al genoemde geavanceerde functies bezit de iA modus ook een aantal basisfuncties die gebruikers nodig hebben in een goede digitale fotocamera. Dit zijn onder andere MEGA O.I.S., waarmee de vervaging als gevolg van het trillen van de camerahand wordt voorkomen, en Intelligent ISO Control, waarmee de bewegingsvervaging wordt gereduceerd door het aanpassen van de ISO-gevoeligheid als het onderwerp beweegt terwijl de opname wordt gemaakt. De Intelligent Exposure functie optimaliseert de sluitertijd voor elk gedeelte van een beeld, waardoor schaduwvorming en overbelichting worden voorkomen en die er voor zorgt dat de gradatie en detaillering goed worden weergegeven. Het apparaat bevat tevens een automatische backlight compensatie functie die geactiveerd wordt wanneer de camera detecteert dat het onderwerp zich tegen een lichte achtergrond bevindt. De Intelligent Scene Selectie detecteert automatisch de meest voorkomende opname-situaties — Portret, Nachtportret, Landschap, Nachtlandschap, Macro en Zonsondergang — en schakelt naar de correcte scène-modus.
De gebruiker kan al deze nuttige en handige hulpfuncties bij het maken van opnames heel eenvoudig activeren door gewoon de iA-modus te selecteren.
*Zet de Gezichtsherkenning AAN in het opname-menu en registreer de persoon vooraf met een frontaal portret.
• Afhankelijk van de gemonteerde lens zijn sommige functies in de iA-modus niet beschikbaar.

Koppeling met de HDTV
Zowel foto’s als video’s in AVCHD Lite die zijn vastgelegd op SD geheugenkaarten kunnen gemakkelijk worden bekeken op een Panasonic VIERA TV met dynamische HD resolutie. Steek gewoon de kaart in de VIERA Image Viewer (SD geheugenkaart slot) op een VIERA TV of DIGA Blu-ray Disc speler* om de content af te spelen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een optionele mini HDMI kabel om foto’s en videobeelden die zijn vastgelegd met de DMC-G2 direct naar de TV te sturen via de VIERA Link. Hiermee kan optimaal gebruik worden gemaakt van de afspeelfuncties van de camera, waaronder diavoorstellingen waarin zowel foto’s als videobeelden achter elkaar kunnen worden afgespeeld, of een kalenderweergave, enzovoort. De bediening van alle functies verloopt gewoon via de afstandsbediening van de TV.
Daarnaast is het mogelijk om met de meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition de vastgelegde beelden te bekijken en te bewerken. De video’s kunnen zelfs worden geüpload naar YouTube of op een DVD disc worden gebrand om ze op te slaan.
*AVCHD Lite videobeelden die zijn vastgelegd op een SD geheugenkaart of een DVD kunnen niet worden afgespeeld op een apparaat dat de AVCHD standaard niet ondersteunt.

Mogelijkheden tot uitbreiding
De producten van het Micro Four Thirds systeem voegen zich bij de moderne producten van het Four Thirds systeem om de gebruikers nog hogere prestaties te bieden op het gebied van digitale camera’s met verwisselbare lenzen. Naast de Lumix G lenzen kunnen de Lumix DMC-G2 en de Lumix G Micro System camera’s gebruik maken van alle verwisselbare lenzen die voldoen aan de Four Thirds standaard met behulp van een optionele tussenring DMW-MA1 en met de prestigieuze Leica M/R lenzen met behulp van de DMW-MA2M of MA3R. Hiermee heeft de gebruiker een onbeperkt aantal lenseigenschappen tot zijn beschikking.
Met het Lumix G Micro systeem en het groeiend assortiment aan lenzen dat beschikbaar komt, zijn de creatieve mogelijkheden onbeperkt. De LUMIX DMC-G2 systeemcamera biedt een breed scala aan opties voor elke opnamesituatie en stijl van fotograferen.
• Afhankelijk van de lens die gemonteerd is, zijn sommige functies op de DMC-G2 niet beschikbaar.

Tussenring (Mount Adaptor): DMW-MA1, DMW-MA2M, DMW-MA3R
Externe flitser: DMW-FL220 (GN22) / DMW-FL360 (GN36)
PL Filter: DMW-LPL52
ND Filter: DMW-LND52
MC Beschermer: DMW-LMC52
Stereomicrofoon: DMW-MS1
Accupak: DMW-BLB13
DC kabel: DMW-DCC3
Draadontspanner: DMW-RSL1
Tas: DMW-CG1
Tas: DMW-CG2
Tas: DMW-BAG1
Schouderriem: DMW-SSTG1-A/C/R/K
Schouderriem (geweven): DMW-SSTG2-W
Schouderriem (leder): DMW-SSTG3-T
HDMI mini kabel:RP-CDHM15
• In sommige landen zijn niet alle accessoires verkrijgbaar.

Meegeleverde software
De DMC-G2 wordt standaard geleverd met PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition voor het gemakkelijk rangschikken van foto’s en video’s, en SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE voor het ontwikkelen van RAW bestanden.
Met PHOTOfunSTUDIO 5.0 HD Edition kunnen niet alleen pas gemaakte foto’s worden gesorteerd en georganiseerd, maar tevens foto’s die al waren opgeslagen op de PC met een snelle opstart en snel downloaden van de beelden. De Gezichtsherkennings functie herkent de gezichten in de opnames en sorteert automatisch de foto’s aan de hand van de geregistreerde gezichten zonder dat de foto’s stuk voor stuk moeten worden bekeken; handig als de gebruiker alleen foto’s van een bepaald persoon wil zien. Tevens kunnen diavoorstellingen worden gemaakt met een grote verscheidenheid aan effecten; de muziekbestanden van de iTunes kunnen als achtergrondmuziek worden gebruikt en de voorstelling kan zelfs op een DVD disc worden gebrand in MPEG2. Video’s kunnen ook direct worden geüpload naar YouTube met behulp van de geïntegreerde YouTube uploader, zelfs in HD-kwaliteit. Met de software kan tevens een 360-graden rondom panomara bestand worden gecreëerd in MOV, bijzonder gemakkelijk met de Panorama Assist modus in de camera. Natuurlijk is de software compatibel met Windows 7.
Met de originele beeldgegevens RAW bestandsformat vastgelegd met de G2 kunnen beelden worden ontwikkeld zoals de gebruiker wil met behulp van de uiterst geavanceerde functies van de SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE software toepassing. Deze bevat een unieke combinatie van hoge-resolutie en uitzonderlijke prestaties op het gebied van kleurenscheiding.

Panasonic Lumix DMC-G2 prijs en beschikbaarheid
De DMC-G2 is vanaf medio mei leverbaar in de kleuren zwart, rood en blauw. De prijs is nog niet bekend.

Bron: Panasonic