CookiesPanasonic LUMIX DMC-GH2 met HD video

21 september 2010 13:11 door Hans Wind

Panasonic LUMIX DMC-GH2 met HD videoDe Panasonic LUMIX DMC-GH2 is het jongste lid van de nieuwe generatie systeemcamera’s in de LUMIX G Micro systeem serie. Het LUMIX G Micro systeem is geheel compatibel met de Micro Four Thirds systeemstandaard, en combineert een kleinere body met geavanceerde functies die zorgen voor zowel een zeer hoog prestatieniveau als een groot bedieningsgemak.

Met zijn intuïtieve touchscreen bediening biedt de nieuwe DMC-GH2 een bijzonder snelle autofocus, zodat het onderwerp altijd scherp wordt vastgelegd. De belangrijkste onderdelen, zoals de sensor en het beeldverwerkingsysteem, zijn aanzienlijk verfijnd voor een nog betere prestatie van de camera.

Voor de hybride digitale camera is het vastleggen van video niet langer een extra functie, maar een standaard optie voor het bewaren van herinneringen van gebeurtenissen. De DMC-GH2 legt ook video opnames vast in vloeiende, hoogwaardige Full HD 1920×1080/50i kwaliteit.
Panasonic LUMIX DMC-GH2 achterkantDe bitrate van maximaal 24 Mbps levert een speelfilm-achtige weergave met een mooie beeldkwaliteit. Bovendien zorgt 24p video, samen met de Cinema modus (een nieuw toegevoegde optie in de populaire Film modus), voor een mooie gradatie van de getoonde beelden.

De nieuwe Variable Movie modus maakt het mogelijk om bewegende beelden vast te leggen in variabele frame-rates voor het creëren van een voor video ongekende snel/langzaam afspeel-optie. Als de nieuw toegevoegde EX Tele Conversion functie wordt ingeschakeld, kan de gebruiker de zoomfactor virtueel verhogen boven de normale grens, zodat het onderwerp nóg dichterbij kan worden gehaald. Deze functie is voor zowel foto’s als video beschikbaar. Het tegelijkertijd via de HDMI-uitgang weergeven van de beelden die worden opgenomen is praktisch zelfs voor professionele gebruikers: ze kunnen de beelden op een apart scherm beoordelen.
De intuïtieve bediening van de camera via het touchscreen, populair bij de DMC-G2 vanwege het uitermate grote gebruiksgemak, is ook beschikbaar op de DMC-GH2. Gecombineerd met het makkelijk afleesbare, kantelbare Intelligent LCD display en de nieuw ontwikkelde Multi Aspect Wide Screen LVF (Live View Finder – breedbeeld zoekerdisplay), levert de DMC-GH2 een ongekend bediengemak zodat de gebruiker zich geheel kan richten op het onderwerp. Een ander voordeel van het LUMIX G Micro systeem is het groeiend aantal verwisselbare lenzen: in totaal zijn er nu 11 exclusieve lenzen beschikbaar waaronder de nieuwe Pancake lens: LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), de telefoto zoomlens LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) en de 3D lens LUMIX G 12.5mm / F12 (H-FT012).

De nieuwe 3D lens die gelijkertijd wordt geïntroduceerd is de eerste ter wereld. Nu kunnen beelden niet alleen in 3D worden bekeken, maar ook worden vastgelegd. De populaire My Color modus en de Film modus waaronder de nieuwe Cinema modus maken het de gebruiker mogelijk, zijn bedoelingen met de foto en video beter weer te geven.

De iA(Intelligent Auto) modus evolueert constant en de Intelligent D-range Control is nieuw in de DMC-GH2 geïntegreerd. De Intelligent Resolution heeft een nieuwe ‘EXTENDED’ optie voor meer natuurlijke beelden die op groot formaat worden afgedrukt.

Geavanceerde technologie vergroot de expressiviteit
Met de DMC-GH2 wordt het maken van foto’s en video’s nog veel gemakkelijker en plezieriger. De camera heeft een bijzonder hoge autofocus snelheid van circa 0,1 seconde; deze wordt gerealiseerd door het verlagen van de meet-tijd voor het scherpstellen door de aanstuursnelheid te verhogen van 60 bps naar 120 bps. Met het geavanceerde contrast AF systeem in de DMC-GH2 is niet alleen de accuratesse maar ook de snelheid veel beter dan die van de high-end DSLR’s met fase-gedifferentieerde AF. In combinatie met de Touch AF bediening is het instellen en scherpstellen op het onderwerp ongelooflijk gemakkelijk en snel, zodat er nooit een fotomoment verloren hoeft te gaan.

