CookiesPanasonic Lumix DMC-GX7 DSLM met kantelbare zoeker

2 augustus 2013 10:44 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-GX7 DSLM met kantelbare zoekerDe Panasonic DMC-GX7 is een nieuwe Lumix G Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) camera. De GX7 heeft een kantelbare LVF (Live View Finder).

De Panasonic DMC-GX7 heeft een nieuw ontwikkelde 16 megapixel Live MOS-sensor en Venus Engine waarmee een maximale ISO-gevoeligheid van 256000 kan worden geselecteerd.

Het AF-contrastsysteem van de DMC-GX7 is volgens Panasonic snel en nauwkeurig omdat het digitale signaal tussen de fotocamera en de lens met een snelheid van 240 bps wordt uitgewisseld. De camera heeft een aantal AutoFocus-functies, waaronder Low Light AF, Pinpoint AF en One-Shot AF.

De nieuw geïntegreerde 90-graden kantelbare LVF (Live View Finder) beschikt over hoge resolutie en een kleurweergave van circa 100% met het equivalent van 2.764.000 pixels. De 3,0 inch grote touch-control monitor aan de achterzijde van de camera, heeft 1.040.000 pixels en kan omhoog en omlaag kantelen.

Fotografen kunnen met de DMC-GX7 een max. 1/8000 snelle sluitertijd gebruiken. De optische beeldstabilisator zit in de camerabehuizing, zodat het aangenamer is om er traditionele lenzen op te plaatsen. De DMC-GX7 is ook compatibel met Focus Peaking waarmee de scherpstelling nauwkeuriger kan worden ingesteld.

Full HD video met de Panasonic Lumix DMC-GX7

De Panasonic DMC-GX7 beschikt ook over full HD 1920 x 1080, 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) vloeiend, video-opname van hoge kwaliteit in AVCHD Progressive en MP4 met stereogeluid. De full-time AF en AF Tracking zijn ook in de video-opname beschikbaar. De bioscoopachtige 24p video met een bitsnelheid van max. 24 Mbps of P/A/S/M-modus is ook mogelijk. De filmkwaliteit is volgens Panasonic ook verbeterd dankzij de nieuwe Digital Live MOS-sensor.


Panasonic DMC-GX7 achterkantDe DMC-GX7 beschikt over Creative Panorama, Time Lapse Shot, Stop Motion Animation of Clear Retouch in aanvulling op de populaire Creative Control-modus met een totaal van 22 filtereffecten. Met de Stop Motion Animation kan een stop motion video worden gemaakt en met de Clear Retouch-functie kunnen ongewenste delen van een opname worden gewist. Beide handelingen worden simpelweg in de fotocamera uitgevoerd zonder gebruik te hoeven maken van additionele software.

Met de Wi-Fi-connectiviteit met NFC (Near Field Communication)-technologie kunnen gebruikers de fotocamera overal in een handomdraai op hun smartphone/tablet aansluiten, waardoor het delen van beelden een stuk gemakkelijker wordt. Het is ook mogelijk een smartphone/tablet te gebruiken als afstandsontspanner met een monitor. Met de functie Instant Transfer worden foto’s na de opname automatisch naar de juiste smartphone/tablet verzonden. Ook kunnen zowel foto’s als video worden gearchiveerd op de geregistreerde digitale apparatuur, bijvoorbeeld een pc. Dit gaat automatisch via het draadloze toegangspunt (router) in huis.

De Panasonic Lumix DMC-GX7 heeft een gegoten frame van een magnesiumlegering voor extra degelijkheid.

Panasonic Lumix DMC-GX7 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DMC-GX7 is leverbaar vanaf eind september 2013 in het zilver en zwart. De adviesprijzen zijn als volgt:

• Panasonic DMC-GX7EG (body) 995,95 euro

• Panasonic DMC-GX7KEG (standaard zoomlens 14-42mm) 1.099,95 euro

• Panasonic DMC-GX7CEG (pancake lens 20mm) 1.199,95 euro

Bron: Panasonic