CookiesPanasonic Lumix DMC-LS5 met HD video

21 juli 2011 14:17 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-LS5 met HD videoDe Panasonic Lumix DMC-LS5 is een nieuwe 14,1-megapixel digitale camera met een 26mm-groothoeklens met 5x optische zoom (gelijk aan 26-130 mm op een 35mm-camera) met een lichtsterkte van F2.8 en O.I.S. (Optical Image Stabilizer).

Naast de O.I.S. zorgt de iA (Intelligent Auto) modus in alle opname-omstandigheden voor het beste resultaat. Het is ook mogelijk 720p HD bewegende beelden vast te leggen als herinneringen in hoogwaardige foto- of videobeelden. Met de meegeleverde PHOTOfunSTUDIO software kunnen foto’s en video’s gemakkelijk gedeeld worden via Facebook of YouTube. De DMC-LS5 gebruikt AA-batterijen en biedt beginnende gebruikers net dat beetje meer gebruiksgemak en voldoening.

De DMC-LS5 is voorzien van een 26mm-groothoeklens met 5x optische zoom. De 26mm-groothoeklens legt een ongeveer 181% breder beeldveld vast dan een standaard 35mm-camera, en is daarom uitermate geschikt voor het vastleggen van weidse landschappen maar ook van veel onderwerpen van dichtbij binnenshuis.
DMC-LS5 achterkantMet de 5x optische zoom komen onderwerpen aanmerkelijk dichterbij dan met de standaard 3x optische zoom zonder dat, zoals bij gebruik van digitale zoom, de beeldkwaliteit afneemt. In deze cameraklasse is een lens met een lichtsterkte van F2.8 uitzonderlijk. Hiermee kunnen zelfs in donkere omstandigheden, zoals ’s avonds of binnenshuis, heldere beelden vastgelegd worden.

Optical Image Stabilizer en Intelligent Auto

De meest voorkomende oorzaak van een mislukte foto, is dat de camera wordt bewogen. Daarom is Panasonic van mening dat alle LUMIX camera’s voorzien moeten zijn van O.I.S. (Optical Image Stabilizer). In tegenstelling tot de digitale beeldstabilisator die vaak wordt toegepast in camera’s in deze klasse, weet de optische beeldstabilisator effectiever om te gaan met het bewegen van de camera zonder dat de beeldkwaliteit afneemt.

Met het oog op ultiem gebruiksgemak en vermindering van het aantal mislukte foto’s, is de camera ook voorzien van de iA (Intelligent Auto) modus. Intelligent ISO Control voorkomt onscherpe beelden wanneer het gefotografeerde onderwerp beweegt, door de sluitertijd en de ISO-instelling te optimaliseren. Op die manier worden er scherpe en heldere beelden geproduceerd, ongeacht de opnameomstandigheden. Met Gezichtsherkenning wordt scherpgesteld op gezichten en wordt de belichting overeenkomstig ingesteld. Ongewenste rode ogen worden digitaal gecorrigeerd en de tegenlichtcorrectie wordt in dat geval automatisch geactiveerd. Intelligent Scene Selector kiest automatisch welk van de 5 automatische programma’s het meest geschikt is voor de opnameomstandigheden: Macro, Portret, Landschap, Nacht Portret of Nacht Landschap.

HD video-opname

Met de nieuwe DMC-LS5 kunnen naast standaard VGA-opnames (640 x 480) en QVGA-opnames (320 x 240) ook dynamische HD-beelden worden opgenomen in 1280 x 720p met een vloeiende 30 fps. De videobeelden en foto’s komen goed tot hun recht op een breedbeeld HDTV. Beelden die zijn vastgelegd op de SD-geheugenkaart kunnen gemakkelijk op een Panasonic VIERA TV worden bekeken door de kaart in de “VIERA Image Viewer”, een interne sleuf voor SD-geheugenkaarten in de VIERA TV, te steken en de inhoud af te spelen.

Met de meegeleverde software PHOTOfunSTUDIO Ver.6.0 kunnen beelden gesorteerd en gearchiveerd worden en worden geüpload naar sociale netwerkdiensten als Facebook en YouTube.

Welke VIERA TV-modellen beelden in Motion JPEG-formaat kunnen afspelen via de SD-geheugenkaartsleuf is afhankelijk van het verkoopgebied.
•Gebruik een SD-kaart met snelheidsklasse* “Class 6” of hoger voor het opnemen van bewegende beelden.
*De SD-snelheidsklasse is de snelheidsnorm voor continu schrijven.
•Voor Europa kunnen bewegende beelden tot 15 minuten doorlopend opgenomen worden.
•SDHC-geheugenkaarten en SDXC-geheugenkaarten kunnen enkel worden gebruikt in apparatuur die compatibel is met hun respectieve formaten.
•Indien de gebruikte computer geen SDXC-geheugenkaarten ondersteunt, is het mogelijk dat de gebruiker een bericht ziet waarin hij wordt gevraagd om te formatteren. (Kiezen voor formatteren betekent dat de opgenomen beelden worden gewist. Er moet daarom voor niet formatteren worden gekozen.) Als de kaart niet wordt herkend, kan de onderstaande ondersteuningswebsite worden geraadpleegd.
http://panasonic.net/avc/sdcard/information/SDXC.html

PHOTOfunSTUDIO Ver. 6.0

Met PHOTOfunSTUDIO 6.0 kunnen duizenden foto’s en video’s op een praktische manier worden gesorteerd en georganiseerd en heeft de gebruiker vlot toegang tot het gewenste beeld door het snelle opstarten en inlezen.
Voor portretten kan de Gezichtsherkenning Pro-functie worden gebruikt. Deze functie herkent gezichten in foto’s automatisch en sorteert de foto’s per geregistreerd gezicht. Het is ook mogelijk een diavoorstelling te maken met geselecteerde foto’s en hier een muziekbestand aan toe te voegen. Deze software kan ook gebruikt worden om foto’s te uploaden naar Facebook en video’s naar YouTube.
•Facebook en het Facebook-logo zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Facebook, Inc.
•YouTube is een handelsmerk van Google Inc.
Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de respectieve bedrijven.
Dit toestel is compatibel met SD/SDHC/SDXC-geheugenkaarten. SDHC-geheugenkaarten kunnen alleen gebruikt worden in apparaten die daarmee compatibel zijn. SDHC-geheugenkaarten kunnen niet gebruikt worden in apparaten die alleen compatibel zijn met SD-geheugenkaarten. (Als een SDHC-geheugenkaart in een ander apparaat wordt gebruikt, dienen de gebruiksaanwijzingen voor dat apparaat te worden gelezen.)
•Gebruik van opgenomen of gedrukt materiaal dat beschermd is door auteursrechten voor andere doeleinden dan persoonlijk gebruik, is verboden. Dergelijk gebruik schendt de rechten van de auteur.

Panasonic Lumix DMC-LS5 prijs en beschikbaarheid

De DMC-LS5 is beschikbaar vanaf oktober. Op dit moment hebben we nog geen prijsinformatie.

Bron: Panasonic