Panasonic heeft tevens zijn uitgebreide digitale beeldverwerkings-technologieën verfijnd voor alle camera’s van het LUMIX G Micro systeem. Dit om de beeldkwaliteit te verhogen naar een gelijk of zelfs beter niveau dan dat van D-SLR camera’s. De nieuw ontwikkelde 16,05-megapixel multi-aspect Live MOS Sensor is voorzien van de hoge-snelheid digitale νMaicovicon. Naast de hoge snelheid, wat een voordeel is van de CMOS sensor, voegt Panasonic zijn zelf-ontwikkelde pixel mix technologie toe. Exclusief voor de νMaicovicon van de DMC-GH2 werd een speciaal proces ontwikkeld door toepassing van de hoogwaardige transistor van topklasse en zijn verbindingsproces dat nodig is voor de supersnelle werking van het digitale circuit om een fotodiode met lage ruiswaarde te creëren en een transistor met minder bedrading, teneinde net als bij de DMC-GH1 zowel een hoge resolutie als een diafragma-verhouding te krijgen. Het resultaat is dat zowel een hoge resolutie als uitstekende S/N-waarden worden behaald met een verbetering van meer dan 3dB aan ruis en 200% hogere gevoeligheid in de DMC-GH2. Bovendien helpt het bij de realisatie van de hoge-snelheid ‘burst’-opnames met 5 bps in 16,05-megapixel full resolution met gebruik van een mechanische sluiter en maximaal 40 bps met gebruik van een elektronische sluiter.

Voor de beeldverwerking is de nieuwe Venus Engine FHD geïntegreerd die uitzonderlijk geavanceerde signaalverwerkings-prestaties levert voor zowel foto’s als video’s. Door het nog beter scheiden van chromatische ruis van luminantie-ruis door voor elk de optimale ruisreductie toe te passen, kan de gebruiker schitterende en heldere beelden maken, zelfs bij opnames onder slechte lichtomstandigheden bij hoge ISO-waarden. Door het verhinderen van de kleurenmenging die veelal aan de randen optrad, wordt alle chromatische ruis, ook aan de randen, effectief bestreden. Het systeem biedt tevens een selectieve ruisreductie voor de omtrekken zodat er een meer natuurlijk evenwicht ontstaat in de curve zonder dat de resolutie daar onder lijdt. Bovendien wordt de punt-achtige ruis aangepakt die vaak optreedt in het donkere gedeelte van een opname bij slechte lichtomstandigheden of kleurendoorloop in overbelichte gebieden die het gevolg zijn van chromatische vertekening. De Intelligent Resolution technologie is nog een functie van de Venus Engine FHD. Met de Intelligent Resolution technologie worden 3 gebieden – omtrekken, gedetailleerde textuur-gebieden en gebieden met zachte gradaties – automatisch herkend. De gedeeltes met de omtrekken worden effectief verbeterd om de randen duidelijker te maken, terwijl de textuur-gedeeltes een matige accentuering krijgen zodat deze meer gedetailleerd worden. Op de gedeeltes met de zachte gradaties wordt het superieure ruisreductie systeem van de Venus Engine FHD toegepast om het vloeiender te maken. Naast de algehele verscherping, levert de innovatieve technologie van de Intelligent Resolution een uiterst accurate signaalverwerking, pixel voor pixel, op de meest effectieve manier. Het resultaat is natuurlijk heldere en scherpe beelden voor zowel foto’s als video’s.
Dankzij de soepele samenwerking met de Live MOS sensor verwerkt de Venus Engine FHD een groot aantal signalen met een hoge snelheid, zodat het mogelijk is om snel opeenvolgende opnames in hoge resolutie te maken evenals Full-HD video’s.

Video-opnames
Er zijn altijd twee keuzes bij het snel maken van opnames: hoogwaardige foto’s of video’s. De gebruiker kan met de DMC-GH2 gewoon kiezen voor de optie die waardevolle momenten op de beste manier vastlegt. De voorganger, de DMC-GH1, was feitelijk de eerste Full HD video-systeemcamera met verwisselbare lens en een praktisch AF-systeem. Met het AVCHD-bestandsformaat kunnen, vergeleken met het conventionele Motion JPEG, bijna twee keer zo lang beelden worden opgenomen in HD-kwaliteit. Door op een speciale knop bovenop de camera te drukken, kan de gebruiker direct beginnen met het maken van video-opnames – terwijl hij foto’s maakt – zonder dat er allerlei extra instellingen moeten worden aangepast.

