CookiesPanasonic Lumix DMC-SZ7 en DMC-SZ1

10 januari 2012 14:04 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-SZ7 en DMC-SZ1Panasonic kondigt de nieuwe digitale compactcamera’s aan in de Lumix zoom SZ-serie: de DMC-SZ7 met Full HD video-opnamefunctie en een MOS-sensor van 14,1 megapixels en de DMC-SZ1 met HD video-opnamefunctie en een CCD-sensor van 16,1 megapixels.

Beide modellen beschikken over een nieuwe Leica DC VARIO-ELMAR-lens met 25mm-ultragroothoek en krachtige 10x optische zoom (vergelijkbaar met 25-250 mm op een 35mm-camera) die past in de slanke, compacte body. De iA Zoom (Intelligent Zoom) functie vergroot de 10x optische zoom tot 20x, waarbij de Intelligent Resolution-technologie ervoor zorgt dat de beeldkwaliteit zo goed als behouden blijft. De MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) zorgt voor een effectieve onderdrukking van onscherpte veroorzaakt door handtrillingen die zich over het algemeen voordoet bij opnames waarbij ver is ingezoomd.

De DMC-SZ7 is uitgerust met de nieuwe 14,1-megapixel MOS-sensor en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine. Dit maakt het mogelijk om met hoge snelheid en hoge gevoeligheid 1920 x 1080 Full HD video-opnames vast te leggen en snel achtereen foto’s te maken in een hoge beeldkwaliteit1. De supersnelle responstijd, zoals een Light Speed AF van ongeveer 0,1 seconde, zorgt ervoor dat zelfs de meest spontane momenten kunnen worden vastgelegd 2.

De camera’s zijn ook voorzien van een reeks nieuwe speciale effecten die het fotograferen nog leuker maken: 3D-fotomodus3, Miniature Effect, Panorama Shot, Creative Retouch3 en Auto Retouch.

Panasonic Lumix DMC- SZ1Daarnaast kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto) modus het maken van mooie foto’s helemaal overlaten aan de camera d.m.v. de nieuwe HDR 3, Intelligent Handheld Nightshot3 en Motion Deblur3 -modus en AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition (SZ7)/Face Detection (SZ1), Intelligent Scene Selector en Intelligent Exposure. In de iA-modus worden deze veelzijdige functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als de omstandigheden veranderen.

Het 3,0 inch grote intelligente LCD-scherm zorgt onder alle omstandigheden voor een duidelijk beeld doordat de achtergrondverlichting zich automatisch aanpast. Zowel de DMC-SZ7 als de DMC-SZ1 kunnen behalve via een standaard AC-adapter ook worden opgeladen via een USB-verbinding. Gebruikers zullen ook plezier beleven aan de LUMIX Image Uploader, waarmee beelden onmiddellijk gedeeld kunnen worden via Facebook of YouTube met behulp van een pc.

De DMC-SZ7 is ook stijlvol qua kleurgebruik: de lensbehuizing heeft dezelfde kleur als de camerabody. De DMC-SZ7 en SZ1 zijn voorzien van een veelzijdige lens en krachtig signaalverwerkingsmechanisme in een ongelooflijk slanke en compacte body met een stijlvol uiterlijk.

1 De DMC-SZ1 legt video-opnames vast in 720p in MP4.
2 De DMC-SZ1 is uitgerust met Sonic Speed AF.
3 Geldt alleen voor de DMC-SZ7.

Panasonic Lumix DMC- SZ7 en DMC-SZ1 prijs en beschikbaarheid

De DMC-SZ7 is vanaf maart 2012 leverbaar in het zwart, wit en bruin. De DMC-SZ1 wordt ook vanaf maart verwacht en komt in de kleuren zwart, zilver, blauw, rood en violet. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic