CookiesPanasonic Lumix DMC-G6 DSLM camera

24 april 2013 13:32 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-G6 DSLM cameraDe Panasonic Lumix DMC-G6 is een nieuwe DSLM-camera met 16,05-megapixel Live MOS-sensor, geavanceerde ruisonderdrukkingssystemen en een Low Light AF-functie.

Met de vernieuwde, krachtige Venus Engine en de 16,05-megapixel Live MOS-sensor van de Panasonic Lumix DMC-G6 kunnen gebruikers laten zien dat DSLM-camera’s uitstekende beeldkwaliteit leveren. De camera heeft een verbeterd ISO-bereik, van 160 ISO tot 25600 ISO (uitgebreid), waardoor zelfs bij heel weinig omgevingslicht foto’s kunnen worden gemaakt.

De Lumix DMC-G6 beschikt over een snel AF-systeem en Accurate AF en Low Light AF, voor het maken van foto’s bij mindere goede lichtomstandigheden. De camera biedt een groot aantal AF-modi, waaronder multiple-area AF, Face Detection en AF Tracking. Met deze laatste modus blijft de Panasonic Lumix DMC-G6 zich scherpstellen op een onderwerp, zelfs als het beweegt. Daarnaast biedt de burstopnamefunctie van de Lumix DMC-G6 de mogelijkheid om met zeven frames per seconde (fps) en in volledige resolutie uitzonderlijk scherpe serieopnames te maken van snelbewegende onderwerpen.

Panasonic Lumix DMC-G6 DSLM achterkantDe Panasonic Lumix DMC-G6 beschikt ook over een 24p-videomodus waarmee de gebruiker bewegende beelden kan vastleggen en deze kan afspelen in HD kwaliteit. De sensor en de Venus Engine stellen de camera in staat om opnames te maken in Full HD 1080/50p met stereogeluid. Dit zorgt voor een mooie filmkwaliteit met een minimale hoeveelheid ruis. De Panasonic Lumix DMC-G6 biedt verschillende compressie- en compatibiliteitsopties: videobeelden kunnen worden vastgelegd in zowel AVCHD Progressive als MP4 formaat. De camera biedt lange opnametijden, een toegankelijke bediening, een geavanceerd AF-systeem en speciale Lumix G lenzen voor video-opnames.

Snellere bediening

De Lumix DMC-G6 beschikt over een OLED-zoeker die helderder is dan een traditionele LCD-zoeker. Daarnaast geeft deze zoeker beelden ook sneller weer, is buiten beter zichtbaar bij helder zonlicht en verbruikt minder energie, zodat de batterij langer meegaat.

Bij het bepalen van de compositie voor foto’s en video’s kan men de elektronische zoeker (EVF) met oogsensor gebruiken of het 3 inch, vrij draaibare, hoge resolutie scherm. Zo kan elk moment op de juiste wijze worden vastgelegd. Daarnaast geeft de touchbediening de gebruiker extra mogelijkheden. De camera biedt bijvoorbeeld full-area touchscherpstelling: door het grote scherm aan te raken wordt onmiddellijk scherpgesteld op het onderwerp of op de achtergrond, zelfs als de EVF wordt gebruikt.

Wi-Fi en NFC op de Panasonic Lumix DMC-G6

De Lumix DMC-GF6, die eerder deze maand is geïntroduceerd, was de eerste camera in de Lumix G serie die geïntegreerde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit bood. De Panasonic Lumix DMC-G6 beschikt ook over deze technologie, waardoor met een camera met verwisselbare lens nu nog flexibeler en gemakkelijker beelden kunnen worden vastgelegd en gedeeld. Na de eerste instelling kunnen tablets en smartphones die gebruikt worden voor het maken van opnames op afstand met één enkele aanraking worden aangesloten. De gebruiker hoeft dus niet iedere keer opnieuw autorisatiegegevens in te voeren.

Lumix G Vario 14-140mm

Panasonic introduceert ook de Lumix G Vario 14-140mm/F3.5-5.6 Asph./Power O.I.S lens. Een verwisselbare lens die geschikt is voor het vastleggen van uiteenlopende beelden, van uitgestrekte landschappen tot actiefoto’s van sportevenementen.

Deze nieuwe lens biedt een 10x optische zoom, heeft een stijlvolle compacte, metalen body en is speciaal ontworpen voor DSLM Lumix G camera’s en de Micro Four Thirds-standaard. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij maximaal 240 fps, zodat optimaal kan worden geprofiteerd van camera’s met een ultrasnel AF-systeem, zoals de Lumix DMC-GH3 en de nieuwe Lumix DMC-G6.

De Lumix G Vario 14-140mm (vergelijkbaar met 28-280 mm op een 35mm-camera) is ook geoptimaliseerd voor HD video-opnames. Daarnaast is hij zeer geschikt voor het maken van heldere, scherpe foto’s van sportevenementen en andere onderwerpen die zich veraf bevinden.

De lens heeft Power O.I.S., de optische beeldstabilisator van Panasonic, met een lensshiftsysteem waardoor er zelfs in de telestand stabiele opnames kunnen worden gemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat kleine, snelle bewegingen maar ook grote, langzame bewegingen op effectieve wijze worden gecompenseerd. Zo kunnen er met gemak fantastisch scherpe opnames worden gemaakt, zelfs bij weinig licht, zoals ’s avonds of binnenshuis.

De Lumix G Vario 14-140mm is de nieuwste toevoeging aan het Lumix G microsysteem, dat het grootste assortiment Micro Four Thirds-lenzen en accessoires biedt dat er verkrijgbaar is. De gebruiker kan dus voor elk moment de juiste combinatie kiezen. Tot het assortiment behoort ook de ‘X’-serie voor Lumix G. Dit zijn ultracompacte elektronische power zoomlenzen waarin de meest geavanceerd optische technologieën zijn toegepast.

Panasonic Lumix DMC-G6 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-G6 is vanaf juni leverbaar in het zwart en zwart met antraciet metallic.
• DMC-G6EG-K (body only) 599 euro
• DMC-G6KEG-K (14-42mm NEW) 699 euro
• DMC-G6KEG-S (14-42mm NEW) 699 euro
• DMC-G6XEG-K (14-42mm Powerzoom) 849 euro
• DMC-G6WEG-K (14-42mm + 45-150mm) 899 euro
• DMC-G6HEG-K (14-140mm NEW) 1.099 euro

De Panasonic Lumix G Vario 14-140mm lens is vanaf juni leverbaar in het zwart en in het zilver voor een adviesprijs van 699 euro.

Bron: Panasonic