Nu kan de DMC-GH2 hoge resolutie Full HD 1.920 x 1.080 opnames maken in een vloeiende 50i modus, met een verdubbeling van de sensorprestatie van 25p naar 50p. De DMC-GH2 ondersteunt tevens de standaard modus van 1080/24p met 24 Mbps, het hoogste in AVCHD-format, wat schitterende beelden oplevert. De nieuw toegevoegde Cinema modus optie (te selecteren in de Film modus) geeft de video een rijke, bioscoopachtige gradatie. Met de DMC-GH2 is het vastleggen van videobeelden nu nog leuker en veelzijdiger. Met de nieuwe Variable Movie modus is het mogelijk om de geschikte beeldsnelheid te kiezen uit het aanbod van 80%, 160%, 200% en 300%, passend bij het vastgelegde materiaal. De Touch AF bij het vastleggen van videobeelden stelt de gebruiker tevens in staat gericht te focussen op een professionele manier. Gewoon op het onderwerp richten, en de focus wordt er naartoe geleid zodat de aandacht daar op wordt gevestigd.

Nu kan de DMC-G2 een foto vastleggen van 16,05 megapixel terwijl hij video opneemt, gewoon door op een sluiterknop te drukken. Bovendien kan een videobeeld als foto worden opgeslagen tijdens het afspelen.

Hoogwaardig geluid kan worden opgenomen met Dolby® Digital Stereo Creator, en de optionele stereo microfoon (DMW-MS1) kan op de DMC-GH2 worden aangesloten. Tevens is een Wind Cut functie aanwezig om de het grootste gedeelte van de ruis die wind in de microfoon veroorzaakt, weg te filteren. Bij het maken van video-opnames worden de afgekeurde gedeeltes geaccentueerd weergegeven.
De DMC-GH2 is nu ook in staat beelden weer te geven via een optionele HDMI mini-kabel naar de externe monitor, wat handig is bij het professioneel beoordelen van de gemaakte opnames.

• In Europese PAL gebieden kunnen videobeelden maximaal 29 min 59 sec continu worden vastgelegd
• Continu-opnames groter dan 2GB zijn niet mogelijk bij opnames in motion JPEG. De resterende opnametijd wordt weergegeven in het display.
• Gebruik een geheugenkaart met SD Speed Class met “Class 4” of hoger voor video-opnames in [AVCHD]. Gebruik ook een geheugenkaart met SD Speed Class met “Class 6” of hoger voor video-opnames in [MOTION JPEG].

Touchbediening
Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten, is de DMC-G2 voorzien van touch-control bediening, als eerste systeemcamera met een verwisselbare lens. Met deze functie in de DMC-GH2 krijgt het bedienen van een systeemcamera met een verwisselbare lens een geheel andere dimensie. Door gewoon op het grote, 460.000 pixels LCD display te tikken wordt de focus direct op het onderwerp ingesteld, en de gebruiker kan zelfs de sluiterknop loslaten. Als het onderwerp op het display eenmaal is geselecteerd door het aan te raken, volgt de camera het met de AF tracking functie, zelfs als het beweegt. Eén enkel tikje op het display selecteert het gedeelte en het formaat van het AF-gebied met het 1-area AF. Het 1-area AF in de Gezichtsherkennings modus kan zelfs een scherpere focus op de ogen instellen, terwijl het menselijke gezicht toch helder en duidelijk is. Met de Multi-area AF met 23 AF gebieden kan een groep AF-punten worden ingesteld al naar gelang de compositie. Met de Intelligent Scene Selector in de iA modus schakelt de camera automatisch naar de geschikte instellingen op basis van het onderwerp dat is geselecteerd via aanraking in het display. Zo zorgt een tikje op een menselijk gezicht in het display voor een omschakeling naar portret-modus, of een tikje op de achtergrond of een landschap naar de landschap-modus; een tikje op het onderwerp dichtbij de camera levert de close-up modus op. In de handmatige scherpstelling kan de gebruiker het gedeelte vergroten door erop te tikken en het zo te selecteren, vervolgens 1x, 5x of 10x erop inzoomen en het gedeelte verplaatsen door het soepeltjes over het display te trekken. De touch-bediening maakt het veranderen van instellingen via het menu ook een stuk sneller. Touchscreen bediening is niet alleen veel praktischer voor het maken van opnames, ook voor het afspelen en weergeven van opnames is het veel handiger, zeker met het grote display. Het gewenste beeld kan worden opgeroepen vanuit een bestand met honderden plaatjes door gewoon de thumbnail aan te tikken. Om afbeeldingen stuk voor stuk weer te geven kan het beeld met één vinger over het display worden getrokken, zo kan de gehele collectie worden doorgewerkt, net zoals het doorbladeren van een boek. Met het aanraken kan ook nog eens maximaal 16x worden ingezoomd.

Het grote display met zijn hoge resolutie en grote kijkhoek kan 180° naar de zijkanten draaien en 270° kantelen, zodat een kijkveld ontstaat van circa 100%. Het flexibele LCD display met de touchscreen bediening maakt het mogelijk om vanuit vrijwel elke positie te bedienen en te bekijken. Zowel het LCD display als de LED backlight zijn nieuw ontworpen zodat er nu een levensechte en indrukwekkende kleurenweergave is gerealiseerd die 25% beter is dan die van eerdere modellen. De primaire kleuren – rood, blauw en groen – worden nu nog natuurgetrouwer weergegeven.

De LVF (Live View Finder, beeldzoeker) van de LUMIX G Micro systeem is groot, helder en is equivalent met 1.440.000 pixels. Deze live zoeker bezit de uitstekende afleesbaarheid van een optische zoeker en kan tevens informatie weergeven met betrekking tot de camera-instellingen. De gebruiker kan deze zien zonder de ogen van het onderwerp af te hoeven halen. Deze LVF is nu voor DMC-GH2 nieuw ontworpen om een Multi Aspect Wide Screen LVF te kunnen bieden. Het weergave-gebied is vergroot tot een resolutie equivalent aan 1.530.000 pixels en het nieuwe Multi Aspect Wide Screen LVF biedt een 0,71 x vergroting en 100% beeldveld. Het kleurenverval is in principe met de helft teruggebracht, waardoor de nieuwe LVF elk onderwerp in verbluffende kwaliteit weergeeft. Samen met de 60 bps is Live View mogelijk gemaakt door de Live MOS sensor, die de signalen direct van de beeldsensor overneemt en deze continu doorzendt naar het LCD display, in real time. Hierdoor kan de gebruiker bij het samenstellen van een compositie het kader van hoek tot hoek controleren. De beeldoverbrenging tussen de LVF en het LCD display wordt automatisch met de oogsensor geschakeld op de LVF, die gevoeligheids-opties biedt – hoog, laag en uit – om te voorkomen dat bij het aanraken van het display eventueel verkeerde functies worden ingeschakeld.
Om het gebruikersgemak nog verder te vergroten, is het aantal functieknoppen op de DMC-GH2 vergroot om direct sneltoetsen te bieden naar veel gebruikte instellingen. Gebruikers hoeven dus niet meer hele menu’s te doorlopen en kunnen zich concentreren op de opname zonder de aandacht van het onderwerp af te halen, zelfs als ze LVF gebruiken.
De DMC-GH2 is ook van de buitenkant verfijnd, met diverse verbeteringen aan onderdelen voor wat betreft de ergonomie, zoals een nieuw ontworpen handgreep.

Een palet aan opties
Met de introductie van ‘s werelds eerste* digitale verwisselbare lens die 3D-opnames mogelijk maakt met een systeemcamera met verwisselbare lens, wil Panasonic de gebruiker meer plezier bieden bij het maken van hoogwaardige opnames in 3D met de DMC-GH2. Deze nieuwe compacte 3D geschikte camera is makkelijker te hanteren en maakt direct in 3D opnemen mogelijk zonder aparte opbouw daarvoor. De camera levert 3D beelden zonder vervorming of vertraging tussen de linker- en de rechterbeelden, zelfs voor bewegende onderwerpen. De 3D beelden, zelfs close-up shots, die met deze cameralens zijn genomen, zijn een weelde voor de ogen als ze worden bekeken op 3D VIERA televisies. Panasonic zorgde voor een doorbraak door met de innovatieve technologie een speciale manier van ongekende expressie in de fotografie toe te voegen, naast een uitermate groot gebruiksgemak.
De DMC-GH2 biedt een heel scala aan functies waarmee de gebruiker natuurgetrouwe beelden kan vastleggen en eigen, bijzonder expressieve opnames kan maken. De DMC-GH2 is voorzien van de My Color modus met in totaal 7 preset effecten — Expressief, Retro, Puur, Elegant, Monochroom, Dynamic Art, en Silhouet, en tevens de al bestaande Custom modus waarmee de gebruiker zelf de instellingen voor kleur, helderheid en verzadigingsniveau kan bepalen. Met de Full-time Live View functie kan de gebruiker zien hoe de instellingen de afbeelding beïnvloeden voordat de opname feitelijk wordt gemaakt. Hiermee wordt het makkelijker om de juiste stemming of de gewenste sfeer te creëren. Voor nog verder uitgebreide effecten kan men kiezen uit in totaal 10 Film modi, waaronder de nieuwe Cinema modus, en voor elk daarvan de instellingen voor contrast, scherpte en verzadigingsniveau bepalen. Met de Custom functie kan de gebruiker zijn eigen favoriete instellingen vastleggen in het geheugen. De DMC-GH2 biedt er in totaal 22, en de meeste van deze modi kunnen ook worden gebruikt bij het vastleggen van bewegende beelden. Zo kan men video’s maken met dramatische effecten zonder achteraf het materiaal te hoeven bewerken.
De belichtingsmeter kan worden weergegeven in de P/A/S/M opname-modi. De verhouding tussen de sluitertijd en het diafragma wordt getoond, met een waarschuwing in kleur als de instellingen niet het gewenste resultaat gaan opleveren. Voor nieuwkomers op het gebied van fotograferen met een systeemcamera is dit een gemakkelijke methode om te leren hoe de juiste instellingen kunnen worden bepaald, zowel visueel als logisch. Zo worden ze vanzelf betere fotografen.
De belichtingscompensatie kan nu worden bepaald in ±5 stops en de instellingen voor de witbalans kunnen worden vastgelegd in het geheugen in 4 patronen voor een fijnere beheersing passend bij een groter aantal opname-situaties. De auto bracket modus kan worden ingesteld in ±3 stops en de Multi Aspect Bracket is eveneens beschikbaar.

Advanced iA (Intelligent Auto) modus
De DMC-GH2 heeft geavanceerde functies die ervaren fotografen zullen waarderen, maar toch is de camera ook voor beginners gemakkelijk in gebruik. Het is een ideaal apparaat voor eigenaars van compact camera’s die een opwaardering willen maken naar meer hoogwaardige foto’s — maar zich geen zorgen willen maken over ingewikkelde technieken. Panasonic realiseerde dit bijzonder grote gebruiksgemak door constant de iA modus te verbeteren — met zijn opname-ondersteuning functies die uitermate populair zijn gebleken in de LUMIX compact camera’s — en daaraan de geavanceerde beeldtechnologieën van het LUMIX G Micro systeem toe te voegen. De iA modus is niet alleen in foto-modus beschikbaar, ook in video-modus.
Deze iA modus is verder ontwikkeld en bevat nu het nieuwe Intelligent D-range Control en de nieuwe Intelligent Resolution voor de DMC-GH2. De nieuwe Intelligent D-range Control biedt een nog natuurlijker weergave door de belichting van elk gedeelte van een afbeelding te optimaliseren waardoor schaduwen en overbelichte gedeeltes worden bewerkt zodat de gradatie en detaillering schitterend worden weergegeven, inclusief de blauwe lucht. Een automatische backlight compensatie-functie wordt geactiveerd als de camera bemerkt dat het onderwerp van achteren wordt aangelicht.
De nieuwe Intelligent Resolution technologie zorgt voor een natuurlijker weergave met een beter uitgebalanceerde scherpte in het gedetailleerde gedeelte en het randgedeelte waardoor afdrukken in groot formaat mogelijk is.
Met AF Tracking kan de DMC-GH2 zich vasthaken aan een onderwerp en dit in focus houden, zelfs als het beweegt. Zo wordt het gemakkelijk om prachtige, heldere afbeeldingen te maken als zich plotseling een fotomoment voordoet. Gewoon richten, vasthaken, en afdrukken. De Gezichtsherkenningsfunctie onthoudt geregistreerde gezichten en stelt de juiste AF/AE in op die mensen. In de weergave kan de gebruiker er met de Category Playback optie voor kiezen om alleen foto’s te tonen die een bepaald geregistreerd gezicht bevatten.
Naast de hierboven genoemde geavanceerde functies heeft de iA modus basisfuncties meegekregen die gebruikers verwachten in een goede digitale fotocamera. Dit zijn onder andere MEGA O.I.S., dat vervaging als gevolg van het trillen van de camerahand voorkomt, en Intelligent ISO Control, dat bewegingsvervaging vermindert door de ISO-gevoeligheid aan te passen als het onderwerp beweegt tijdens de opname. Intelligent Scene Selector bemerkt automatisch de meest voorkomende opname-situaties — Portret, Nacht Portret, Landschap, Nachtlandschap, Close-up en Zonsondergang — en schakelt naar de juiste Scene modus. Al deze nuttige, praktische ondersteuningen bij het maken van opnames kunnen eenvoudig worden geactiveerd door de iA modus te selecteren.

• Sommige functies in de iA modus zijn niet beschikbaar, afhankelijk van de gemonteerde lens.

Foto’s en video’s op een HDTV
Zowel foto’s als bewegende beelden in AVCHD vastgelegd op SD geheugenkaarten kunnen gemakkelijk worden bekeken op een HD TV met dynamische HD resolutie. De gebruiker kan gewoon de geheugenkaart in de VIERA Image Viewer (SD geheugenkaart slot) op een VIERA TV of DIGA Blu-ray Disc speler stoppen om de inhoud weer te geven. Als alternatief kan een optionele HDMI mini-kabel worden gebruikt om foto’s en bewegende beelden die zijn vastgelegd met de DMC-GH2 direct op de TV af te spelen via een gemakkelijke VIERA Link bediening. Hiermee kan optimaal gebruik worden gemaakt van de weergavefuncties van de camera, waaronder diavoorstellingen waarbij zowel foto’s als video’s door elkaar kunnen worden afgespeeld, of in kalenderweergave, enzovoort. De bediening van alle functies verloopt via de afstandsbediening van de TV. Met name de opnames die gemaakt zijn met de de verwisselbare 3D lens LUMIX G 12.5mm / F12 kunnen in 3D worden bekeken via de 3D Image Viewer, waarmee de gebruiker een geheel nieuwe en opwindende ervaring krijgt.
Daarnaast is het met de meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO 6.0 BD Edition gemakkelijk om het opgenomen materiaal te bekijken en te bewerken.

Meegeleverde software
Samen met de DMC-GH2 worden de programma’s PHOTOfunSTUDIO 6.0 BD Edition voor het gemakkelijk organiseren van foto’s en video’s, de SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE voor de bewerking van RAW-bestanden, en Super LoiloScope (probeerversie).
Met de PHOTOfunSTUDIO 6.0 BD Edition kunnen foto’s worden georganiseerd en gesorteerd. Niet alleen de nieuwe opnames, maar ook die foto’s die al zijn opgeslagen op de PC. De beelden worden snel geladen en gelezen. De Gezichtsherkenningsfunctie die gezichten in een opname herkent, sorteert automatisch de foto’s op geregistreerde gezichten zonder elke foto er stuk voor stuk uit te pikken als u alleen foto’s wilt zien waarop een bepaald persoon staat. De gebruiker kan ook genieten van diavoorstellingen met een grote verscheidenheid aan effecten en zijn iTunes discotheek als achtergrondmuziek toepassen en alles op een Blu-ray of DVD disc branden in MPEG2. Bewegende beelden kunnen direct worden geüpload naar YouTube.
De originele beeldgegevens in RAW bestandsformat vastgelegd met de
DMC-GH2 kunnen naar wens worden bewerkt met behulp van uiterst geavanceerde functies van de SILKYPIX® Developer Studio 3.1 SE software toepassing. Deze bevat een unieke combinatie van hoge-resolutie en uitzonderlijke prestaties voor wat betreft de kleurenscheiding. Met Super Loilo Scope kan de gebruiker zeer snel HD video’s bewerken.

Panasonic DMC-GH2 prijs en beschikbaarheid
De DMC-GH2 is leverbaar vanaf eind november 2010 in de volgende uitvoeringen.
• Zilver: Standaardkit Body + H-FS014042
• Zwart: Standaardkit Body + H-FS014042
• Zwart: Video-zoom kit Body + H-VS014140

Voor een actuele Panasonic DMC-GH2 prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Panasonic


Panasonic DMC-GH2 prijs vergelijking met 14-140 mm lens